Mijn coachingstraject via GORTcoaching

Het zit erop. Ik heb mijn scriptie ingeleverd. Bloed, zweet en tranen: dat ging in dit geval wel op. De afgelopen 5 maanden ben ik met mijn onderzoek bezig geweest in opdracht van Sony Benelux. Een leuke uitdaging, maar het was ook wel confronterend. De stress die ik had voor mijn eindexamen tijdens 6 vwo, had ik nu precies hetzelfde. Ik kwam mezelf heel erg tegen en wist niet hoe ik daar precies mee om moest gaan. Gelukkig kreeg ik hulp van een GORT coach, en daar wil ik vandaag wat meer over vertellen.

Een tijdje geleden kreeg ik een mail met de vraag of het me leuk leek een coachingstraject van GORTcoaching uit te proberen. Toevallig kende ik het bedrijf via een positief artikel van Marlous. Door haar zat ik er al over na te denken om het eens te proberen. Dit aanbod kwam dus als geroepen!

GORTcoaching

Bij GORTcoaching kan je terecht voor verschillende soorten coaching. Denk hierbij bijvoorbeeld aan competentie, loopbaan of burn-out coaching. GORTcoaching heeft ervaring met een brede doelgroep: van journalisten tot topsporters en young professionals. Eigenlijk kan iedereen er dus terecht!

Waarom zou je aan coaching doen?

Voor sommigen is het woord ‘coaching’ misschien beladen. Maar er is een groot verschil met therapie. Een coach begeleidt mensen op positieve wijze naar verandering. Er wordt voor een ontwikkelingsvraag geformuleerd en daar worden doelen aan gekoppeld. Dit kan zijn op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, zakelijke capaciteiten en vaardigheden. Zoals ze het bij GORTcoaching zo mooi zeggen: “Een therapeut helpt je van een twee naar een zes, een coach helpt je van een vijf naar een negen”.

Mijn ervaring

Een coachingstraject gaat als volgt: allereerst heb je een oriëntatiegesprek om te kijken of je een klik hebt met een coach. Dat is heel belangrijk, want het is natuurlijk best persoonlijk wat je deelt. Mocht de coach niet bevallen, dan kan je gewoon overstappen naar een ander. Door heel Nederland zijn er verschillende coaches, dus er zit vast iemand tussen die bij je past.

Tijdens mijn oriëntatiegesprek vertelde ik dat ik graag wilde weten waar ik goed in ben, zodat ik mijn komende baan daarop kan aanpassen. De coach liet mij veel aan het woord, om vervolgens daar een conclusie uit te trekken. “Ja maar Lizzy, volgensmij wil jij helemaal niet weten waar je goed in bent. Jij kan er gewoon niet tegen als je niet weet waar je aan toe bent”. Tja, toen legde ze de vinger wel even op de zere plek. Ik roep altijd heel wijs “go with the flow”, maar als het erop aankomt dan vind ik het moeilijk als ik ergens geen zekerheid over heb. Als ik ergens geen grip op kan krijgen, dan maakt mij dat onzeker. En als iets mij onzeker maakt, maakt het me onrustig. Al snel kwam naar voren waardoor dit precies kwam. En dat was eigenlijk nog maar tijdens het oriëntatiegesprek! Ik ging redelijk verbaasd en opgelucht naar buiten. Ik vond het bijzonder dat iemand in zo’n korte tijd door had hoe ik precies in elkaar stak!

Na het intakegesprek moest ik een evaluatieformulier invullen om nog eens duidelijk in kaart te brengen waar we mee aan de slag gingen. Het werd mijn perfectionisme. Ik ben altijd heel hard voor mezelf geweest, en het blokkeert me soms in mijn doen en laten. Vooral tegen mijn scriptie zag ik echt als een berg op. We zijn dus hiermee tijdens de coaching gesprekken aan de slag gegaan. Tijdens deze gesprekken zat steeds een periode van twee weken, om te werken aan nieuwe denkpatronen en oefeningen die ik had meegekregen. Ik vond de begeleiding en betrokkenheid van de coach echt super fijn, en het gaf mij ook veel rust en nieuwe inzichten. Ik heb verschillende oefeningen en inzichten gekregen van mijn coach, waardoor ik minder hard voor mezelf ben. Het is niet dat ik van de een op de andere dag niet meer perfectionistisch ben, maar met kleine stapjes komen we er wel.

De coaching is nu alweer een tijdje geleden, maar ik mis het eigenlijk wel. Ik zit nu super goed in mijn vel en ik ben blij dat ik de scriptie heb ingeleverd, maar ik denk dat je altijd wel coaching kunt gebruiken. Zo kun je jezelf blijven ontwikkelen! Ik kan het dan ook echt iedereen aanraden en ik ben zeker van plan het in de toekomst nog vaker te gaan doen.

Ook interesse?

Wil je meer weten over GORTCoaching? Plan via de website een gratis oriëntatiegesprek bij een coach. Als je na het gratis oriëntatiegesprek start met coaching en aangeeft viafan@gortcoaching.nl dat je via Lizzy bij GORTcoaching terecht bent gekomen, krijg je een cadeautje!

1 Reactie

  1. Reinier van Dalfsen 12 februari 2020 / 14:56

    Ik weet ook hoe goed een coach kan helpen. Ik worstelde jarenlang met een burn-out maar ben ook enorm goed geholpen door een coach. Jammer dat er vaak nog een taboe op zit. Gelukkig wordt dat doorbroken door dit soort artikelen! Heel goed gedaan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *