Hoe combineer je een blauwe broek?

Afgelopen week kreeg ik de vraag of ik eens wilde laten zien hoe je iets kan combineren. Ik heb dit al even niet meer gedaan, maar blijkbaar is er toch vraag naar! Deze keer ga ik jullie wat tips geven over hoe je het beste een blauwe broek kunt combineren. En dan geen blauwe spijkerbroek, nee, een felblauwe broek! Deze broeken zien we de laatste tijd steeds vaker en ik kreeg de vraag of ik wilde laten zien hoe je zo’n broek dan kan combineren. Ik heb op Polyvore weer wat leuke sets gevonden en als aanvulling daarop geef ik wat richtlijnen. En vergeet niet: het zijn richtlijnen, dus doe lekker wat je zelf wilt als je het niet met me eens bent!


Felroze, felgroen, felblauw: van de felle kleuren zijn we voorlopig nog niet af! Colourblocken klinkt dan ook bij sommigen als muziek in de oren als ze zo’n felblauwe broek zien. Dat is wel gewaagd, maar als je daar van houdt kan het geweldig staan. Ikzelf ben meer van de rustigere kleuren. Ik vind felle kleuren leuk, mits het rustig gecombineerd is. Ik denk dan aan kleuren als zwart, crème of grijs. Wit staat ook mooi, maar dat is meer een zomerkleur. Bij het combineren van een blauwe broek met rustige kleuren valt het blauw op, waardoor de aandacht echt naar de broek wordt getrokken. Als je dat als doel hebt, is het dus verstandig om de rest van je outfit rustig te houden.

Maar dit maakt het nog niet saai! Rustige kleuren zijn er namelijk in veel soorten. Een gebreide trui staat al heel anders dan een top met blazer. Zo kun je een beetje spelen met de kledingstukken die je hebt. Wil je het echt simpel houden? Kies dan bijvoorbeeld voor een zwart t-shirt zonder opdruk. Met opdruk kan natuurlijk ook, maar dan heb je weer een wat drukkere outfit. Het is maar net waar je zin in hebt!

En dan mogen we natuurlijk niet de accessoires overslaan! Goud of zilver, het kan allebei. Ga je voor een opvallende cuff om je arm of kies je liever voor een ketting? Of kies je voor schoenen in een andere kleur? Zwarte schoenen doen het altijd goed, en ga je dan voor hakken of sneakers? Je leest het: de keuzes zijn oneindig. En hier stopt het niet bij. Want wat dacht je ervan om de kleur van je broek terug te laten komen in je nagellak of make-up? Dat is ook een leuk idee: een felblauwe eyeliner met blauwe nagels.

Het combineren van een blauwe broek is dus niet zo lastig als het misschien lijkt. Door je eigen stijl te mengen met de tips die ik heb gegeven, komt het helemaal goed. Wat willen jullie de volgende keer in deze rubriek zien?

DELEN:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *