Personal update

Hey iedereen! Ik vond het weer eens tijd voor een update. Er is al een tijdje geen filmpje meer online gekomen en gister ontbrak zelfs de My life as Liz. Daarvan heb ik er zelden eentje overgeslagen, maar gisteren moesten jullie het dus helaas doen zonder mijn wekelijkse dagboek. Ik had heel weinig foto’s, en dat was niet omdat ik de hele week niks had gedaan. Ik heb gewoon weinig foto’s gemaakt, omdat ik daar niet zo’n zin in had. Ik zit de laatste tijd niet altijd even geweldig in mijn vel, en door alleen maar happy foto’s te plaatsen schetst dat nogal een vertekend beeld. Niet dat het nou zo erg is, maar ik had er gewoon even geen zin in! Ik deel best wel veel en op sommige momenten dan heb ik daar minder behoefte aan. Ook meteen een reden waarom er dan een lange tijd geen video online komt, ik heb dan gewoon echt geen zin om achter de camera te zitten. Dus, dan weten jullie dat!

Het einde is nabij

On te bright side of life: volgende week dinsdag heb ik als het goed is mijn laatste chemo. Als het goed is, want in augustus heb ik een PET scan en daarna kan ik pas zeker zeggen of ik beter ben. Dood eng! Ondanks dat ik het vertrouwen heb dat het allemaal goed zit, je weet het maar nooit. Want de kans dat je kanker krijgt op je 19e schat je ook minimaal. Het vertrouwen in m’n lichaam is dus nog wel best ver te zoeken! Maar dat heeft ook tijd nodig.

Wat er gebeurt na die laatste chemo? Een periode van herstel! Ik merk vooral de laatste tijd dat mijn lichaam echt lang niet meer alles kan hebben. Mijn lichaam voelt leeg, alsof alle energie er is uitgezogen. Ik kan nog wel leuke dingen doen, maar de dag erna ben ik gewoon dood op en moet ik ‘s middags slapen anders voel ik me een zombie. Het sporten is ook niet meer zo’n succes, want iedere keer krijg ik enorme last van hartkloppingen en word ik heel snel duizelig. Heel vervelend, want ik wil het wel maar het gaat gewoon niet. Ik hoop dus dat ik me langzaam maar zeker steeds energieker ga voelen. Dat ik lekker veel leuke dingen kan doen, weer wat meer kan sporten en weer mijn leven in Utrecht op kan bouwen.

Switchen van studie

En daar hoort ook een studie bij! Misschien heb je wel meegekregen dat ik heb besloten te veranderen van studie. Ik studeerde een paar maanden Communicatie- en informatiewetenschappen maar dit blijkt toch niet zo mijn ding te zijn. Ik was er altijd van overtuigd dat ik de mediawereld in wilde omdat ik bloggen zo leuk vind, maar misschien vind ik een ander vakgebied ook wel heel interessant! Zo heb ik nog wel meer argumenten, maar die zijn niet allemaal relevant. Het komt er op neer dat ik iets anders wil gaan doen, ik weet alleen nog niet wat. Ik ben er het afgelopen halfjaar niet héél erg mee bezig geweest, maar ik voelde de laatste tijd nogal een druk omdat september toch wel dichtbij komt. Ik weet ook helemaal niet of het haalbaar is om vanaf dan voltijd te studeren, maar ik ga kijken wat de mogelijkheden zijn. Voor mijn studiekeuze ga ik overigens deze week en volgende week een ochtend naar Utrecht om daar een workshop te volgen voor mijn studiekeuze. Ik ben benieuwd wat eruit komt en zal jullie op de hoogte houden!

Jullie zijn nu in ieder geval weer een beetje op de hoogte van de belangrijkste dingen. Zoals ik al eerder schreef, zit ik niet super lekker in mijn vel en daarom vind ik het soms moeilijk om te bloggen en de positiviteit over te brengen die ik jullie wil geven. Het heeft meer te maken met dat ik echt zo klaar ben met beperkt zijn door mijn ziekte. Begrijp me niet verkeerd, ik kan relatief nog heel veel, maar mentaal is het echt slopend. Ik ben daarom ook blij dat bijna alles erop zit en ik weer een beetje mijn oude leven op kan bouwen. Het komt allemaal goed, het heeft alleen tijd nodig :)

17 Reacties

 1. Nena 17 juni 2014 / 07:14

  Heel begrijpelijk dat je in deze situatie niet altijd zin hebt om te bloggen of filmen. Nog een weekje meid, dan kan je hopelijk weer langzaam aan gaan opbouwen! X

 2. Desmain 17 juni 2014 / 07:27

  Fijn dat het einde in zicht is! Ik hoop dat je dan weer lekker verder kunt gaan met wat je deed!

 3. Catho 17 juni 2014 / 07:33

  Doe maar lekker op je gemakje en waar jij zin in hebt! Wij blijven je hoe dan ook volgen:)
  Hopelijk verloopt de laatste chemo goed en dan duimen we allemaal voor een goed resultaat in augustus!
  Veel succes ook met het kiezen van een nieuwe studie!
  xxx

 4. Josianne 17 juni 2014 / 09:00

  Ik vind dat je het hartstikke goed doet! Ik volg je niet continu, maar je bent zo sterk en ik weet zeker dat je er weer helemaal bovenop komt!

 5. Milou 17 juni 2014 / 11:00

  Nog een week, je kan het! Ik ben benieuwd wat je studiekeuze gaat worden. :-)

 6. Anna 17 juni 2014 / 11:06

  Je bent heel sterk Lizzy! Succes nog met de laatste week, je kan het! Ben benieuwd naar je nieuwe studie :)

 7. Emma 17 juni 2014 / 12:07

  Heel veel sterkte Lizzy, ik leef met je mee! Studeer zelf ook en het lijkt me zo rot om dat te moeten missen, gelukkig is het bijna voorbij! En veel succes met je nieuwe studiekeuze, ik ben heel benieuwd! :)

 8. Norely 17 juni 2014 / 12:38

  Lieve Lizzy,

  Je bent supersterk en we hebben hier allemaal heel veel bewondering voor je! Een dikke knuffel & nog even doorbikkelen.

  Liefs team Norely

 9. Amelie 17 juni 2014 / 17:48

  Zo fijn dat je traject op z’n einde loopt! Nu alleen nog duimen op een goede uitslag! Hopelijk kun je op tijd een leuke studie vinden,ik ben benieuwd wat je gaat kiezen!
  Ik zag je daarstraks zitten op het terras in Eindhoven, maar ik wist niet of je dat zou kunnen waarderen dus toch maar niet gedaan, maar ik had even mijn eigen fangirl-momentje.

  • Lizzy 17 juni 2014 / 18:21

   Aah jammer volgende keer gewoon even naar me toe komen, vind ik super leuk!!

 10. Kimberly 17 juni 2014 / 18:16

  Wat fijn dat de chemo’s bijna zijn afgelopen! Ik ben heel hard voor je aan het duimen dat de uitslag in augustus helemaal goed is!! Ik snap dat je er helemaal klaar mee bent en ik hoop dat je goed gaat herstellen en snel alles weer kan doen zonder de volgende dag te moeten inleveren <3

 11. Melissa 17 juni 2014 / 19:30

  Wat jammer dat je niet zo lekker in je vel zit! Zo’n periode hebben we allemaal weleens, maar het is nu natuurlijk extra vervelend dat je lichaam niet zoveel aan kan nu. Maar dat is ook logisch! Gelukkig volgende week de (hopelijk) laatste chemo. Sterkte met de laatste loodjes!!

 12. Anouk 17 juni 2014 / 20:28

  Logisch hoor als je af en toe even geen zin of energie hebt om te bloggen. Maar af en toe een berichtje dat je je blegh voelt is ook helemaal niet erg ;)

 13. Vera 17 juni 2014 / 21:18

  Je moet je ook zeker niet verplicht voelen om een My life as Liz te doen, dat snappen we wel! Wel fijn om even een update te horen hoe het nu met je gaat :) Zet hem op en de laatste loodjes wegen het zwaarst. Maar jou lukt dat zeker!!

 14. Milou 17 juni 2014 / 21:55

  Fijn dat je bijna aan het eind bent van je behandelingen! Ik vind het nog steeds zo super knap van je dat je het überhaupt durft om zo open te zijn over je ziekte en dat je nog steeds zo’n fantastische blog weet te behouden. Ik ben via via op je blog terecht gekomen een tijd geleden en sindsdien ben ik altijd zo benieuwd hoe het met je gaat. Ik ben zelf een meisje van 20 jaar en dan te zien dat een meisje van mijn leeftijd zo’n verschrikkelijke ziekte overwint (want het gaat je lukken, dat weet ik zeker) vind ik echt super knap en sterk van je! Ik denk dat je voor veel mensen een voorbeeld bent, omdat jij in mijn ogen ontzettend positief in het leven staat, wanneer dan ook. Voor mij ben je ook een voorbeeld; je gaat maar door en een tegenslag weerhoud je er niet van om door te gaan. Persoonlijk vind ik het elke keer ontzettend leuk om je artikels te lezen, maar als er een keer geen artikel verschijnt, geeft dat ook echt niks. Ik vind je een ontzettend stoere, sterke en knappe meid en met de vechtlust die je hebt, ga je veel bereiken dat weet ik zeker.

  Even iets inhakends op je studiekeuze; als je iets met media en met bloggen hebt en dat erg interessant vindt, is het misschien een idee om aan de opleiding Journalistiek te denken.

 15. liz 17 juni 2014 / 22:49

  Wat een prachtige foto!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *