Wat als?

Wat als? Wat als de ziekte toch weer terug komt? Wat als het overal zit en ik niet meer beter word? Wat dan? Dit waren vragen die de afgelopen week door mijn hoofd spookten. Voor mijn gevoel zat alles goed, maar zeker weten doe je dat ook niet. Ik had ook niet verwacht op mijn 18e kanker te krijgen, maar het is toch gebeurd. Alles is mogelijk, en dat bleef ik de laatste tijd dan ook maar vaak herhalen in mijn hoofd. ‘Ah joh, het zit vast allemaal goed! Maak je geen zorgen!’ Nee klopt, ik moest me geen zorgen maken. Maar ja, je weet het maar nooit…

Zoals jullie misschien wel hebben gelezen moest ik dinsdag naar het ziekenhuis voor de uitslag van de onderzoeken die ik heb gehad. De week ervoor heb ik bloed laten prikken en is er een CT scan gemaakt. Bij het vorige onderzoek had ik geen CT scan gehad, en omdat ik die zekerheid toch wel even wilde, hebben we dus een scan laten maken. Extra zekerheid is altijd fijn!

In de afgelopen week heb ik veel nagedacht. Voor mijn gevoel zat alles goed, maar toch ging ik veel nadenken. Opnieuw ziek worden lijkt me vreselijk, en nog een keer kaal worden, is iets wat ik liever geen tweede keer mee maak. Maar stel je toch eens voor… Ik werd gewoon moe van mijn gedachten. Ik zat niet lekker in mijn vel en ik was eigenlijk heel bang. Ik heb er zelfs nog een paar keer om gehuild. Het zijn hele rare gevoelens en het is niet fijn om ze op te kroppen, want ik heb het idee dat ik al snel een zeur ben als ik klaag over pijntjes die ik wellicht ergens aan verwijt. Ik ben best wel wat moe de laatste tijd, en meteen denk ik dat er iets fout is in mijn lichaam. Gelukkig is dat niet, maar je kunt jezelf met gedachten echt zo gek maken!

En dat was ook wat ze me in het ziekenhuis vertelden. Het bloed was goed, de scan ook en mijn arts sprak eigenlijk alleen maar met trots over hoe de afgelopen periode was gegaan. Ik kom nu natuurlijk niet vaak meer in het ziekenhuis, en ook vooral de assistente reageerde heel enthousiast toen ze me weer zag. ‘Wat zie je er goed uit! En je haar is lekker aan het groeien!’. Altijd fijn om weer even te horen, want ik vergeet soms wel eens dat ik ziek ben geweest. Ofja, vergeten…. De tijd is zo snel gegaan en ik ben zo snel weer doorgegaan met studie, dat alles nu weer zo normaal lijkt. Maar gelukkig is ‘normaal’ ook wel fijn. Ik kan ervan genieten als ik iemand na een lange periode zie, diegene vraagt hoe het gaat en ik kan antwoorden: ‘Ja, z’n gangetje’. Geen rollercoaster van ziekenhuisbezoeken en onzekerheid, maar gewoon een lekker onbezorgd studentenleven. En onbezorgd, dat kan ik nu wel zeggen. Onzekerheid blijft er altijd, maar stukje bij beetje heb ik steeds meer vertrouwen in mijn lichaam. Het zal nog wel even duren voordat dat helemaal terug is, maar voor nu ben ik op de goede weg!

Ik wilde toch nog even laten weten hoe het in het ziekenhuis was gegaan, ondanks dat je het op Instagram misschien al hebt gezien. Ik ben een beetje afwezig, maar vanaf volgende week heb ik tentamens. Daarna ga ik weer lekker knallen! Fijn weekend nog :) X Lizzy

15 Reacties

 1. Nienke 28 maart 2015 / 16:03

  Wat fijn dat de scans goed waren, kan me voorstellen dat je jezelf over zoiets helemaal gek kan maken met je gedachten!

 2. Kim | Kimsbloglife 28 maart 2015 / 16:27

  Die onzekerheid moet zo verschrikkelijk zijn! Niet moeilijk dat je daar zoveel over na zat te denken. Gelukkig zit alles goed, ik ben heel erg blij voor jou! Hopelijk moet je zoiets nooit meer meemaken! Veel succes met je tentamens binnenkort!

 3. Lisa 28 maart 2015 / 17:27

  Wat fijn dat alles nog steeds goed was. Ik begrijp je angst opzich wel!

 4. Dana 28 maart 2015 / 17:42

  fijn dat alles goed is zodat je alles kan doen wat je wilt! :*

 5. anouk 28 maart 2015 / 17:46

  Ik ben zo blij voor je dat de uitslagen goed zijn! Ik hoop echt dat het ook voorgoed weg blijft!

 6. Charlotte 28 maart 2015 / 17:54

  Wat ben ik trots op je! Sterke vrouw ben jij! Ik snap dat die gedachte zeker door je hoofd gaat maar dat is natuurlijk logisch.Probeer wel te genieten van alles om je heen. En succes met de tentamens! <3

 7. Nicole 28 maart 2015 / 18:27

  Wat een super goed nieuws!!! Echt heel erg fijn, en wat heb je je er ontzettend sterk doorheen geslagen. Zeker iets om trots op te zijn!

 8. Beau 28 maart 2015 / 18:37

  Wat fijn voor je! :) Heb ik zelf ook vaak last van, dat mijn gedachten me he-le-maal gek maken..

 9. Susa 28 maart 2015 / 18:59

  Wat fijn dat alles goed gaat zeg! Ik kan me nog goed herinneren hoe erg ik geschrokken was van de diagnose (en toen volgde ik je blog nog niet eens dagelijks) dus ik kan me écht niet voorstellen hoe het voor jou was. Dus ja, heel fijn om te horen dat alles goed gaat! ♥

 10. alexa 29 maart 2015 / 00:41

  o wat erg die onzekerheid, lijkt me verschrikkelijk! maar wat goed o te lezen dat het goed met je gaat!

 11. Anna 29 maart 2015 / 12:05

  Wat een mooie woorden. Ik kan me heel goed voorstellen dat de onzekerheid blijft, zeker in een periode dat je moet wachten op de uitslag van een test. Gelukkig gaat het goed met je :)! Dat de stomme ziekte maar nooit meer terug komt.

 12. Britt 29 maart 2015 / 18:47

  Super goed nieuws en je ziet er inderdaad goed uit, dat jasje is echt leuk, waar heb je die vandaan?

  • Lizzy 29 maart 2015 / 22:15

   Ja leuk he, ben er ook erg blij mee! Heb hem gekocht op Def-shop.nl, komt nog meer over online:)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *