10 dingen waar ik blij van word

Positiviteit is aanstekelijk. Ik ben ook niet altijd vrolijk, maar wel vaak. In de zomer ben ik ook een stuk vrolijker dan in de winter, want dat lekkere weer doet gewoon veel goeds voor me. En nu is het ook nog eens vakantie: wat wil een mens nog meer? Om het leven even van de zonnige kant te bekijken zet ik vandaag 10 dingen op een rijtje waar ik blij van word. Want soms mogen we best dankbaar en blij zijn om bepaalde dingen!

1. Knuffelen met onze kittens Lucky en Coco. We hebben altijd honden thuis gehad, maar sinds kort hebben we twee kleine katjes thuis lopen. En ik moet zeggen: ik vind het toch wel heel erg leuk en dat had ik nooit verwacht! Het zijn echte boefjes, maar je kunt er ook heerlijk mee knuffelen. Gisteren zijn ze zelfs op de bank allebei op mij in slaap gevallen (including me). Zo schattig!

2. Festivals. Ik heb er al een hoop gehad, maar ik kan er geen genoeg van krijgen! Afgelopen maandag was ik op Holy Pink in Tilburg, een gratis festival georganiseerd door Draaimolen in verband met Roze Maandag. De fijnste techno deuntjes passeerden de revue en ik heb er weer heerlijk van genoten.

3. Mijn haar dat steeds langer wordt. Ik meldde het al op Twitter: ik krijg gewoon een geluksgevoel als ik foto’s zie van mijn haar. Het wordt echt steeds langer en dat vind ik super fijn! Hoe vaak er wel niet tegen me is gezegd dat het ‘maar haar’ is, voor mij is dat niet zo. Ik kan het niet zo goed omschrijven maar ik denk dat dat mentaal nog wel bijna het meeste met me heeft gedaan van het hele ziekteproces.

4. De zon. Mijn grote vriend kan natuurlijk niet ontbreken in dit lijstje! Hij zorgt voor de nodige vitamine D maar daarnaast ook van een lekker kleurtje op mijn huid. En dat vind ik dan weer een stuk fijner te zien in de spiegel. Bovendien is alles gewoon leuker als de zon schijnt en het warm is. Even buiten een boek of tijdschrift lezen en ik ben al helemaal een tevreden mens.

5. Rust in mijn hoofd. Geen stress voor school, even helemaal niks moeten. Wat is dat toch heerlijk en ik was er zo aan toe! Soms voel ik me lui als ik een hele dag niks doe, maar ik vind het stiekem ook zo fijn!

6. Een vakantie in het vooruitzicht. Het is soms een tikje vervelend als het een dag regent en je de mooiste vakantiefoto’s op Instagram tegenkomt, maar hey: ik ga nog op vakantie! 7 tot en met 12 augustus vlieg ik met mijn vriendinnen naar het prachtige Nice in Zuid-Frankrijk en ik heb er onwijs veel zin in.

7. Mijn kleine zusje vaker zien. Mijn vader woont in Schijndel en als ik naar school moet dan ben ik in de weekenden vaak in Eindhoven. Het is dan qua tijd niet handig om vaak naar mijn vader te gaan, maar nu met de vakantie is dat probleem er niet. Dus nu kan ik mijn kleine zusje wat vaker zien en leuke dingen met haar doen! Zo zijn we bijvoorbeeld afgelopen weekend naar de Minions 3D geweest. Ik vond het nog leuk ook, haha!

8. Herkend worden. Ik vind het zo leuk als ik herkend word in het echt. Sommige meiden zijn bang dat ik het vervelend vind en niet gestoord wil worden, maar dat is echt niet waar. Ik kan soms als ik alleen ben een beetje ‘boos’ voor me uit staren, maar dat is mijn standaard uitdrukking helaas hahaha. Dus: gewoon hoi blijven zeggen!

9. IJsjes. Vandaag waren het Ben & Jerry en festini’s, wie weet wat er morgen aan de beurt is… Ik ben gewoon dol op ijs en als het echt een warme dag is dan moet er gewoon ijs worden gegeten! In Utrecht hadden ze laatst het lekkerste Oreo ijs ever, ik hoop dat ze het snel weer hebben!

10. Nieuwe mensen ontmoeten. In general, ik vind het leuk! Ik heb in de sportschool leuke mensen leren kennen, maar ook op feestjes. Vorige week was ik op het feestje van Tedje en daar kende ik eigenlijk bijna niemand. Maar iedereen was zo lief en het was uiteindelijk echt super gezellig! Daar kan ik dan weer blij van worden haha.

Waar worden jullie blij van?

15 Reacties

 1. Dagmar 23 juli 2015 / 08:05

  Wauw wat een superleuke geluksmomenten, het artikel straalt helemaal! Ik word er zelf ook blij van door het te lezen, heel leuk geschreven! P.s. ik vind je haar nu ook zo mooi, love it! Ook zo leuk dat je naar de festivals gaat!

 2. Irma 23 juli 2015 / 09:48

  Ik word altijd zo vrolijk van zulke fijne artikelen. Mooie geluks momenten! (En je haar: jaa!)

 3. Nicole 23 juli 2015 / 10:07

  Fijne geluksmomentjes. Geluk zit in een klein hoekje! :)

 4. Manon 23 juli 2015 / 10:23

  Ja wat een heerlijke fijne momentjes om blij van te worden!

 5. Tea 23 juli 2015 / 10:45

  Heerlijke momentjes! Altijd positief blijven :)

 6. Maaike 23 juli 2015 / 10:53

  Ah heerlijk is dat om rust in je hoofd te hebben! Ik geniet nu ook optimaal van de vakantie en ik denk dat ik dat nog wel het fijnste vind. Gewoon geen deadlines, geen huiswerk en nu ook even geen werk bij mijn bijbaantje. Lekker niks doen, ik hou ervan <3

 7. Mariëlle 23 juli 2015 / 14:01

  Leuk lijstje, ik kan me hier ook goed in vinden!! Ik heb je wel eens gezien in de wildeman, met het kampioensschap geloof ik, maar durfde niets te zeggen, stom van me haha!

 8. Danielle 23 juli 2015 / 17:03

  Wat een heerlijk lijstje, en ik vind je haar echt prachtig, en fijn dat je er zelf ook steeds blijer van wordt <3 En nu ga ik zelf ook lekker genieten van de zon! ;) Xx

 9. Lara 23 juli 2015 / 17:14

  Fijn om te lezen dit. Soms vergeet ik wel even te genieten van dit soort kleine dingetjes. Slecht van me!

 10. Anneleen 23 juli 2015 / 21:12

  Wat een mooi lijstje, word ik spontaan vrolijk van! :) je kan al beginnen aftellen naar je reis naar Zuid-Frankrijk want dat is inderdaad niet lang meer, alvast veel plezier!

 11. Kaylee Roxanne 23 juli 2015 / 23:33

  Wat een super vrolijke post! Je haar is echt prachtig. Ik ben inderdaad ook dol op nieuwe mensen ontmoeten: nieuwe verhalen horen en verschillende persoonlijkheden leren kennen, super leuk en vooral in de zomer lijkt iedereen wel in voor een praatje.

 12. Sarah 24 juli 2015 / 00:10

  Wat een heerlijk lijstje Liz! En wat een mooie foto, je haar wordt inderdaad echt lang! Superfijn voor je meis.

 13. Maud 24 juli 2015 / 17:22

  Ik vind een vakantie in het vooruitzicht altijd zo leuk! En je haar is inderdaad al lang.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *