Ask me anything – de antwoorden

Iets later dan gepland, maar vandaag de antwoorden op de vragen die jullie hebben gesteld! Er kwamen wat vragen binnen via mijn blog maar vooral een hoop op Instagram. Heel erg leuk! Omdat het er zoveel waren, heb ik niet alles kunnen beantwoorden. En veel vragen kwamen ook op hetzelfde neer: hoe het nu met mijn gezondheid gaat. Hier komt nog een update over online! Maar ben je benieuwd hoe het met mijn haar is, waar ik het liefste mijn kleding koop en of ik een vriend heb? Lees dan snel verder!

Hoe voel je je op dit moment als het zou moeten uiten in een emoticon?

Ik denk dat ik voor ‘:)’ ga. Ik ben blij, want eigenlijk gaat het nu heel goed met me en ik ben aan het genieten van mijn vakantie. Wel mis ik nog wel structuur (ik kan niet wachten om weer te gaan studeren) en daar heb ik na een half jaar nu wel echt genoeg van. Daarnaast weet ik ook nog niet 100% zeker of ik beter ben, en dit is toch ook wel een kleine onzekerheid die bij me speelt (naast mijn haar-issue, hierover later meer).

Woon je op dit moment weer full time in Utrecht?

Yes, ik heb mijn spullen verhuisd en deze hele week was ik in Utrecht te vinden. Ik heb allemaal leuke dingen gedaan en het voelt heerlijk om weer op mezelf te wonen! Volgende week ben ik waarschijnlijk wel weer meer in Eindhoven, maar dit komt bijvoorbeeld ook door een ziekenhuisafspraak. Ik hoef nu nog niet per se in Utrecht te zijn voor mijn studie, dat is vanaf eind augustus pas!

Wat ga je met je haar doen als je je pruik niet meer op kan houden? Laat je het dan in een heel nieuw kapsel bij knippen?

Hier hebben we ‘m dan: het haar-issue. Ik heb het maar even een naam gegeven, vraag me niet waarom haha. Het is zo dat mijn haar nu al best wel lang is, ik denk zo’n 2,5 cm. Mijn pruik blijft niet zo heel goed meer zitten en mijn eigen haar komt er onderuit. Ik ben eerlijk gezegd helemaal klaar met dat rotding, maar ik durf zonder pruik echt niet de deur uit. Ik heb foto’s aan anderen laten zien met kort haar en ik krijg eigenlijk alleen maar positieve reacties, maar ik voel me gewoon net een ander mens. Ik heb het gevoel dat als ik zo over straat ga lopen dat iedereen dan naar me kijkt. Ik ben best wel langer onzeker geweest (zie tattoo verhaal), en het ging eindelijk goed. Komt dat haar gedoe om de hoek kijken… Ik weet dat ik trots moet zijn dat ik die rotziekte (als het goed is) heb overwonnen, maar ik vind het gewoon nog heel moeilijk. Ik wil de pruik het liefste dus nog zo lang mogelijk ophouden, en dan inderdaad mijn haar in een nieuw kapsel laten knippen. Lizz goes short…

Word je wel eens herkend op straat?

Ja soms! Vooral op feestjes en met uitgaan word ik herkend. Sommigen stappen dan ook me af (super leuk!), maar van de meeste hoor ik het achteraf via een comment. Zo’n gek idee eigenlijk, dat ik gewoon herkend word door mijn blog.

De doktoren zeiden dat je moest rekenen op een herstel van ongeveer een halfjaar, betekent dat dat je de eerste maanden school ook rustig aan moet doen? Of kan je wel meteen ‘fulltime’ naar school?

Ik ga het wel bij school aangeven natuurlijk, maar ik ga het wel fulltime proberen. Ik heb namelijk geen zin om weer een jaar studievertraging op te lopen en ik heb gewoon heel veel zin om weer iets te leren. Ik heb serieus echt nooit gedacht dat ik dit zou zeggen, maar geloof me: als je niet kan dan wil je super graag! Een beetje uitdaging en wat ik ook al zei: structuur.

Wat zorgt ervoor dat jij doorgaat ook al zitten sommige dingen tegen? Wat geeft je motivatie?

Ik heb een tijdje geleden nog een blogpost geschreven over hoe je positief kan blijven, die tips pas ik vooral toe. Vooral leuke dingen geven me motivatie, zoals uitgaan, vriendinnen om me heen hebben en series kijken waar ik vrolijk van word. Het komt er op neer dat ik iets ga doen wat afleiding biedt, zodat ik minder aan het negatieve denk. En erover praten, dat is ook heel belangrijk!

Hoe reageert je omgeving op het feit dat je een blog hebt waar je veel persoonlijke dingen op deelt?

Aangezien ik al meer dan 5 jaar blog, weten ze eigenlijk niet beter! Ik deel inderdaad veel persoonlijke dingen en soms sta ik daar ook wel eens bij stil en vraag ik me af of ik dat nog wel wil. Maar aan de andere kant worden de persoonlijke artikelen het beste gelezen, en de reacties die ik daar op krijg zorgen er toch weer voor dat ik het leuk vind om te blijven doen. En in het geval van mijn ziekte was het juist heel handig, want zo konden familie en kennissen goed op de hoogte blijven zonder dat ik alles 100 keer opnieuw moest vertellen.

Is Lizzy je officiële naam of is het ergens een afkorting van?

Het is gewoon Lizzy! En bekenden noemen me altijd Liz!

Wat was je naam geweest als je een jongen was?

Sjors.

Wat zou je doen als je nog maar één dag zou leven?

Ik moet bekennen dat ik hier de laatste tijd wel wat vaker over heb nagedacht. Ik denk dat ik die hard zou gaan stappen met de meest dierbare mensen om me heen. Ik vind uitgaan gewoon heel leuk en ik maak er op mijn laatste dag dan liever een feestje van dan dat ik in een hoekje ga zitten huilen.

Hoe zie je jezelf over 10 jaar?

Over 10 jaar ben ik 29. Al bijna 30, ik moet er niet aan denken! Ik hoop dat ik dan een leuke baan heb en nog aan het bloggen ben. Dat zou grappig zijn! Wie weet heb ik dan wel al een kind, maar daar heb ik eerst een man voor nodig dus die moeten we nog even gaan zoeken! Ik ben ook heel benieuwd waar ik dan woon, ik blijf natuurlijk niet eeuwig op mijn studentenkamer wonen. Misschien in Utrecht, Amsterdam of wie weet weer terug in Brabant… Ik ga er niks over zeggen en laat het lekker om me af komen want je hebt toch niet in de hand hoe het allemaal gaat lopen!

Heb je een vriend?

Nope! Heb deze vraag wel een stuk of 4 keer gehad, stelletje nieuwsgierige aagjes!

Waar koop je het liefste je kleding?

Ik ben dol op de Zara, ik vind de prijzen alleen wat minder… Daarnaast kom ik graag bij Pull & Bear, H&M en Mango.

Welk land wil je nog naartoe?

Heb je even? Haha. Australië en Curacao staan momenteel hoog op mijn lijstje, maar er zijn ook nog heel veel andere landen en steden waar ik graag naartoe wil. Gelukkig ben ik nog jong!

Dat waren de vragen die ik heb uitgekozen! Heb je nog een dringende vraag? Stel ‘m bij de comments!

23 Reacties

 1. Martina 15 augustus 2014 / 06:37

  Utrecht lijkt me een hele leuke stad om te wonen. Het haar probleem lijkt me moeilijk, maar tegenwoordig zijn er zoveel hippe korte kapsels, hoop dat je het binnenkort in een leuke coupe kan laten knippen zodat je jezelf wat zekerder voelt. Je bent nu prachtig en dat ben je vast en zeker ook met kort haar :)

 2. Tineke 15 augustus 2014 / 07:53

  Hele leuke antwoorden meid! Wanneer krijg je trouwens te horen of je helemaal beter bent?
  Liefs

 3. Beautydiarynl 15 augustus 2014 / 08:43

  Leuk om je antwoorden te lezen.
  Ik denk trouwens dat ‘n kort kapsel je heel mooi zou staan, je hebt zo’n mooi koppie!

 4. Soesja 15 augustus 2014 / 09:24

  Leuk artikel Liz! Ik denk zeker dat een kort koppie je goed zou staan, maar ik begrijp helemaal dat dat heel erg moeilijk moet zijn voor je. Neem er je tijd voor!

 5. Anne Solveig 15 augustus 2014 / 09:32

  Wat leuk om te lezen! Ik snap dat je haar heel moeilijk voor je is. Mijn haar is ook mijn ‘ding’ en kan dat me meer dan goed voorstellen! Maar goed, gelukkig groeit het aan. En het zal even duren, maar straks heb jij ook weer een volle mooie bos haar! En tot die tijd..? Dat is even een puzzeltje!

 6. Eva 15 augustus 2014 / 10:17

  Leuk beantwoord Liz. Ik ben nu wel heel nieuwsgierig naar je nieuwe kapsel of wat je dan met je haar gaat doen. :D

 7. Annebelle 15 augustus 2014 / 11:53

  Ik deel je travel destinations, Australië lijkt me heerlijk!

 8. Marian 15 augustus 2014 / 12:00

  Hej Lizzy,

  Mijn tip als “ervaringsdeskundige”… Laat je haar verven en een beetje in model knippen bij een goede kapper, je zult zien dat het dan al minder eng lijkt om zo de straat op te gaan. Je kan dan alsnog je pruik opzetten, maar kan op momenten dat je bijvoorbeeld thuis bent of bij vrienden de pruik afzetten en alvast een beetje wennen!
  Toen ik na een tijdje wennen weer zonder pruik de straat op ging kreeg ik zoveel gave reacties en ik merkte dat ik de rest van mijn look, outfit en make-up er ook wat op aan paste. Eigenlijk was het ook wel weer leuk…

  Zet ‘m op! Liefs!

 9. Manon 15 augustus 2014 / 16:06

  Ik wil ook nog zo graag een keer naar Australië, en ik denk echt dat kort je ook staat, misschien voorlopig een paar keer alleen thuis je pruik afzetten om eraan te wennen (als je dat nog niet doet) dan is het misschien minder erg dan dat je hem in een keer totaal niet meer op kan :) X

 10. Eilish 15 augustus 2014 / 17:02

  Je bent zo`n prachtig meisje! Leuke antwoorden!

 11. Melissa 15 augustus 2014 / 17:05

  Leuke vragen, leuke antwoorden! Ik snap je helemaal wat betreft het ‘haar-issue’, maar ik denk écht dat een kort koppie je goed staat. Trouwens ook leuke foto’s tussendoor :)

 12. Evy 15 augustus 2014 / 21:50

  Als je naar Australië gaat wil ik graag mee als tourguide hoor! Aussie accent zit er al in! Haha

 13. Janouk redfashionhead.nl 16 augustus 2014 / 09:58

  Wat een lastige beslissing zeg, pruik op of af. Snap heel goed dat je het moeilijk vind.. Al ben je natuurlijk een prachtmeid, met of zonder lang haar <3

 14. Jessie 17 augustus 2014 / 11:06

  Je antwoorden zijn allemaal zo lekker spontaan! Die haar-issue is een dingetje apart…. Je haar kort hebben is nou eenmaal heel spannend als je altijd lang haar gewend bent. Ik weet zeker dat dat wel goed komt, voor mijn idee ben jij zo’n sterk persoon, over deze issue komt jij zeker weten heen! Liefs, Jessie

 15. Marloes 17 augustus 2014 / 11:09

  Lijkt me inderdaad een erg lastige beslissing. Maar alleen maar tof dat mensen er zo goed op reageren. Je moet gewoon doen waar jij je lekker bij voelt. Leuk om de antwoorden te lezen. Utrecht is zo’n gezellige stad, wat heerlijk dat je daar gaat wonen!

 16. Cléo 17 augustus 2014 / 12:10

  Hee Lizzy! Wat een leuk artikel weer! Ik volg je nu al een tijdje maar heb nog nooit iets van me laten horen.
  Ik kom graag op je blog en vind je een leuke, spontane, Brabantse meid! :) Heb er ook respect voor hoe open je over alles bent! ‘Ga zo door!’ (oh wat heb ik eigenlijk een hekel aan deze uitspraak, net of ik dit in een basisschoolrapport schrijf haha, maar ik meen het wel!)

 17. Joyce 17 augustus 2014 / 13:59

  Wat een mooie foto’s Lizzy! <3 En ah, ik snap dat je wel een beetje in de knoop zit met je haarissue. Ik hoop dan ook dat je eigen haar gewoon hard door blijft groeien en weet zeker dat je er ook met korter haar geweldig uit zult zien hoor knapperd!

 18. Emma 17 augustus 2014 / 17:04

  Leuk om je zo wat beter te leren kennen! Wat ik me dan weer afvraag, zit je ook bij een studentenvereniging etc.?

  • Lizzy 18 augustus 2014 / 01:07

   Nee ik zit niet bij een studentenvereniging!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *