Restaurant Bureau in Amsterdam

Soms kom je op van die plekken, waar je meteen heel blij van word. Zo ging ik vorige week met Sarah mee naar de Veet Sleepover. Ze had me uitgenodigd om mee te gaan en het was echt heel gezellig. Je kunt hier haar vlog bekijken. We gingen toen een hapje eten bij Restaurant Bureau in Amsterdam en ik wist meteen: hier wil ik vaker naartoe!

Restaurant Bureau bevindt zich op de 5e verdieping van startup-gebouw B. Amsterdam in Slotervaart. Dit is een gebouw met verschillende start-ups onder één dak. Het wordt ook wel het grootste start-up ecosysteem van Europa genoemd. Ik had er nog nooit van gehoord, maar het is een inspirerende omgeving.

We namen de lift naar de 5e verdieping en ik werd aangenaam verrast. Het restaurant is een grote ruimte met een industriële uitstraling maar daarnaast ook veel groen. Omdat het restaurant op de bovenste verdieping bevindt, is er een mega groot dakterras (inclusief moestuin). Ik denk dat je hier in de zomer heel fijn kunt neerstrijken voor een goede borrel.

Bij restaurant Bureau kun je niet alleen terecht voor diner, maar ook voor lunch. Het eten is er niet standaard, maar daar houd ik juist van. Als voorgerecht hadden we een gedeeld voorgerecht met vis, vlees en vega (waaronder steak tartare) en als hoofdgerecht ging ik voor wijtingfilet, snijbiet, rouille, zeewier en langoustine. Erg lekker! Als toetjesliefhebber werd ik ook erg blij van het dessert: cheesecake! Sarah at de rundersukade en die was ook heerlijk van smaak. Al met al heb ik erg genoten van het eten. Je kon zien dat er echt moeite voor gedaan was en het personeel was ook nog eens super vriendelijk.

Restaurant Bureau is echt een aanrader als je op zoek bent naar een originele hotspot. Ik denk dat het vooral in de zomer heel goed vertoeven is op het dakterras met een mooi uitzicht over Amsterdam. Het restaurant is geopend van maandag t/m vrijdag voor lunch en diner. Op zaterdag is het geopend voor diner vanaf 18.00.

Restaurant Bureau
Johan Huizingalaan 763a (op de 5e verdieping van B. Amsterdam)
1066 VH Amsterdam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *