Hoe het nu gaat met mijn huid

Hello world! Woensdag heb ik mijn scriptie ingeleverd dus ik heb eindelijk weer tijd voor andere dingen. Zo ben ik jullie nog een update verschuldigd rondom mijn huid. Ik kreeg er nog veel vragen over via Instagram. Lief dat jullie zo betrokken zijn en fijn dat jullie ook wat hebben gehad aan mijn tips. We zijn nu weer een aantal maanden verder en het gaat steeds beter! 

Hoe het nu gaat met mijn huid

In april schreef ik dat ik het supplement DIM slikte. Ik ben daar inmiddels mee gestopt omdat ik een spiraal heb laten zetten en wilde kijken hoe mijn huid (en lichaam) daarop zou reageren. En dat is eigenlijk goed! Ik heb daarom besloten het supplement niet meer te slikken, zo lang ik het niet nodig heb. Ik vond de potjes namelijk ook best wel duur. Ik let nog wel op mijn voeding door soja en vlees zoveel mogelijk te vermijden. Daarnaast verzorg ik mijn huid ook zo goed mogelijk. Zo probeer ik iedere week het masker en de peeling van Pascaud te gebruiken. Mijn huid is momenteel erg rustig. Ik heb weinig last van ontstekingen en wat betreft pukkels valt het ook mee. Ik heb wel nog last van talgbultjes (wel veel minder dan eerst) en mee-eters. Maar ik vraag me af of ik daar ooit nog vanaf kom, haha. Het ziet er in ieder geval rustig uit en het voelt ook gladder aan dan ooit.

Bezoek aan Huidinstituut Karin

Afgelopen vrijdag was ik namens Pascaud uitgenodigd bij Huidinstituut Karin in Woerden om een behandeling te ondergaan. Wel zo fijn tijdens een stressvolle periode om even te ontspannen! Ik heb een peeling gekregen en een vliesmasker, heel grappig om te zien hoe dat wordt gemaakt. Het masker zit in een klein bakje, en daar doen ze de vloeistof bij die het masker opneemt. Het masker wordt vervolgens op het gezicht geplaatst met daarover nog een extra siliconen masker om te zorgen dat het goed aandrukt op de huid. Ondertussen kreeg ik nog een heerlijke massage. Ik moet dat echt vaker doen, haha!

Tijdens de behandeling kwamen we ter sprake over make-up. Ik vertelde dat ik vloeibare foundation gebruikte. Het liefst draag ik geen foundation, maar ik heb nu eenmaal roodheid in mijn gezicht. De schoonheidsspecialiste vroeg me af of ik wel eens minerale make-up had geprobeerd, want dat verstopt mijn poriën niet. Bij Huidinstituut Karin maken ze gebruik van Youngblood Mineral Cosmetics en eigenaresse Karin heeft me van uitgebreid advies voorzien. Wat een mooie producten! Ik wilde alles wel hebben, maar mijn portemonnee liet dat helaas niet toe. Het is namelijk best wel prijzig. Ik heb uiteindelijk de poeder en bijbehorende kwast gekocht. Ik ben het nu aan het testen en ik ben vooralsnog erg positief!

De producten die ik nu gebruik

Ik probeer eigenlijk iedere keer wel weer nieuwe producten. Waar ik nu vooral op let, is dat ik producten gebruik voor de vochtarme huid. Want afgelopen vrijdag kon ze mijn vochtarme huid goed zien, door een klein stukje huid van mijn voorhoofd vast te pakken. Weer wat geleerd. Maar hydrateren dus! Ik gebruik momenteel een crème voor de gemengde huid van Biodermal en het micellair water van Biodermal. Daarnaast reinig ik het met de reinigingsmelk van Pascaud en gebruik ik wekelijks de peeling en het hydraterende masker. Ik probeer daarnaast ook veel water te drinken, wat sowieso belangrijk is met dit warme weer. Verder heb ik eigenlijk geen bijzonderheden. Ik denk dat mijn onrustige huid vooral hormonaal is, en dat is nu aardig stabiel. Ik merk het ook aan mijn humeur, want ik voel me nog steeds beter dan ooit (sinds ik gestopt ben met de pil). Alleen maar positief dus eigenlijk!

Mochten er nog vragen zijn: let me know! Wat is jullie geheim voor een mooie huid?

1 Reactie

  1. Ellen 30 juni 2018 / 11:11

    Wat fijn dat je huid zo is opgeknapt. Mag ik vragen welke spiraal je hebt laten zetten?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *