Een fit en gezond leven

fullsizerender-5

Als ik mezelf fitgirl noem, doe ik dat vooral met een korreltje zout. Wat is een fitgirl? De term is al vaak in opspraak gekomen. Om eerlijk te zijn, word ik er af en toe ook een beetje moe van. We hoeven onszelf niet verplicht een naam te geven en alles wat we op internet zien is ook maar een schijn van de realiteit. Natuurlijk posten we een foto van onze buik als die er op z’n mooist uit ziet en natuurlijk deel je liever een foto van een kleurrijke salade dan een pizza waar het vet vanaf druipt. Want we voelen ons er beter door. Dat is prima, zolang we me maar door hebben waar we mee bezig zijn. 

Waar ik dan mee bezig ben? Ik deel met alle liefde gezonde recepten en healthy food foto’s op BestFitFriends, maar ik eet ook met alle liefde een pizza. Ik vind het leuk om met gezond eten en sporten bezig te zijn, zo lang het maar niet als een verplichting gaat voelen. Als je doet wat je leuk vindt, kost het ook een stuk minder energie. En gezond eten kan ook gewoon lekker zijn. Ik probeer gewoon heel erg een balans te vinden en er positiviteit uit te halen. Ik denk ook als je er te obsessief mee bezig bent, dat het probleem dan ergens anders zit.

Ik kan daar zelf over meepraten. Toen ik net begon met sporten vond ik het super leuk, maar ik moest van mezelf bijna iedere dag naar de sportschool. Anders was het niet goed. Je komt heus niet aan als je een dagje niet gaat sporten, maar ik was zo ontevreden met mijn lichaam dat ik wel van mezelf moest. Ik ben gelukkig niet echt gevoelig om er een obsessie voor te krijgen en het waaide ook wel over. Op een gegeven moment zat ik zo in een ritme dat sporten bij mijn leven hoorde in plaats van dat ik mezelf moest motiveren om te gaan.

5e93db90309b89e83bb97dc86b4d8964

En dat is denk ik het belangrijkste. Je moet je levensstijl aanpassen, en dat gaat heel geleidelijk. Als ik mijn lichaam vergelijk met nu en twee jaar geleden, dan is dat een groot verschil. Maar het ging beetje bij beetje. Ik heb mezelf niet op een crash dieet gezet, maar ik heb in de afgelopen tijd heel veel geleerd over voeding en sport en dat langzaam toegepast in mijn leven. Je moet het zien als een soort van ontdekkingsreis die alleen maar heel leuk kan zijn! Je moet daarbij ook niet vergeten dat je niet dood gaat van een beetje suiker of vet, dat heb je ook gewoon nodig. Ik haal bijvoorbeeld energie uit gezellige eet & wijn avondjes met vrienden, en probeer dan op dagen dat ik alleen eet gewoon wat gezonder te eten. Dan kan ik mezelf op andere dagen ook meer laten gaan.

Het keyword is dan ook balans. Zorg dat je lekker in je vel zit en de rest gaat vanzelf. En denk ook na over je doelen: hoe realistisch is het om het lichaam van Alexis Ren te krijgen? Zij heeft gewoon veel geluk met een super smalle taille, een laag vetpercentage en toch een stel billen. Om maar even een voorbeeld te noemen. Een laag vetpercentage is erg ongezond bij een vrouw en je moet maar nadenken of je daar ook echt gelukkig van wordt. Laat je gewoon niet te veel leiden door wat je ziet en leest op het internet, maar ga ook op je gevoel af. En het is zo: verstand komt met de jaren! Ik leer nog steeds iedere dag, ben en voel mezelf ook zeker niet perfect, maar dat is het mooie van die ‘ontdekkingsreis’ waar ik het eerder over had :)

Hoe proberen jullie gezond en fit te leven en wat is jullie visie op dit stuk?

8 Reacties

 1. Chantal 15 oktober 2016 / 07:52

  Ik probeer gezond te leven en dat lukte voordat ik ging studeren, maar sinds ik studeer en op mezelf woon is dat wel een stuk moeilijker. ik probeer nu een middenweg te vinden maar het is verdomd moeilijk met een full time stage, afstuderen, bijbaan in het weekend, proberen te sporten (when?!) en af en toe nog sociale contacten / familie te zien.

 2. Roos 15 oktober 2016 / 10:10

  Ik ben het helemaal met jouw visie eens! Ik heb zo vaak geprobeerd om af te vallen met allerlei verschillende diëten en boeken van “goeroes”… Het helpt allemaal niet, wat alleen werkt is een lifestyle vinden voor jezelf waarbij je niet constant na hoeft te denken over wat je wel of niet moet eten. Oh en jouw lichaam.. dat is echt mijn doel!

  • Lizzy 16 oktober 2016 / 22:50

   Dat is helemaal waar. En wat super lief van je <3

 3. Marjoleine 16 oktober 2016 / 16:26

  Goeie blog! Ik ben tegenwoordig ook bezig met gezonder leven en merk dat ik er veel voldoening uit haal en me een stuk beter voel. Echter vind ik het ook heel belangrijk om af en toe gewoon lekker ongezond te eten. Keyword is inderdaad balans!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *