Review: Max Factor Colour Elixir Gloss

De laatste tijd draag ik bijna iedere dag wel een mooie, opvallende lipstick. Lipgloss draag ik niet zo vaak, want ik vind dat plakkende gevoel gewoon niet zo prettig. Toen ik dan ook hoorde dat de nieuwe Colour Elixir Glosses van Max Factor niet plakkerig aanvoelen, werd ik dan ook wel heel benieuwd. De kleurtjes zijn ook prachtig, dus ik kon niet wachten om ze te testen. Vandaag mijn mening!

De lipgloss belooft heerlijk zachte lippen, mooi glanzend in stralende, zomerse tinten. Dat klinkt mij als muziek in de oren! De kleuren beloven in ieder geval veel goeds: nude tinten maar ook opvallende kleurtjes. Voor ieder wat wils! Van boven naar beneden: Polished Fuchsia, Glowing Peach, Luxurious Berry, Pristine Nude en Enchanting Coral. Vooral die laatste trok mijn aandacht, ik ben gek op koraalkleurtjes en van deze roze tint werd ik dan ook helemaal vrolijk!

Tijd voor mijn oordeel! Allereerst vind ik het echt super fijn dat de lipgloss niet plakt. Wat een verademing! Het voelt eerder lekker zacht op mijn lippen en ik vergeet haast dat ik lipgloss op heb. Het droogt mijn lippen ook niet uit, wat ook wel mooi is meegenomen. Wel heb ik het idee dat ze daardoor minder lang blijven zitten. Maar gelukkig is het niet erg om zo nu en dan even bij te smeren, omdat het dus zo prettig op de lippen aanvoelt. Ik ben dan ook wel lipstick gewend, en tja dat kun je natuurlijk niet echt vergelijken met lipgloss.

En dan heb ik natuurlijk ook nog swatches voor jullie. Zoals je ziet zijn de kleuren lang niet zo dekkend als je verwacht, dat vind ik eigenlijk wel jammer. Het geeft een sheer look en dat kan wel mooi zijn bij een wat heftigere ooglook. Nu is het wel zo dat als je meer aanbrengt dat de kleur dan ook intenser wordt, maar ik had meer pigmentatie verwacht. Ik vind het persoonlijk niet erg, want daardoor is de heftige kleur Polished Fuchsia heel draagbaar en juist mooi. Het is maar net waar je van houdt, maar ik vind het wel wat hebben. Mijn favorieten zijn Enchanting Coral, Luxurious Berry en Polished Fuchsia. Allemaal wat opvallerende kleuren, maar ik ben dan persoonlijk ook niet zo van de nude tinten. Wel heb ik ontdekt dat die heel mooi zijn over een lipstick, om het wat glanzender te maken.

Dus: als je op zoek bent naar een dekkende lipgloss, dan ben je bij de Colour Elixir Gloss niet aan het juiste adres. Maar wil je ein-de-lijk een lipgloss die niet plakt maar toch heel draagbaar en mooi is? Dan raad ik ze zeker aan! Deze vijf kleuren zijn momenteel te koop bij de drogist met een adviesprijs van €11,99. Ik heb er voortaan standaard eentje in m’n tas zitten!

12 Reacties

 1. Manon 15 april 2014 / 09:44

  Wow een lipgloss die niet plakt, dat klinkt in ieder geval al erg goed, kleurtjes vind ik ook best mooi! :)

 2. Todayslife 15 april 2014 / 09:45

  Ik ben benieuwd hoe ze dekken op de lippen, ze zien er mooi uit!

 3. Maudeleine 15 april 2014 / 09:49

  Enchanting Coral vind ik de mooiste kleur! Fijn dat ze niet plakken, ik heb daar ook echt een hekel aan!

 4. Kayleigh 15 april 2014 / 11:28

  Wat een mooie glossjes! En lipstick die niet plakt, klinkt super!

 5. romy 15 april 2014 / 13:00

  Wat jammer dat je geen fotos maakt
  van de gloss op je lippen…
  Vind het daarom een midere review.
  Je maakt altijd zulke mooie fotos.

  Groetjes romy

  • Lizzy 15 april 2014 / 19:53

   Ik heb wel degelijk lipswatches gemaakt maar al die foto’s waren mislukt en erg onduidelijk en dat vond ik het artikel echt niet mooier op maken! Vind het ook jammer, maar kreeg ze echt niet mooi op de foto.

 6. Amelie 15 april 2014 / 16:25

  Ik vind ze er goed uitzien! Ik háát plakkende lipgloss (vooral op de fiets als je haren eraan plakken, bah)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *