Mijn skincare producten

Ik heb altijd een vrij onzuivere huid gehad. Veel last van mee-eters en onderhuidse ontstekingen. Ik heb heel veel verschillende producten gebruikt, maar niks werkte echt goed. Maar nu kan ik sinds een aantal maanden zeggen dat mijn huid beter is dan ooit! Ik heb nog maar zelden puistjes en de mee-eters en onderhuidse ontstekingen en bultjes zijn al een stuk minder. Ik zweer dan ook bij de producten van La Roche-Posay en sinds een tijdje gebruik ik ook twee hele fijne crèmes van Yves Rocher. Ik deel mijn tips graag met jullie!

La Roche-Posay is een gezichtsverzorgingsmerk met producten voor alle soorten huidtypes. Mijn moeder had het er al verschillende keren over, want het is heel bekend. Zij heeft vroeger als schoonheidsspecialiste gewerkt en heeft er goede ervaringen mee. De prijs-kwaliteit verhouding is ook heel goed, want je hebt echt goede producten en het is niet onbetaalbaar. Voor de vette en onzuivere huid is de Effaclar lijn heel populair. Ik heb hiervan een reinigingsgel, tonic en crème.

Effaclar zuiverende gel – €11,78

Een hele milde reinigingsgel, droogt de huid niet uit maar geeft wel een schoon gevoel. Verwijdert overige make-upresten en overtollig talg. Ik merk niet echt dat deze gel per se iets doet voor mijn huid, maar hij is heel mild en irriteert mijn huid niet. Bij veel make-upreinigers krijg ik namelijk vaak een trekkerige huid, maar dat is bij deze niet het geval.

Effaclar astrigerende lotion – €12,69

Deze tonic sluit de poriën (vandaar astrigerend). Het gaat verstopping tegen en de poriën zijn minder zichtbaar. Dat merk ik zelf ook echt! Mijn huid is gladder dan ooit, terwijl ik eerst echt snel last had van bultjes. Ik was echt niet blij met mijn huid, maar nu is hij zoveel rustiger! Natuurlijk heb ik nog wel eens bultjes, maar veel minder dan eerst. En wat ik ook heb gemerkt: als je minder gaat knijpen dan gaat het vanzelf weg en heb je straks ook geen lelijk litteken. Moeilijk, maar ik merk echt verschil.

Effaclar DUO – €13,65

Deze dag- en nachtcreme is heel populair. Vooral op veel sites zie ik dat mensen hem aanraden. Het is dus een crème die onzuiverheden aanpakt en zorgt om de poriën vrij te maken door de ophopingen van dode huidcellen te verwijderen. Ook gaat het roodheid tegen. Wat ik vooral zo fijn vind aan deze crème, is dat hij lekker dun is. Maar toch merk ik dat hij z’n werk doet! Onzuiverheden zetten nooit echt door en mijn huid voelt lekker glad. Daarnaast wordt hij ook veel minder snel vet dan eerst, hoera hoera! Liep ik voorheen met blotting papers in mijn tas, is dat nu niet meer nodig. Een hele opluchting. Ik gebruik deze crème trouwens alleen in de ochtend.

Zoals je kunt lezen: ik ben heel tevreden over de producten! Ik gebruik ze inmiddels alweer een aantal maanden en ze gaan ook echt lang mee. De Effaclar DUO begint op te raken, maar de rest kan nog wel even mee.

La Roche-Posay is verkrijgbaar bij de apotheek maar online is het ook te vinden. Ik heb bijvoorbeeld hele goede ervaringen met de webshop Yourskin.nl. Daar hebben ze ook vaak aanbiedingen, dus zeker de moeite waard om het in de gaten te houden. De prijzen die ik heb genoemd heb ik ook van YourSkin.

Omdat mijn Effaclar DUO op begint te raken, wissel ik hem nu af met een andere crème, namelijk de Elixir 7.9 van Yves Rocher. Een tijdje geleden ben ik naar de lancering van deze producten geweest, dus ik kon de producten lekker uittesten. De dag- en nachtcreme bevallen me allebei heel erg goed. De Elixir 7.9 lijn is er eigenlijk op gericht om de huid te verjongen, dus dat heb ik zelf niet echt nodig. Vandaar dat ik het serum uit de lijn ook nog even links laat liggen. Maar de crèmes gebruik ik met veel plezier. Ze ruiken heerlijk fris en voeden voor mijn gevoel heel goed. Is de Effaclar duo bijvoorbeeld een dunne crème, zijn deze wat dikker. Maar zeker voor het slapen gaan is dat super fijn!

Momenteel zijn de crémes met 50% korting verkrijgbaar in de webshop en betaal je geen €38,- maar €19,- per pot. Ook de andere Elixir 7.9 producten zijn online te vinden! Zo hebben ze dus een serum en een oogroller. Stuk voor stuk hele fijne producten die me een fris en energiek gevoel bezorgen!

Wat zijn jullie favoriete skincare producten?

8 Reacties

 1. Tineke 18 maart 2014 / 06:19

  Oef.. Ik moet toch meer aan mijn huidverzorging doen. Ik gebruik make up remover en scrub mijn huid een keer in de week..
  Liefs

 2. Desmain 18 maart 2014 / 07:14

  Ik doe niet veel aan mijn huid, olie, milk, tonic, crème. Moet toch wat meer eraan gaan doen!

 3. Sophie 18 maart 2014 / 07:23

  Ik doe ook niet echt veel aan huidverzorging. Ik ben wel op zoek naar een goede crème (maar deze producten liggen stiekem echt boven mijn budget)

 4. Michelle 18 maart 2014 / 08:24

  Die producten van La Roche Possay klinken erg goed. Ik heb enorme last van puistje en onderhuidse bultjes en de laatste tijd word ik er echt gek van. Ik gebruik allemaal budgetproducten vanwege mijn budget, maar ik merk dat ze niks doen voor mijn huid. Ik krijg alleen maar meer puistjes. Ik wil daarom echt investeren in goede verzorgingsproducten.
  Liefs,
  Michelle

 5. Daisy 18 maart 2014 / 08:46

  De producten van La Roche Posay ken ik wel. Ik heb ze ook een tijdje gebruikt. Zeker ideaal als je last hebt van acne.

 6. Sarah 18 maart 2014 / 18:03

  Oeh, die La Roche producten klinken heel goed! Ik gebruik een reinigingsmelk en tonic van Etos en een dag- en nachtcreme van Hema. Werken voor mij ook prima maar misschien is het de moeite waard eens iets ‘beters’ te gebruiken voor de onzuiverheden die ik heb.

 7. Fleur 20 maart 2014 / 20:44

  Ik heb ook een La roche-posay, maar dan de ‘Baume’, wat helpt tegen eczeem! Smeer ik overigens niet altijd op. Mijn standaard dag en nachtcreme is van Louis Widmer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *