Personal update: vakantie, studie en ziekte

Hey allemaal! Het is een beetje rustig op mijn blog, dus ik vind het weer eens tijd voor een update! Sinds mijn laatste chemo heb ik het best wel druk gehad en ik was daar deze week echt heel erg moe van. Ik voelde dat ik even wat rustiger aan moest doen, dus dat heb ik dan ook gedaan. Ik ben met mijn studiekeuze bezig geweest, heb feestjes gehad, veel de stad in geweest (ook door het WK) en ook op pad geweest voor mijn blog. Allemaal hele leuke dingen, maar ik ben natuurlijk nog herstellende dus moet het eigenlijk wat rustiger aan doen. Ik ben alleen een beetje eigenwijs… Omdat er toch een hoop gebeurd is waar ik niet altijd over heb geschreven, vandaag een update!

Hoera, het is vakantie!

Althans, zo voelt het voor mij. Want eigenlijk heb ik al een halfjaar vakantie. Niet dat het zo voelde, maar ik ben natuurlijk al die tijd niet naar school geweest. Nu voelt het als vakantie want mijn vriendinnen hebben vakantie, ik krijg een vakantiegevoel van alle leuke festivals waar ik naartoe ben geweest en misschien wel het leukste van alles: binnenkort woon ik weer fulltime in Utrecht! Morgen ga ik langs om alvast wat spullen te brengen en ik hoop er later deze week weer naartoe te gaan. Ik ben vandaag nog naar de Ikea geweest om wat leuke spullen te kopen en ik heb heel veel zin om er weer mijn eigen plekje van te maken. Het maakt me superblij! Voor de rest heb ik ook nog andere leuke dingen op de planning staan: ik ga nog naar verschillende festivals, heb nog een week vrijgehouden met vriendinnen en voor de rest laat ik het een beetje op z’n beloop. Ik hoop dat het in Nederland lekker weer blijft/wordt want dan komt het wel goed!

Mijn studiekeuze

Na de vakantie ga ik weer studeren! Ik heb er heel veel zin in want ik heb wel weer zin om wat nieuws te leren en weer wat meer structuur in mijn leven te krijgen. Als je me goed volgt dan weet je misschien wel dat ik een workshop heb gevolgd om de juiste keuze te maken, omdat ik ga switchen van studie. Ik heb me altijd heel erg op communicatie gefocust en daardoor nooit ergens anders naar gekeken. Terwijl er uit die workshops juist meer economische studies kwamen. Tja, dat had ik ook niet verwacht. Nu vind ik ondernemen etc. wel heel interessant, maar ik zie mezelf geen bedrijfskunde studeren. Daarnaast twijfelde ik ook al langer of ik op de universiteit wel helemaal op mijn plek zat. En omdat ik het vooral belangrijk vind om iets te doen wat ik leuk vind, heb ik besloten om hbo te gaan doen. Dat is voor mij wat meer relax en ik vind de projecten heel leuk! Ik denk dat het praktijk gedeelte goed bij me past en dat ik wat meer uren naar school moet vind ik eigenlijk niet eens zo erg. Ik heb gekozen voor de studie commerciële economie en ik zal er nu niet uitgebreid meer op in gaan, maar ik vond het wel leuk om het met jullie te delen. Ik heb met iemand contact gehad die de studie doet en hij heeft me projecten en vakken laten zien en nu heb ik er alleen nog maar meer zin in. Dat maakt me ook blij, want ik zag het eerst qua studies een beetje somber in.

Ik ben klaar met mijn behandeling, maar wat nu?

24 juni heb ik mijn laatste chemotherapie gehad, dat betekent dat we nu al meer dan drie weken verder zijn. Velen vragen aan me of ik al verschil merk, maar helaas gaat het niet zo snel! Ik ben nog steeds sneller vermoeid (zie hierboven, dat was bij een vriendin haha oeps), mijn conditie is nog steeds een ramp en mijn hoofd voelt voor mij nog steeds als een opgeblazen ballon. Ik weet dat het ook wel goed komt en dat ik daar geduld voor nodig heb (die soms een beetje ontbreekt), maar als het ziekenhuis zegt dat ik op een herstel moet rekenen van een half jaar dan zullen ze dat vast niet uit hun duim zuigen. Mijn haar is trouwens wel heel erg aan het groeien, maar ik durf mijn pruik echt nog niet af te zetten. Het maakt me super onzeker dat er een moment gaat komen dat hij straks af moet. Alsof niemand me dan nog leuk vindt als mijn haar kort is. Een rare gedachte, maar iedere keer als ik daar aan denk dan moet ik bijna huilen. Het voelt voor mij dan alsof ik na een half jaar een soort van masker af doe en dat de buitenwereld het dan gaat zien. Brrr! Heel vervelend dat ik me zo voel en ik zou willen dat het anders was, maar ik kan er helaas ook niks aan doen. Stomme gedachtes!

Maargoed, on the bright side: afgelopen maandag moest ik op controle en er was niks aan de hand. Mijn bloeduitslagen waren goed, ik heb een gesprek gehad bij de oncologieafdeling en daar hoef ik dus als het goed is nooit meer te komen. Wel heb ik komende vrijdag een CT scan. De vorige keer was de lymfeklier bij mijn longen nog wat vergroot, ik hoop dat die nu ook is gekrompen. En anders hoeft het ook niks ernstigs te betekenen, maar dat kunnen ze dus op die scan zien. Die scan wordt volgende week woensdag met een heel team besproken en donderdag krijg ik dan de uitslag. Dan krijg ik ook te horen of er nog een PET scan volgt (waar ze o.a. actieve kankercellen op kunnen zien). Spannende dingen dus, maar wel goede dingen. Ik ben heel benieuwd!

Zoals jullie lezen: ik ben mijn oude leven weer een beetje aan het opbouwen. Althans: zo voelt het! Ik doe leuke dingen, woon straks weer in Utrecht, ga aan een nieuwe studie beginnen en als het goed is ben ik genezen. Dat laatste durf ik nog niet van de daken af te schreeuwen, maar geloof me: als ik dat zeker weet dan zullen jullie dat echt wel van me horen! 

28 Reacties

 1. linsey 17 juli 2014 / 00:16

  Wauw.. ik heb echt heel veel respect voor je dat je zo goed met deze ziekte bent omgegaan! Echt heel knap! Je bent een voorbeeld voor velen & ik wens je al het geluk toe! Heel veel succes met je nieuwe studie:)

 2. Marieke 17 juli 2014 / 00:19

  Fijn om te horen dat het zo goed met je gaat! Geniet lekker van je vakantie en daarna hopen dat je de goede studiekeuze hebt gemaakt. :)

 3. masja 17 juli 2014 / 00:33

  Super om te horen, heb er van genoten om je artikel te lezen!

 4. Yvette 17 juli 2014 / 07:17

  Fijn om te lezen dat het goed gaat! Vriendinnetje van me doet ook commerciële economie en die vind het erg leuk! Zelf doe ik media, informatie, communicatie. Ik heb me inderdaad ook vooral gefocust op communicatie en hoewel ik het leuk vind, zie ik wel dat er nog veel meer leuke dingen zijn!

  Ik snap dat je het eng vind om je pruik op een punt af te gaan doen. Maar ik denk dat onzekere gevoel nergens voor nodig is. Ik weet nog dat ik Sylvie Meis voor het eerst met kort haar zag, na de pruik. Dat vond ik zó stoer. Dat zal iedereen ook van jou vinden!

 5. Charile 17 juli 2014 / 07:20

  Fijn om te lezen dat het weer beter met je gaat! Heel goed dat je weer gaat studeren!

 6. Tessa Teresa 17 juli 2014 / 07:38

  Fijn dat je je leven weer een beetje aan het opbouwen bent meid! Nu maar hopen dat straks je scan alleen maar goeds laat zien.

  Ik snap heel goed dat je het eng vindt om straks zonder pruik door het leven te gaan. Maar je bent een mooie meid en ik denk dat het absoluut niet nodig is om onzeker te zijn over een korte coupe!
  Fijne vakantie!

 7. Lauriëtte 17 juli 2014 / 07:52

  Wat fijn dat je je oude leventje weer aan het oppakken bent! Dat verdien je! Geniet van je vakantie!

 8. Tineke 17 juli 2014 / 09:31

  Wat leuk dat er zoveel dingen op de planning staan! Geniet er van en maak er een geweldige zomer van!
  Liefs

 9. Tineke 17 juli 2014 / 09:31

  Wat leuk dat er zoveel dingen op de planning staan! Geniet er van en maak er een geweldige zomer van!
  Liefs

 10. Fleur 17 juli 2014 / 09:59

  Wat fijn dat je er uit bent welke studie je nu wilt gaan doen. Succes met de laatste scans en een fijne vakantie!

 11. Anouck 17 juli 2014 / 10:03

  Ik had precies hetzelfde met mijn studiekeuze als jij! Ik richtte me altijd oo communicatie en media maar vond ondernemen ook leuk en economie kwam altijd uit de teste . Ik heb uiteindelijk ook voor commerciele economie gekozen, en het bvalt mij echt heel goed! Ik hoop dat dat bij jou ook het geval zal zijn en dat je je weer snel op je olekje voelt in Utrecht! Sterkte nog even met je herstel en pas op jezelf, Liz! :)

 12. Jaimy en Laura 17 juli 2014 / 10:12

  Commerciële Economie heeft mijn vriend ook gestudeerd, hij vond het een leuke en interessante studie! Veel plezier met alle leuke dingen deze zomer!

 13. Neeltje 17 juli 2014 / 10:35

  Wauw echt een heel mooi artikel. Echt leuk dat je weer gaat studeren en weer full time in Utrecht gaat wonen! Leuke dingen om naar uit te kijken en ik kijk nu al uit naar de volgende personal update. x
  http://www.thoughtsinstyle.com

 14. Martina 17 juli 2014 / 11:51

  Spannend afspraken komen er nog aan in het ziekenhuis! Fijn dat je haar aan het groeien is!

 15. Anna 17 juli 2014 / 11:52

  Wat leuk dat je zo blij bent met je studiekeuze, het is inderdaad wel totaal anders haha. Ik ben benieuwd! Heel veel succes met de laatste onderzoeken en een fijne zomer toegewenst x

 16. Maaike 17 juli 2014 / 12:11

  Ik snap hoe spannend dat is! Maar je kunt nu alleen maar hopen op goede uitslagen!

 17. Tjitske 17 juli 2014 / 12:31

  Super om te horen dat alles weer stukje bij beetje wat beter gaat! Fijn dat je weer je normale leven langzaam aan kan gaan oppakken… Ik begin dit jaar ook aan commerciële economie haha, toevallig! :)

 18. Charissa 17 juli 2014 / 13:55

  Je bent sterk en een vechter komt allemaal goed
  Heel veel geluk gewenst geniet van je nieuwe huisje, veel geluk gewenst :)❤️

 19. renee 17 juli 2014 / 14:30

  wat fijn dat het stukje voor stukje beter gaat. Ik begrijp dat je het lastig vind van je pruik, althans ik weet niet hoe het is maar ik kan me er iets bij voorstellen. Ik denk en dat is mijn mening met of zonder pruik je bent prachtig en dat zie je op dit moment zelf nog niet maar alles heeft tijd nodig en het komt goed. Dat is vast iets wat je elke dag hoort maar wilde het toch even tegen je zeggen en ik wil je veel geluk toe wensen en geniet ervan in Utrecht & veel succes op je nieuwe school voor na de vakantie!

 20. E. 17 juli 2014 / 19:11

  Fijn om zo veel positieve dingen te horen!
  En het moment van de pruik afzetten, ik hoop dat dat vertrouwen in de komende tijd zal gaan groeien en dat er een vanzelf een moment zal komen dat je er klaar voor bent.

 21. Joyce 19 juli 2014 / 17:54

  Wat goed om te horen dat je de knoop voor je nieuwe studie doorgehakt Liz! Well done! ;D Hopelijk is commerciële economie net iets meer je ding! En verder… Niet te hard van stapel lopen he liefje? Denk naast al die leuke feestjes ook een beetje aan jezelf!

 22. Lilly 20 juli 2014 / 20:56

  Knap LIzz, ik ken je niet maar heb tranen in mijn ogen. Heb alles van je gevolgd (soms teveel, dat ik er zelfs overprikkeld van werd) maar ik vond het gewoon naar.
  Zag een foto van je nieuwe huisje, ziet er leuk uit! :)

 23. Melissa 24 juli 2014 / 13:53

  Wat leuk om zo’n update te lezen Liz. Fijn dat je weer naar Utrecht kan zeg! En ik denk dat het wel een goede keuze is om hbo te gaan doen. Ik heb ook twee vriendinnen die vwo hebben gedaan en die doen nu ook hbo, en ze vinden juist dat praktijkgedeelte erg leuk! Dus dat komt vast goed. Toevallig gaat m’n zusje ook commerciële economie doen vanaf september. Veel succes alvast! En succes nog met alles wat met je ziekte te maken heeft. Ik weet zeker dat je er met kort haar ook mooi uit ziet.

 24. Tara 24 juli 2014 / 18:00

  Wat fijn dat het weer zo goed met je gaat na deze zware rottijd! Hopelijk komt er volgende week een goede uitslag en daar vertrouw ik honderd procent op! Veel plezier met je nieuwe studie enne bedrijfskunde is echt wel een leuke studie hoor haha!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *