NEXT YEAR

Studeren… Het klinkt nog ver weg, maar aan de andere kant zit ik volgend jaar als het goed is het volgend jaar al zo ver. Momenteel ben ik druk aan het werk om mijn vwo-diploma te halen, want ik ben wel toe aan iets nieuws. 6 jaar middelbare school is lang genoeg, en ik kan niet wachten totdat ik geslaagd ben. Helaas duurt dat nog wel even en ik moet er veel voor doen, maar het wordt wel het ultieme doel van 2013. En daarna? Studeren. Ik zat eerst te twijfelen aan een tussenjaar in het buitenland, maar achteraf blijf ik toch liever in Nederland en ga ik gewoon studeren. Ik weet wat ik wil, dus waarom nog wachten?


Ik heb al zo’n 3 jaar een bepaalde studie op het oog: communicatie- en informatiewetenschappen. Eerst leek het me leuk, toen weer niet. Ik ben toen gaan kijken naar communicatiewetenschappen, maar dit is meer gericht op communicatie tussen mensen en niet zozeer de middelen waarmee je kan communiceren (even heel kort uitgelegd). Toen ik dus tot de ontdekking kwam dat communicatie- en informatiewetenschappen beter bij mij paste, ben ik naar de open dag van Tilburg geweest en de open dag van de VU (Vrije Universiteit) in Amsterdam. Ook Utrecht staat nog op de planning, daar ga ik volgende week naartoe.

Tilburg valt eigenlijk al af, want ondanks dat de vorm van de studie me erg aanspreekt, wil ik toch wel weg uit Brabant en ga ik liever in Amsterdam of Utrecht wonen. Want ja, ik wil wel op kamers! De VU vond ik daarentegen juist leuker dan verwacht. Doordat deze universiteit wat kleinschaliger is, is het onderwijs ook persoonlijker, wat me ook wel fijn lijkt. Daarnaast is Amsterdam natuurlijk geweldig, en ben je met de tram binnen 15 minuten in het centrum. Maar Utrecht lijkt me ook heel erg leuk! Over twee maanden hoop ik een keuze te kunnen maken, zodat ik me dan verder kan focussen op de andere dingen: ik kan dan proefstuderen en ik denk dat het ook niet slecht is om me dan alvast te oriënteren op een woonruimte.

Er staat dus een hoop te gebeuren. Eigenlijk is een studiekeuze een best grote keuze. Ik word dan soms ook wel eens onzeker, omdat ik bang ben dat communicatie- en informatiewetenschappen toch niet helemaal is wat ik leuk vind. Maar daar kan ik natuurlijk alleen maar achterkomen door het te proberen! En tot nu toe ben ik ook geen andere studie tegengekomen die me leuk lijkt. Gelukkig is de studie heel breed, dus ik hoef niet te kiezen voor een echt beroep. Ik kan journalist worden, maar ook bij een pr-bureau gaan werken of communicatiedeskundige worden. Of misschien word ik wel dyslexie-specialist. Nu zie ik mezelf dat laatste niet zo snel doen, maar je weet het natuurlijk nooit…

Hoe zit het met de dames dit in hetzelfde schuitje zitten? Ik ben benieuwd!

DELEN:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *