Mijn favoriete ontbijtjes

Het ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag. Wil je de dag goed en energiek beginnen, dan moet je het ontbijt ook echt niet overslaan. Het is belangrijk voor je energiepeil, kortetermijngeheugen, concentratie en ook zeker voor je humeur. En zo kan ik nog wel even doorgaan! Toen ik nog thuis woonde, ontbeet ik vaak met boterhammen of yoghurt met cruesli. Ik ben inmiddels een beetje op de boterhammen uitgekeken (ik krijg ze ook minder goed weg ‘s ochtends) en in cruesli zit veel suiker. Ik heb nu twee ontbijtjes waarmee ik varieer en die gezond maar ook erg lekker zijn!

Allereerst: havermout. Oh yes, ik heb het ook ontdekt en je mag me nu officieel een havermouttrutje noemen. Waarom havermout? Het is lekker, makkelijk en gezond. Er zitten goede vezels in en ik heb veel minder snel honger dan wanneer ik ontbijt met boterhammen. ‘Kale’ havermout vind ik altijd maar saai en daarom probeer ik er zelf een feestje van te maken. Ik maak mijn havermout met sojamelk of amandelmelk, een beetje kaneel en agavesiroop. Ik combineer het iedere dag weer met wat anders: verse bosbessen, zomerfruit uit de diepvries (stuk goedkoper), plakjes banaan en ga zo maar door! Erg lekker en de variatie zorgt ervoor dat ik er niet snel op uitgekeken ben.

Ten tweede mijn andere liefde: kwark. De bakken zijn de laatste tijd niet aan te slepen bij mij. Kwark bevat veel eiwitten (goed voor het spierherstel!) , is laag in vet (als je magere kwark neemt) en geeft snel een verzadigd gevoel. Ik moet toegeven dat de smaak een beetje droog kan zijn als je het niet vaak eet, maar dat ligt er ook aan welk merk je neemt. Ik pak altijd de goedkoopste, want ja: student. Ook hierbij probeer ik er altijd een feestje van te maken. Ik gooi echt alles door mijn kwark, zo at ik het gisteravond als toetje met oreo’s. Maar wil je het gezond houden dan is fruit natuurlijk altijd een goed idee! Ik eet het vaak met banaan, wat muesli en honing. Noten zijn ook echt een aanrader (voor de vetten want die heb je nodig) en wat superfoods zo nu en dan geven het ook een lekkere smaak.

Andere favoriete ontbijtjes: wentelteefjes en pancakes. Ik ben dol op ontbijt haha! Hoe ontbijten jullie het liefste?

35 Reacties

 1. Simone 28 januari 2015 / 07:11

  Jum lekker! Kwark staat bij mij op 1, het liefst met cruesli maar dat eet ik niet vanwege de suiker. Ik heb ook niet altijd zin om er s ochtends een heel werkje van te maken dus dan eet ik maar kale kwark haha.

 2. Anne Solveig 28 januari 2015 / 07:11

  Ik eet al een poosje elke morgen magere kwark! Dan wel met muesli (van die hele simpele met rozijnen) en gooi er zelf een bak fruit bij!

 3. Ingeborg 28 januari 2015 / 07:47

  Oh ziet er echt heerlijk uit! Ik eet meestal yoghurt met special K haha!

 4. tessa 28 januari 2015 / 09:06

  havermout of met yoghurt! een tl cacao is ook super lekker door de havermout, krijg je beetje chocoladesmaak:) haha.

 5. Beau 28 januari 2015 / 09:31

  Oeeh lekker! Ik ontbijt eigenlijk altijd met magere yoghurt met notenmix cruesli van de AH. Ik weet dat cruesli niet zo slim is maar die mix is zooo lekker, ik kan het echt niet lat

  • Beau 28 januari 2015 / 10:19

   * laten, dus. Verstuurde hem per ongeluk al ;)

 6. Melissa 28 januari 2015 / 09:36

  Leuk om te lezen! Ik eet standaard havermout ‘s ochtends, het liefst met vers fruit!

 7. Kirsten 28 januari 2015 / 09:45

  Oh heerlijk! Ik vind ontbijten met pancakes ook heerlijk, wel glutenvrij!

 8. Eline 28 januari 2015 / 09:58

  Hmm ziet er heerlijk uit met al dat fruit!!! :D

 9. Anouk 28 januari 2015 / 11:33

  Ik ontbijt ook elke dag met havermout, maar wel met honing erin. Anders vind ik het niet zo lekker haha maar ik merk echt goed het verschil tussen een broodontbijt en een havermoutontbijt.

  • Lizzy 28 januari 2015 / 17:49

   Ik doe ook wel eens honing ipv agavesiroop!

 10. Manon 28 januari 2015 / 12:09

  Lekkere ontbijtjes, ik eet eerlijk gezegd altijd brood

 11. Susa 28 januari 2015 / 13:56

  Oeeeh, heb hier meteen weer honger door! Zelf ontbijt ik vaak met soya yoghurt ivm met koemelk allergie, maar verder gooi ik er ook vanalles in, haha! Kwark negeerde ik altijd maar een beetje maar naar aanleiding van deze post toch maar een keertje proberen :)

 12. Dionne 28 januari 2015 / 16:13

  Ik eet ook af en toe kwark en dat in combinatie met fruit is erg lekker!

 13. Kimberly 28 januari 2015 / 17:58

  Ik ben dol op havermout! Vooral omdat je er lekker veel fruit in kan doen, ideaal! Ik vind het zelf ook heel erg lekker met kiwi of appel met rozijntjes, dan wordt t net een soort appeltaart haha

 14. Maaike 28 januari 2015 / 21:08

  Ik eet echt altijd havermout als ontbijt! Ik wil toch iets vaker combineren met kwark, want dat lijkt me ook erg lekker in de ochtend!

 15. Manon 28 januari 2015 / 21:46

  Ik eet bijna elke ochtend kwark, heb havermout geprobeerd maar dat was toch wat minder lekker dan kwark met veel noten hmm!

 16. Laura 29 januari 2015 / 10:12

  Mmm dat ziet er heel lekker uit!:)

  xx Laura

 17. Denise 29 januari 2015 / 10:41

  Ik ontbijt de laatste tijd echt heel slecht. Ofnja, vooral veel te laat. Mijn bed ligt gewoon veel te lekker. Slecht, I know. Maar als ik wel ontbijt, neem ik het liefst yoghurt met fruit of een broodje ei :)

 18. Gina 29 januari 2015 / 22:55

  Yumm! Die eerste ziet er echt heerlijk uit!

 19. Nadia 30 januari 2015 / 16:40

  Zelf eet ik ook echt geen brood als ontbijt, vind ik helemaal niks in de ochtend. Ik neem halfvolle yoghurt met notenmueslie, blueberries en frambozen. Lekker!

 20. Maaike 31 januari 2015 / 12:52

  Hmm ziet er lekker uit! Ik hou van havermout ‘s ochtends, vult zo goed :)

  X

 21. Carlien 31 januari 2015 / 22:41

  Misschien een hele domme vraag maar eet je havermout nou met warme of koude soja/amandelmelk?

  • Lizzy 1 februari 2015 / 16:10

   Geen domme vraag, het kan allebei! Maar ik maak het warm!

 22. Naomi 2 februari 2015 / 11:50

  Ah lekker ontbijt! Zelf eet ik ook vaak havermout, maar dan gewoon ‘rauw’ over de kwark of yoghurt. Inderdaad met beetje fruit! Of ongebrande noten, ook zo lekker :). Wat ook lekker is is appel met wat kaneel er overheen.

 23. Josefine 2 februari 2015 / 13:03

  Doordeweeks bijna altijd yoghurt met muesli (die ‘rijkgevuld’ van zonnatura) en banaan, in het weekend meestal vers brood van de bakker bij ons om de hoek, hmmmm

 24. Anneleen 2 februari 2015 / 22:05

  Yummie! Ziet er allemaal heerlijk uit! Ik ontbijt ook graag, dan kan ik er in de dag goed tegenaan :)

 25. Jasmijn 9 februari 2015 / 15:26

  Leuk lijstje! Ik normaal met Nutella op een boterham, maar in het weekend maak ik weleens bananenpannekoekjes!

 26. Janneke 7 maart 2015 / 19:32

  Energiepijl moet zijn: energiepeil, verder ok.

  • Lizzy 9 maart 2015 / 15:40

   Oh jee, wat een domme fout! Bedankt voor de correctie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *