De diagnose

Ik herinner het me nog als gisteren, dat ik om twaalf uur ‘s nachts nog even met mama ging kletsen en dat ze me onderbrak. ‘Hey, wat heb jij daar nou?’ ‘Mam, hallo! Ik ben een verhaal aan het vertellen!’. Ik keek in de spiegel, en ze had gelijk: wat zat daar nou voor rare bult boven mijn sleutelbeen? Impulsief zochten we op Google, waar we niet heel vrolijk van werden. Misschien was even langs de dokter gaan toch niet zo’n slecht idee. Maar dat dat ‘even’ inhield dat ik vervolgens in een achtbaan van onderzoeken terecht kwam? Dat had ik niet gedacht. Foto’s maken, bloedprikken, echo, botboring, punctie, CT scan, operatie… Het was niet niks, maar wat moet dat moet! En het is uiteindelijk niet voor niks geweest. Vandaag heb ik te horen dat ik de ziekte van Hodgkin heb.

Wat houdt dat nou precies in? Hodgkin is een vorm van lympheklierkanker. Bij mij zijn er twee klieren vergroot, boven mijn sleutelbeen één en vlakbij mijn longen ook nog eentje. Voor de rest is alles oké en ook de rest van mijn organen zien er goed uit. Bovendien bleek uit de botboring dat mijn botten schoon waren, dus dat is alleen maar positief. Eerlijk gezegd wist ik eerst niet eens dat Hodgkin bestond, maar als je er meer over hebt gehoord, dan weet je misschien ook wel dat lympheklierkanker is te onderscheiden in twee vormen: Hodgkin en Non-Hodgkin. Ik heb de eerste vorm, die is duidelijk te herkennen en komt vaak voor bij jonge mensen. Daarom dacht de internist ook meteen aan Hodgkin. Non-Hodgkin zijn alle vormen van lympheklierkanker die geen Hodgkin zijn. Dit hoeven niet per se ergere vormen te zijn (die zijn er natuurlijk ook!), maar zo maken ze onderscheid.

Nu zul je je misschien wel afvragen: wat nu? De behandeling omvat 6 kuren chemotherapie. Ik word niet bestraald omdat ik daarvoor te jong ben en dan is de kans op borstkanker later 7 keer zo groot. Ik kon deze vrijdag al beginnen, maar aangezien ik dat wel heel snel vond, heb ik nu mijn eerste kuur op 13 januari. Dan moet ik ook een nachtje in het ziekenhuis blijven, om te kijken hoe het aanslaat. Ook ga ik nog naar het academisch ziekenhuis van Maastricht voor een second opinion.

Het is gelukkig nog geen 13 januari, dus ik ga eerst nog heel veel leuke dingen doen en nog een weekendje naar Londen. Ik ben benieuwd hoe de chemo aanslaat en wat de bijwerkingen bij mij zullen zijn. Het is toch wel raar, 18 jaar en dan kanker hebben. Ik besef het me ook nog niet echt en ben er best optimistisch onder, maar ik weet ook wel dat er dalen zullen komen. Soms heb ik depri momenten, moet ik huilen en vraag ik me af waarom mij dit nou weer moet overkomen. Maar aan de andere kant probeer ik zo veel mogelijk uit het leven te halen en het is gelukkig goed te genezen en ik weet zeker dat ik dit kan! Ik had het natuurlijk liever niet gewild, maar ik weet dat ik hier alleen maar sterker uit kom. En daardoor waardeer ik het leven des te meer!

Dus, 2014 mag voor mij dan misschien niet heel rooskleurig beginnen, ik ga er het beste van maken! Ik heb de allerliefste vriendinnen en familie om me heen en niet te vergeten de allerliefste bezoekers. Het is ongelofelijk hoeveel berichtjes ik de afgelopen tijd heb gekregen. Het liefste zou ik op allemaal reageren, maar het zijn er gewoon zo veel dat dat haast niet mogelijk is. Bij deze, heel erg bedankt voor het steunen en volgen! Maak er een knaller van morgen! Dikke kus! Xx

80 Reacties

 1. Jasmijn 30 december 2013 / 23:53

  Heel veel sterkte, super knap hoe je er mee om gaat!! You can do it xxx

 2. sil 30 december 2013 / 23:57

  hee Lizzie, ontzettend naar, maar je bent ontzettend sterk, als lezeres ben ik trots op hoe je hier tegen aan kijkt en hoe je er mee omgaat. Ik wens je heel veel sterke en je het beste van heeeel de wereld xxxxxxx

 3. Lynet 31 december 2013 / 00:01

  Heel veel sterkte Lizzy! Het is knap hoe optimistisch je ertegen aan kijkt. Gelukkig heb je veel lieve vrienden, familie en lezeressen om je heen!!

 4. Jennifer 31 december 2013 / 00:03

  Ik las het vanmiddag op twitter, was even sprakeloos, nu nog steeds. Zou het niet graag van je overnemen, want het is inderdaad ook niet leuk. Maar wat zou ik dan wel? Ik heb geen idee, want ik ken je niet persoonlijk, maar toch doet het me wat. Zo jong en dan dit. Het leven is zo hard en oneerlijk. :( Sterkte Lizzie, you can handle it!

 5. Lisanne 31 december 2013 / 00:03

  Heel veel sterkte meid. Vind het knap van je dat je er zo positief in staat. Respect!

 6. Lotte 31 december 2013 / 00:05

  Ah Lizzy, wat moet dat raar voor je zijn geweest om dit te horen te krijgen. Ik bewonder je positiviteit, vind het ongelofelijk knap hoe je er tot nu toe mee om gaat. Ik hoop dat de chemo mee zal vallen en dat de kuren aanslaan. Je komt er vast en zeker weer bovenop zo sterk als jij bent! En ik wens je ondanks alles toch een hele fijne jaarwisseling en véél plezier in Londen, maak er wat moois van hè! Dikke knuffel ♥

 7. Daphne 31 december 2013 / 00:07

  Wow, ik vind het zo dapper van je hoe je hier mee om gaat! Het is niet niks.. Ik wens je heel veel sterkte de komende tijd! Je kunt het!
  Liefs

 8. Charlotte 31 december 2013 / 00:08

  Wow Lizzy, dit is wel even schrikken.. Ik volg je al wat langer, en zie dat je zo veel uit het leven haalt. Prachtig! En nu dit.. Ik reageer eigenlijk nooit, maar dit raakt me best wel. Ik wil je onwijs veel sterkte wensen de komende tijd! You can do this, Lizzy! xx

 9. Wieneke 31 december 2013 / 00:14

  zo dat is schrikken! Ik wens je ontzettend veel sterkte en ik ben blij voor je dat je lieve familie en vrienden hebt die je bijstaan!

 10. Angélica 31 december 2013 / 00:17

  Jeetje meis ik heb je blog pas ontdekt en ik lees met veel plezier je artikelen. Ook ik schrok heel erg toen ik je eerste berichtje over dit las. Ik ben blij dat je een vechter bent en positief blijft. Ik wens je heel veel sterkte de komende tijd *dikke knuffel*.

 11. Esther 31 december 2013 / 00:18

  Ah lieve lizzy, wat een slaat dit in als een bom. Geniet nog heel erg van oud en nieuw en je weekbjedje londen en daarna ‘gewoon’ knallen! Ik weet zeker dat je dit kunt overwinnen en er uiteindelijk veel energie en moed uit kunt putten. Je gaat dit kunnen!! Ik geloof in je
  X een trouwe volgster <3

 12. Sharon 31 december 2013 / 00:21

  Ik heb echt zoveel bewondering voor je hoe je dit hebt geschreven en hoe je ermee omgaat. Ik wens je nogmaals echt heel veel sterkte toe, you can do this! Hopelijk slaat het snel aan en ben je snel weer de oude en vallen de behandelingen een beetje mee. Have fun met oud & nieuw en natuurlijk in Londen <3 Dat verdien je! Veel liefs!

 13. Marloes 31 december 2013 / 00:39

  Wat een verhaal! Ik heb heel veel bewondering voor hoe je hier mee omgaat, heel positief en sterk. Heel veel sterkte en geniet ondanks dit baggere nieuws zoveel mogelijk van alles en iedereen om je heen.

 14. Ilse 31 december 2013 / 00:58

  Wauw Lizzy, zo veel bewondering en respect voor jouw positiviteit hierover! Ik weet nooit zo goed hoe ik op dit soort slecht nieuws moet reageren, er zijn namelijk geen woorden die het beter of goed maken, het zijn alleen maar woorden. Wel wil ik je heel erg veel sterkte wensen, je bent een sterke meid! Wel wil ik je een heel fijne jaarwisseling wensen, geniet van alles zo lang je je nog goed voelt! Heel veel sterkte lieve Lizzy! :)

 15. Marlene 31 december 2013 / 01:26

  Wow! Ik weet eigenlijk niet zo goed wat ik moet zeggen maar ik wou toch even een berichtje achterlaten. Maar ik wens je heel veel sterkte lieve lizzy! En geniet van je weekendje londen. Veel liefs.

 16. Sanne 31 december 2013 / 02:15

  Lieve Lizzy,

  Al jaren lees ik met veel plezier je blog. Ondanks dat ik een ‘stille lezer’ ben, wilde ik toch een berichtje achterlaten.
  Ik was sprakeloos nadat ik deze blogpost had gelezen.Ik heb veel bewondering voor je en vind het heel knap hoe je hiermee omgaat. Voor 2014 wens ik je ontzettend veel sterkte toe. Ik weet zeker dat optimisme, hoop en de liefde en steun van je familie en vriendinnen je hier doorheen zullen helpen! Veel liefs.

 17. Marina 31 december 2013 / 06:44

  Pffff wat heftig en ontzettend naar! Ik hoop voor je dat de kuren mee vallen en dat je er weer bovenop komt. Zet ‘m op kanjer! Kick cancer’s butt!

 18. Josianne 31 december 2013 / 07:45

  Pfoeh, dit is natuurlijk niet de uitslag waar je op had gehoopt, wat ontzettend naar. Ik wens je heel erg veel plezier in Londen en vanavond met je jaarwisseling en heel veel sterkte de komende tijd. Je gaat je er keihard doorheen slaan!

 19. Kimberly 31 december 2013 / 08:07

  Ik krijg er helemaal kippenvel van als ik je verhaal zo lees.. Het lijkt me ook heel vreemd om te horen dat je Hodgkin hebt, vooral om je zo jong bent. Maar je kan het Lizzy! Ik heb heel veel bewondering voor je hoe je er nu mee omgaat! <3 Geniet volop in Londen en vanavond met de jaarwisseling en heel veel sterkte de komende periode! Ik wens je het allerbeste <3

 20. Nena 31 december 2013 / 08:11

  Wow dat is heftig nieuws.. Heel veel sterkte de komende tijd, geniet van Londen en ik hoop dat je deze positieve houding vast kan houden. Heel veel liefs!

 21. lovethatmakeup 31 december 2013 / 08:40

  Dat is niet fijn om te horen zo aan het einde van het jaar. Maar zoals je zelf al zegt je gaat het sws aanvechten en het komt helemaal goed. Geniet van die twee weekjes en zorg ervoor dat je gezondheid het komende jaar even op nummer 1 staat. Maak je niet druk om die studie; dat komt altijd nog wel. Dit is nu even belangrijker en daar moet je je 100% op focussen.

  Ondanks dit nieuws wil ik je een fijne jaarwisseling wensen. Drink er maar een drankje of 1 2 3 op en maak er een groot feest van. XO

 22. Debora 31 december 2013 / 08:57

  Heel veel sterkte Lizzy.. ♡
  Probeer tegenover elke chemokuur ook wat leuks neer te zetten. Dat je een nieuwe blush voor jezelf koop. Ik zeg maar wat. Maar dat de chemo’s niet alleen maar iets zijn waar je ontzettend tegenaan kijkt.

  Geniet er van in Londen,
  en zet ‘m op want je kan het!

  X

 23. bertine 31 december 2013 / 09:11

  Dit is zoiets waarvan je hoopt dat het je nooit overkomt. En jou overkomt het, zo Jong. .. verschrikkelijk! Ik vind het knap dat je het deelt op je blog en dat je positief blijft! Ik wens je het allerbeste en sterkte met alles wat komen gaat. Je kunt het! En geniet van de leuke dingen die je in de planning hebt staan!

 24. Daisy 31 december 2013 / 09:22

  Ik vind het echt heel bijzonder hoe je met je ziekte omgaat en hoe je dit allemaal hebt opgeschreven. Ik zou er helemaal doorheen zitten. Heel veel sterkte en ik hoop dat je snel van deze rotziekte zult genezen!

 25. Annet 31 december 2013 / 09:24

  Ik bewonder je dapperheid echt heel erg!
  Heel veel sterkte toegewenst!
  X

 26. Astrid 31 december 2013 / 09:44

  Wat een nieuws zeg.. :( ik wens je heel veel sterkte de komende tijd! Xxx

 27. Eliza 31 december 2013 / 09:45

  Veel sterkte Lizzy! Je kunt het! ♥

 28. Anna 31 december 2013 / 09:54

  Wow wat mooi geschreven, Lizzy, je bent echt heel sterk! Ik wens je heel erg veel sterkte en succes, je kan dit! Ik wens je alle geluk, gezondheid en kracht voor 2014. X

 29. Anna 31 december 2013 / 09:55

  Ik was er echt (opnieuw) weer even stil van. Veel sterkte Lizzy, je bent een sterke vrouw! X

 30. Josephine 31 december 2013 / 09:57

  Elke keer als ik er weer iets over lees, heb ik zoveel bewonderingen voor je. Zoveel positiviteit en zo sterk, wauw! Heel veel sterkte en jouw tattoo past hier eigenlijk ook helemaal bij qua betekenis. .Én natuurlijk een fijne jaarwisseling en heel veel plezier in Londen alvast! xx

 31. Lisanne 31 december 2013 / 10:08

  Heel veel sterkte komende tijd! Ik denk zeker dat je je kracht uit juist de leuke dingen kan halen. Alleen al als ik kijk hoe positief en sterk je hier tegenover staat, zal het zeker weten goed komen!
  Natuurlijk ook een hele fijne jaarwisseling en veel plezier in Londen toegewenst!
  X

 32. Marieke 31 december 2013 / 10:17

  Lizzy, ik vind dat je het hartstikke goed oppakt. Een ander had er in jouw plaats waarschijnlijk heel anders ingestaan, maar jij gaat het allemaal gewoon aan. Zo verschrikkelijk knap van je. Ik wil je gewoon even heel veel sterkte wensen. En als het even tegenzit, kijk dan naar je prachtige tattoo; keep the faith!

 33. Iris 31 december 2013 / 10:28

  Vind het zo erg voor je! Maar ik bewonder echt waar jou optimisme, je bent zo sterk!
  Keep faith! En het zal allemaal wel weer goed komen :)
  Sterkte!!!

  Liefs
  Iris

 34. Simone 31 december 2013 / 10:36

  Wat een naar nieuws zo net voor het nieuwe jaar. Ik vind het heel knap hoe je er zo over verteld, eerst in je filmpje, op twitter en hier op je blog. Ik wil je alvast heel veel sterkte wensen, en geniet maar extra van alle dingen die je tot 13 januari gaat doen. Veel liefs X

 35. lieke 31 december 2013 / 10:37

  Lieve Lizzy,
  Jeetje wat heftig, ik heb ontzettend veel bewondering voor je hoe je er mee omgaat.
  Ik wens je de komende tijd ontzettend veel sterkte en blijf positief!
  Alles komt goed.

  Xxx

 36. Danielle 31 december 2013 / 10:39

  Ik wens je echt heel erg veel sterkte Lizzy. Ik wist niet precies wat het was, maar nu wel. Ik weet niet zo goed wat ik moet zeggen, maar maak er het beste van. Heel erg veel succes 13 januari en geniet van elk klein momentje. Je bent echt heel sterk en doordat je er zelf in gelooft moet het wel te genezen worden bij jou! En niet te vergeten. Fijne jaarwisseling! <3

 37. Adriënne 31 december 2013 / 10:42

  Jeetje, Lizzy! Ik schrok hier echt even van! Ik wil je heel veel sterkte wensen: nu, 13 januari en het komende jaar. Ontzettend knap hoe je er mee omgaat, daar heb ik heel veel respect voor. Ik zal aan je denken. Hopelijk gaat alles goed en slaat de chemo snel aan. Sterkte ♥

  Liefs,
  Adriënne

 38. xx.Yvonne 31 december 2013 / 10:44

  Jeetje, toch heftig om dan die uitslag te lezen. Ontzettend knap hoe jij ondanks dit nare nieuws toch nog positief kunt blijven Heel erg veel sterkte de komende tijd voor jou maar ook voor de mensen om jou heen. Geniet extra van alle dingen die je tot 13 januari geplant hebt en ik hoop dat het daarna snel beter gaat.
  Liefs

 39. Nikki 31 december 2013 / 10:50

  Heel veel sterkte Lizzy! Ik vind het mooi om te lezen dat je er zo positief onder blijft. Opgeven is natuurlijk geen optie, je moet blijven vechten en met die optimistische instelling van je kom je al heel ver :)
  In mijn ogen ben jij al iemand die van het leven geniet en volgens mij ga je dat de komende maanden nog meer doen. Ik wil niet zeggen dat ik blij ben dat ik dit lees, totaal niet zelfs, ik had liever gelezen dat het één of andere ontschuldige ontsteking was. Maar, het is nu niet zo en ik denk persoonlijk dat je na je behandelingen en als je genezen verklaard bent, toch met een goed gevoel op deze periode zult terugkijken. Waarom? zoals ik al zei, omdat jij van het leven geniet en dat zal je de komende maanden en zeker daarna nog intensiever doen.
  Geniet van de grote dingen, maar ook van de kleine, onverwachte en vaak de mooiste dingen :)
  Nogmaals, veel sterkte!

 40. Sophie 31 december 2013 / 10:58

  Ik vind het echt moeilijk om te reageren, omdat ik er eigenlijk best sprakeloos door ben. Je bent echt jong, ik wist ook helemaal dat zo iets kon. Ik vind het echt zo knap van je hoe je hier mee omgaat. Je bent echt sterk Lizzy! Daar heb ik veel bewondering voor. Heel veel sterkte en alvast veel plezier in Londen, lekker genieten! Liefs!

 41. Julia 31 december 2013 / 11:02

  Jeetje, heftig om ineens die uitslag te lezen. Ik vind het heel erg knap dat je zo optimistisch bent ingesteld en ik hoop het allerbeste voor je! Heel veel sterkte! Liefs

 42. Dionne 31 december 2013 / 11:07

  Heel veel sterkte de komende tijd! Je bent heel sterk! Topper!

 43. Lizzy 31 december 2013 / 11:24

  Wat ongelofelijk heftig! Ik heb er gewoon geen woorden voor. Gelukkig dat je zo sterk bent, daar heb ik echt veel respect voor. Heel veel sterkte Lizzy. Ik hoop dat je snel beter word. <3

 44. Robin 31 december 2013 / 12:30

  Wat heftig allemaal, lieve Lizzy! Wat ben jij sterk zeg, dat doen veel van ons je niet na. Ik hoop dat de kuren aanslaan en dat je er niet al te veel last van zult hebben. En er natuurlijk bovenop komt. Heel veel sterkte. Dikke knuffel voor jou! X

 45. Soesja 31 december 2013 / 12:44

  Volgens mij heb ik alles wat ik wil zeggen al drie keer gezegd, maar wilde toch nog even een comment achterlaten. Je bent een topper <3 <3 <3

 46. Regina 31 december 2013 / 13:02

  Wat een verschrikkelijk nieuws.. Dit verwacht je inderdaad niet als je zo jong bent.. Ik vind het knap hoe je ermee omgaat en zo snel al iets erover op je blog zet. Ik wens je het allerbeste en veel sterkte toe in 2014 en geniet ervan in Londen!!

 47. Lisan 31 december 2013 / 13:12

  Lieve lizzy, wat erg dat jou dit moet overkomen, maar wat mooi om te zien dat je zo sterk en optimistisch blijft! Echt heel erg confronterend, precies wat je zegt, 18 en kanker hoort niet bij elkaar. Als je niet zo’n optimistisch stuk had geschreven had ik hier nu heel hard voor je zitten huilen haha :). Geniet inderdaad nog van je laatste weekjes voordat je in het hele proces terecht komt en probeer zelfs dan om positief te blijven en van het leven te genieten, maar als ik zo je verhaal lees moet dat wel goed komen. Ik leef met je mee meid! Veel sterkte, en hopen dat 2014 het jaar wordt waarin je de kanker verslaat! Xxx

 48. Milou 31 december 2013 / 13:51

  Lieve Lizzy! Wat een vreselijk naar bericht! Wowwwww….. ik ben er echt helemaal stil van. Ik wens je de komende tijd heel veel sterkte en heel veel kracht en heel veel steun! Je bent een sterk persoon. Sterkte en een dikke kus! X

 49. Kelly 31 december 2013 / 13:52

  Wat heftig zeg. Heel veel sterkte met alles! Ik heb echt respect voor de manier waarop je hiermee omgaat. Ik wens je al het beste toe en geniet maar extra van deze laatste paar weken voor de behandeling. :)

  Liefs, Kelly

 50. Estrella 31 december 2013 / 14:15

  Wat zal jij geschrokken zijn, veel sterkte gewenst de komende tijd!

 51. Mireille 31 december 2013 / 14:56

  Ookal ken ik je niet persoonlijk, om dit te horen en te lezen is zo heftig. Dit kun je natuurlijk niemand en zeker niet op deze jonge leeftijd. Ik vind het heel knap hoe je er zo overschrijft, je komt heel sterk over. Respect daarvoor en het is logisch dat je soms mindere momenten hebt. Hopelijk slaat de kuur aan en heel veel plezier in Londen. Maak er inderdaad het mooiste van!

  liefs Mireille

 52. Yasmina 31 december 2013 / 15:01

  Heel veel sterkte <3

 53. Sarah 31 december 2013 / 15:29

  Ik vind je zo dapper en optimistisch. Je bent echt sterk Lizzy, ik weet gewoon dat je er bovenop komt. Ik hoop dat je niet te ziek wordt van de chemokuren en natuurlijk dat het aanslaat. Geniet volop van de aankomende twee weken – heel goed dat je nog naar Londen gaat. Weet dat ik aan je denk en er voor je ben, al heb ik dat al vaker gezegd de laatste tijd. Heb je twitter steeds in de gaten gehouden i.v.m. de diagnose. Als je in Utrecht bent en gezelschap nodig hebt – let me know!

 54. Charlotte 31 december 2013 / 16:00

  wow Lizzy… ik krijg dik vet kippenvel nu ik dit zo lees. Wat verschrikkelijk! Heel veel sterkte..Wel goed van je dat je nog leuke dingen onderneemt voordat de kuur begint. Een mooi begin van 2014 is het inderdaad niet maar je bent sterk! En door alle lieve steun van je familie, vrienden en bezoeksters. Daar krijg je kracht en positieve energie van. Ik wil je heel veel sterkte wensen deze moeilijk tijd. Je bent een topper en you can do this! <3

 55. Annebelle 31 december 2013 / 16:02

  Ooh, ik hoopte zo van niet! Wat erg voor je meid, sterkte!!!

 56. Brenda 31 december 2013 / 18:50

  Wat een verschrikkelijk nieuws. Had zo voor je gehoopt dat het niet de ziekte van Hodgkin zou zijn. Maar op de manier waarop jij hier mee omgaat blijkt dat je een vechter bent. Jij slaat je hier doorheen. Heel veel sterkte!

 57. hesteranne 31 december 2013 / 19:33

  Heel veel sterkte Lizzy.Fijn dat je eerst nog wat leuke dingen kunt doen.Ik vind het echt ontzettend knap dat je hier zo open over bent. Ik blijf voor je duimen!

 58. Lisette 31 december 2013 / 21:39

  Heel erg veel sterkte! Echt super knap hoe je dit hebt geschreven en hoe positief je blijft!

  Liefs Lisette

 59. Marjolein 1 januari 2014 / 11:44

  Lieve Lizzy, je gaat je hier door heen slaan! Sterkte meid.

 60. britt 1 januari 2014 / 11:45

  Onwijs veel sterkte! Heek veel succes en blijf positief!!

 61. Kikki 1 januari 2014 / 12:33

  Lieve Lizzy,
  Ik heb het al een.paar gezegd, maar toch wil ik nog een keer zeggen dat je er heel goed mee om gaat endat je er heel positief in staat.
  Ik wens het beste voor je, ik hoop echt dat het allemaal goed komt.
  En ik vind het heel goed van je dat je dit allemaal deelt met ons.
  Heel veel sterkte lieve Lizzy.
  Liefs, Kikki.

 62. Liselot 1 januari 2014 / 15:29

  Liz, wat schokkend om dit te lezen! Chemotherapie is geen pretje en ik wil je dan ook heel veel sterkte wensen. Hopelijk kom je er goed doorheen en kan je snel weer herstellen! x

 63. A 2 januari 2014 / 14:59

  Heel veel sterkte toegewenst!! Stay positive, will be worth it.

 64. Sanne 2 januari 2014 / 16:10

  Wat goed dat je er zo positief instaat! Heel veel sterkte Liz!

 65. Janouk redfashionhead.nl 2 januari 2014 / 17:20

  Jeetje wat heftig Lizzy! Ik hoop echt dat je snel de grond gelijk maakt met deze rot ziekte! Uit je verhaal merk ik dat je sterk bent, dat je positief blijft. Daar heb ik heel veel bewondering voor en dat zal je zeker verder helpen! Heel veel sterkte de komende tijd!!!

 66. Christine 2 januari 2014 / 22:30

  Heel veel sterkte voor de komende tijd! Top dat je positief probeert te blijven, ik hoop voor je dat je snel zult genezen en zonder gedoe verder kunt met leven! xx

 67. Opa van der Hofstad 4 januari 2014 / 07:25

  Hallo Lizzy weet je ondertussen al meer wat ze nu gaan doen.
  Zodra je iets weet laat je me het dan horen.
  Heel veel sterkte en kop op hé.
  Ik sta achter je en leef met je mee.
  Lieve groetjes van Opa Jan xxx

 68. Mariska 4 januari 2014 / 10:49

  Oh wow dat is niet niks zeg! :(
  Ik wil je via deze weg heel erg veel kracht en sterkte wensen voor deze komende tijd!

 69. Laura 5 januari 2014 / 13:30

  Ik bewonder hoe positief jij in het leven staat! Heel veel sterkte lieve Lizzy!

 70. Anoniem 5 januari 2014 / 14:37

  Lieve Lizzy,

  Ik heb nog nooit gereageerd maar toch wil ik dit vandaag wel doen. Lymfeklierkanker is geen pretje, mijn moeder heeft het ook gehad. Ze heeft acht chemo’s gehad, is erg ziek geweest maar is beter geworden. Deze chemo’s gaan geen makkelijke strijd worden. Wat iedereen ook tegen je mag zeggen over je moet dit je moet doet. Luister naar niemand behalve jezelf en de dokter.

  Jouw dokter weet precies wat je moet doen en jij voelt het het best aan je eigen lichaam. Zegt je lichaam dat je lekker op de bank moet gaan liggen terwijl je eigenlijk nog iets belangrijks moet doen. Ga lekker op de bank liggen. Blijf veel eten en voornamelijk gezond eten. Gezond blijven eten is iets wat wordt onderschat maar wat zo ontzettend belangrijk is.

  Lichamelijk er goed doorheen komen is belangrijk, maar mentaal ook. Doe waar jij je goed bij voel en doe wat jij wil doen. Praat er over, gelukkig heb je deze blog die je kan gebruiken als uitlaatklep. Maar doe wat jij wilt dat is wat ik je wil meegeven in deze moeilijke strijd.

  Ik wens je heel veel geluk, sterkte en kracht om je door deze strijd in je leven heen te slaan.

  Liefs

 71. Tiffany 5 januari 2014 / 20:37

  Wow, ik ontdekte net je blog en was ‘m aan het verkennen. En toen ontdekte ik je verhaal. Heftig seg… Ik vind je een echte inspiratie voor velen die hiermee te maken krijgen. Top dat je er zo open over bent en het deelt met de wereld. Ik wil je ook veel sterkte en succes wensen met alles dat er binnenkort zal aankomen. Met de mensen om je heen, en je eigen positiviteit (waarvoor ik je bewonder), zal je het overwinnen!
  Liefs

 72. Amy 5 januari 2014 / 21:04

  jee wat heftig zeg.. ik wens je heel veel sterkte en de kracht om je door dit gevecht heen te slaan.! knap dat je er zo open over kunt vertellen. xx liefs

 73. Miranda 7 januari 2014 / 11:07

  Meid wat heftig zeg! Ik vind het heel erg knap hoe open je er over praat. Ik wens je heel erg veel sterkte de aankomende tijd..<3

 74. Anouk 7 januari 2014 / 23:38

  Jeetje, ik heb je blog net ontdekt en lees gelijk een heel heftig verhaal. Wat schrijf je dit sterk!! Ik hoop echt dat de chemo erg mee gaat vallen en dat je snel goed nieuws krijgt! Sterkte meid!!

 75. Sarah 14 januari 2014 / 10:33

  Ik wens je vandaag echt ontzettend veel sterkte en heel veel liefde toe!

 76. Fleur 14 januari 2014 / 11:21

  Wauw wat ben je een sterk meisje en zo optimistisch! Heel veel succes

 77. eef 31 maart 2014 / 16:39

  Je verhaal is helaas heel herkenbaar… Ik had zelf ook de ziekte van Hodgkin, stadium II. Het begon bij mij ook met een bult in mijn nek. Ik heb zelf 3 kuren gehad en nog bestraling, en ik ben nu weer gezond. Het was een zware periode, maar ik ben er door heen gekomen en ik voel me nu weer goed. Mijn haar is langzaam terug aan het groeien, het is nu wel veel dikker en krulleriger. Heel veel sterkte en kracht!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *