Mijn favoriete hotspots in Utrecht

Ik woon nu zo’n 2,5 jaar in Utrecht en in die tijd heb ik al een hoop leuke tentjes ontdekt. Eten kan je wel een hobby van me noemen en ik kan er dan ook onwijs van genieten om lekker buiten de deur te ontbijten, lunchen of dineren. Ik zoek zelf op blogs altijd graag naar toffe hotspots in een bepaalde stad. Op de blog van Marlous kan ik bijvoorbeeld altijd leuke dingen vinden! Tijd om vandaag wat van mijn favorieten in Utrecht te delen.

Gys – Voorstraat 77, 3512 AL Utrecht

Houd je van biologisch of ben je veganist? Dan moet je echt een keer naar Gys! Niet duur, maar wel een erg lekkere en aparte kaart. Je kunt er terecht voor van alles en het is ook allemaal mee naar huis te nemen. Op BestFitFriends.nl heb ik er wat meer over geschreven, mocht je daar benieuwd naar zijn.

Stan & Co – Ganzenmarkt 16A, 3512 GD Utrecht

Stan & Co is een gezellige tent waar ik graag kom. Het interieur is heel cool en je kunt er lekker eten. Maar Stan & Co is ook een perfecte plek om een drankje te doen, bijvoorbeeld onder het genot van nachos… Hmm! Uit eten met je ouders, lunchen met je beste vriendinnen of een drankje met een date. Ga naar Stan & Co, haha!

Stach – Choorstraat 42, Twijnstraat 1 of Biltstraat 59

Stach zat voorheen al in Amsterdam maar is nu ook in Utrecht te vinden! Je kunt bij Stach terecht voor een lekker belegd broodje, koffie of één van de kant- en klaar maaltijden. Ziet er allemaal heel lekker uit, en ook wat minder saai dan bijvoorbeeld bij de Albert Heijn. Ik ben gek op de salted caramel chocolade van Stach en ze hebben er ook heel veel andere lekkere snacks zoals brownies, croissants, macarons… Het water loopt me in de mond als ik er aan denk!

Beers & Barrels – Oudegracht aan de Werf 125, 3511 AL Utrecht

Zin in burgers? Ga dan naar Beers & Barrels! Deze tent zit aan de Oudegracht en je kunt er lekker casual een hapje eten. Als je een bierliefhebber bent en je bent met een grote groep dan kun je ook een tafel nemen waar een tap aan vast zit. Je betaalt je bier dan per kilo! Super grappig. En ook erg lekker!

Broadway Steakhouse – Oudegracht aan de Werf 139, 3511 AL Utrecht

Over Broadway Steakhouse hoorde ik altijd al goede verhalen. Ik ben er nu twee keer geweest en het is echt m’n lievelingsrestaurant voor een goed stuk vlees! Het vlees is echt super goed en mals. Lekker uitgebreide kaart, dus voor ieder wat wils. Je hebt er ook hele toffe, aparte cocktails. Bijvoorbeeld geserveerd in een soort popcorn bak. Die wil ik ook nog wel een keer proeven!

Eazie – Voorstraat 8, 3512 AM Utrecht

Eazie eet ik graag als ik geen zin heb om te koken. Ze hebben er heerlijke wokmaaltijden, salades en sapjes. Het is betaalbaar en zit ook nog eens bij mij om de hoek, ik haal er dus graag een lekkere wok om deze vervolgens thuis op te eten. Je kunt je eigen maaltijd samenstellen maar ook kiezen uit een special. Die met garnalen en omelet is bijvoorbeeld echt heerlijk! Check hier meer tips naast Eazie!

Waar komen jullie zelf graag in Utrecht?

8 Reacties

 1. Beau 1 maart 2016 / 08:04

  Heel leuk! Ik heb vorige week ook zo’n soort artikel geschreven maar geen van deze heb ik genoemd! Kun je bij Stach trouwens ook echt zitten met je broodje en koffie?

  • Lizzy 1 maart 2016 / 10:34

   Ja dat kan ook! Bij de ene vestiging is daar meer plek voor dan bij de ander maar bij de Choorstraat en Biltstraat kan het sowieso.

 2. Fleur 1 maart 2016 / 13:14

  Ik kende eigenlijk alleen nog maar Stan & Co en Broadway in Utrecht, maar ga dit artikel even opslaan voor een volgend bezoekje aan Utrecht!

 3. Marlous 2 maart 2016 / 18:08

  Haha yesss, goed om te weten dat je mijn hotspots checkt ;-) Ik zou Yum Saap nog willen toevoegen aan dit rijtje, lekker Vietnamees restaurant in de Twijn!

 4. Christine 8 maart 2016 / 17:20

  Ik ben dol op Utrecht maar helaas jaren niet meer geweest. Deze gaat in de bookmarks voor de volgende keer, hopelijk eens spoedig! :D

  • Lizzy 8 maart 2016 / 22:10

   Ah leuk, komen alleen maar meer leuke tentjes naar Utrecht nu!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *