Onzuivere huid na stoppen met de pil – mijn tips

Voordat ik besloot te stoppen met de pil, las ik een hoop horrorverhalen op internet. Meiden hadden last van moodswings, buikkrampen, rugpijn, sombere gevoelens en een onzuivere huid. Was dat het voor mij echt waard? Aan de ene kant was ik zo benieuwd hoe ik me zou voelen zonder de pil, aan de andere kant had ik ook geen zin om me weer 14 te voelen met een huid vol pukkels. Omdat alle bijwerkingen natuurlijk niet voor iedereen opgaan, besloot ik de stap te zetten en te stoppen met de pil. Zo gezegd, zo gedaan.

Omdat je lichaam een poosje nodig heeft om te ‘ontgiften’, wist ik dat ik mijn lichaam tijd moest geven. Ik ben sinds november gestopt met de pil en ik voelde me al gelijk een stuk beter. Ik had het idee dat ik voor het eerst kon ervaren hoe geluk voelde. Klinkt extreem, maar het ging de laatste maanden super goed met me alleen ik voelde dat niet zo. Ik was best vaak op momenten somber zonder dat ik er een reden voor had. Super frusterend en daar wilde ik vanaf. Daarnaast merkte ik bij mijn beste vriendin dat zij op een enorm positieve manier was veranderd door te stoppen met de pil.

Dus, ik stopte in november met de pil. Ik voelde me goed, had meer energie en ging een stuk vrolijker door het leven. Natuurlijk had ik nog steeds mijn chagrijnige momenten (hallo, ik blijf een vrouw), maar ik bleef daar veel minder lang in hangen. Eigenlijk had ik nergens last van. Maar ik merkte wel dat mijn huid en haar nog sneller vet werden en ik meer last kreeg van talgbultjes. Ik heb nooit echt last van puistjes, maar altijd van die vervelende onderhuidse bultjes. Ik weet niet wat erger is, maar ik voelde me ontzettend lelijk. Mijn poriën stonden verder open en ik had meer last van mee-eters. Ik voelde me inderdaad weer 14.

Zit je dan, op je 23ste met een huid vol reliëf. Keek ik na een paar uur werken in de spiegel, was mijn voorhoofd veranderd in een discobal. Uit wanhoop besloot ik dure skincare producten te kopen, maar het hielp allemaal niet. Weggegooid geld. Sinds februari besloot ik drastisch mijn huid aan te pakken, want dit wilde ik niet meer. Mijn huid is nu enorm veranderd. Ik heb bijna geen last meer van bultjes, het is een stuk gladder, wordt minder snel vet en ziet er egaler uit. Ik wil graag mijn tips met jullie delen die voor mij voor groot verschil hebben gezorgd.

Eetpatroon veranderen

Er zijn verschillende producten die je beter kunt vermijden met een onzuivere huid. Zo ben ik gestopt met het eten van sojaproducten. Dat vond ik wel jammer omdat ik minder vlees probeer te eten, maar ik vervang de vleesvervangers nu vaak door bonen of kikkererwten. Ook eet ik bijna geen zuivelproducten meer. Best balen als je zo gewend bent aan je kwarkje. Ik doe nu amandelmelk door mijn havermout en bestel buiten de deur vaak een cappuccino met havermelk (is ook nog eens erg lekker!). Soms maak ik een smoothiebowl wat mijn kwark vervangt en als ik toch voor kwark ga dan koop ik Biogarde kwark. Deze kwark is beter voor je darmflora en dat staat ook in verbinding met je huid. Ik probeer daarnaast gebalanceerd te eten, want een beetje genieten moet natuurlijk ook gewoon kunnen!

Ik ben ook gestopt met eiwitshakes omdat dit door de aanwezige lactose ook een verband heeft met onzuiverheden. Je kunt er hier meer over lezen. Ik probeer nu mijn eiwitten uit andere producten te halen. Ik train daarnaast ook minder dus eigenlijk had ik de eiwitshakes ook niet echt nodig.

De huid goed verzorgen

Ik schreef in een vorige blogpost dat ik beter ging zorgen voor mijn huid. Ik scrub mijn huid nu twee dagen in de week om de dode huidcellen goed te verwijderen (ik merk hierdoor echt verschil) en ik heb een aantal fijne verzorgingsproducten. Zo gebruik ik nog steeds met veel plezier de producten van Pascaud (en doe ik ook 1x in de week een peeling of maskertje). Daarnaast reinig ik de huid met een Tea Tea Purifying Toner van Dr Organic en voed ik de huid ‘s nachts met een hydraterende nachtcreme. ‘s Ochtends breng ik de Lait-Crème Concentré van Embryolisse aan en die maakt mijn huid super zacht!

Het supplement DIM

In de 23 jaar dat ik op deze aardbol rondwandel heb ik heel wat uurtjes gespendeerd op Google naar dé oplossing tegen een onzuivere huid. Doordat ik de pil ging slikken, werd mijn huid juist rustiger. Maar nu moest ik het toch echt zonder dit hormonenbommetje doen. Ik gaf mijn verstoorde hormoonhuishouding maar de schuld. Dat zou vast de reden zijn dat ik op mijn 23ste met al die puberklachten rondliep. Tot ik van een vriendin hoorde over het supplement DIM. Ondanks alle fanatieke Google-sessies had ik er nog nooit van gehoord, maar haar positieve verhaal trok gelijk mijn aandacht. Haar huid was namelijk door DIM een stuk rustiger geworden.

Simpel gezegd is DIM een supplement dat helpt om de ongunstige oestrogeenwaarden af te voeren en daarmee de balans te herstellen tussen de hormonen in het lichaam. Het artikel wordt veel te lang als ik er dieper op in ga, maar je kunt er hier meer over lezen. Erg interessant! Ik ben begonnen met tweemaal per dag het supplement te slikken. Na een korte tijd zag ik al heel snel resultaat. Ik kreeg geen ontstekingen meer, mijn poriën werden kleiner, kreeg minder last van mee-eters en de talgbultjes verdwenen. Ik durf met zekerheid te zeggen dat mijn huid hierdoor echt ONWIJS is verbeterd.

Februari (voordat ik DIM gebruikte) – Maart

Ik heb daarnaast ook het idee dat mijn huid & haar minder snel vet worden. Het is ergens ook wel logisch, want het is bekend dat ik een verstoorde hormoonhuishouding heb en dit lijkt gewoon de perfecte oplossing voor mij te zijn. Het enige nadeel is dat het vrij prijzig is, een potje met 60 capsules kost zo’n 23 euro en daar doe je dus ongeveer een maand mee. Maar het is het voor mij meer dan waard geweest. Je kunt het kopen bij Holland & Barrett of online.

Deze tips hebben voor mij heel erg goed geholpen. Ik had voor mijn gevoel alles wel geprobeerd, maar DIM is voor mij echt een wondermiddel. Zie het als een investering in jezelf! Ik denk dat het overigens wel alleen het beste werkt als je het combineert met een gezonde levensstijl. Je moet geen wonderen verwachten als je iedere week bij de McDonalds zit en ‘s avonds nooit je make-up van je gezicht haalt…

6 Reacties

 1. Judith 4 april 2018 / 08:25

  Wauw wat een resultaat! Echt een duidelijk verschil :) Fijn artikel om te lezen ook, want ik denk er zelf ook over na om te stoppen met de pil.

 2. Marijn 4 april 2018 / 19:28

  Hoi😀 idd DIM is top, die ervaring heb ik ook. Later ben ik pantotheenzuur (vitamine B5) gaan gebruiken en dat hielp nog beter eigenlijk. De kosten voor vit B5 zijn niet zo hoog als DIM. Misschien heb je wat aan deze tip. Groetjes

  • Lizzy 6 april 2018 / 09:12

   Ah dankjewel voor de tip! ik ga het eens checken :)

 3. Nienke 5 april 2018 / 10:38

  Vervelend he, ik denk dat velen tegen dit probleem aanlopen na het stoppen met de pil. Super goede tips, erg handig!

 4. Sophie 15 februari 2019 / 14:32

  Hoi,

  Even een vraagje ver DIM. Is het de bedoeling dat je de capsule in 1x met water inneemt of alleen het poeder wat erin zit?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *