Huidanalyse en zonbescherming voor je huid

Een tijdje geleden ben ik bij de nieuwe Boots apotheek in Hoog Catharijne langsgeweest. Het is een super mooie, ruime zaak vlakbij het station. Ideaal als je lastminute medicijnen nodig hebt! Daarnaast is er ook een ruim assortiment verkrijgbaar van Vichy, La Roche Posay (mijn favoriete huidverzorgingsmerk), Eucerin en No7. Bij deze Boots apotheek is het tevens mogelijk om een Observ huidanalyse te laten afnemen. Dat heb ik gedaan, en ik wil mijn bevindingen graag met jullie delen.

Huidanalyse

Tijdens de scan werden er door middel van speciale fluorescentie en gepolariseerd licht foto’s van mijn gezichtshuid gemaakt. Op basis van deze foto’s maken de medewerkers van Boots een uitgebreide huidanalyse met daarbij een persoonlijk huid- en productadvies. Bij mij kwam naar voren dat ik een vette huid heb. Gelukkig niet meer vochtarm zoals laatst, omdat ik het de laatste tijd goed hydrateer. Maar waar ik nog het meeste van schrok was de foto waar UV schade op te zien was.

Al die vlekjes die je ziet, is schade door de zon. Deze zie je nu niet met het blote oog, maar dit kan de komende jaren zichtbaar worden. Het is heel simpel: hoe slechter ik mijn huid bescherm, hoe sneller deze vlekjes zichtbaar worden. Om nog maar niet te spreken over de vergrote kans op huidkanker. Je kunt je voorstellen dat de medewerker het dan ook niet heel leuk vond om te horen toen ik zei dat ik wel eens de zonnebank pakte…

De analyse was dus voor mij wel echt even een wake-up call. Altijd blijven smeren! Mijn gezicht smeerde ik bijna nooit in, maar nu maak ik gebruik van een fijne creme van No7 die bij mijn huid past. Deze is ook voorzien van SPF 15. Ik heb de afgelopen tijd verschillende producten gebruikt, waarvan ik mijn favorieten wil delen.

Favoriete zonbescherming producten

Biodermal gevoelige huid zonnespray SPF 50+ 

Ik zweer altijd bij de producten van Biodermal. Ik ben groot fan van de P-CL-E lijn en ik gebruik iedere dag het micellair water. Deze zonnespray is super fijn voor de gevoelige huid en biedt een goede bescherming. Dankzij het Triple Moist Complex biedt deze zonnespray intensieve hydratatie. Onmisbaar tijdens de zomer! De lichte formule is ook prettig in gebruik. Door de hoge bescherming is deze zonnespray een musthave voor op vakantie.

La Rose Posay anti-shine & ultra light

De verkoopster bij Boots vertelde me dat de anti-shine zonnebrandcreme van La Roche Posay als een tierelier loopt. Dat begrijp ik goed, want wat een uitvinding! Ik heb een vette gezichtshuid en een vette zonnebrandcreme maakt het daar niet beter op. Deze gelcreme is anti-shine en matteert dus. Echt fantastisch. Hij brengt daardoor wel wat stroever aan, maar het is het zo waard. Een erg fijn gevoel om goed beschermd te zijn, zonder rond te lopen als een discobal. Ook de ultra light creme is erg fijn, want deze is lekker licht (what’s in a name).

Pascaud sunscreen spray & lip control

De producten van Pascaud heb ik ontvangen als onderdeel van een samenwerking. De zonnespray is een erg fijn product, want deze is ook voorzien van een aantal bijzondere werkstoffen. Zo is er aloë vera gel in verwerkt voor goede verdraagzaamheid en is zoete amandelolie aan het product toegevoegd. Dit geeft een verzachtende werking, reguleert het vochtgehalte van de huid en gaat de vorming van rimpels tegen. Ook de lip control is onmisbaar voor in de toilettas. Dit lipserum voorkomt droge en schrale lippen, maar beschermt ook tegen uv-straling. Ik vind het een heerlijk product, want dankzij de verschillende oliën voelen mijn lippen echt super zacht aan!

De producten van Biodermal zijn te koop in de drogist, voor La Roche Posay kun je terecht op de website van Boots en de producten van Pascaud zijn hier te bestellen. Ben jij ook benieuwd naar een huidanalyse? Loop dan gerust eens binnen bij Boots Hoog Catharijne en maak een afspraak voor jouw persoonlijke huidanalyse. Bij afname van minimaal 2 producten (van No7, Vichy, La Roche Posay of Eucerin) is de huidanalyse zelfs helemaal gratis.

2 Reacties

  1. Suzanne 16 juli 2020 / 20:10

    Precies! Het is heel erg belangrijk om een zonnecreme te gebruiken voor je huid. Niet alleen je gezicht, maar ook je handen, voeten, je hals etc. Natuurlijk is het ook belangrijk om de juiste producten te gebruiken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *