MY LIFE AS LIZ

We zitten alweer over de helft van september en wat gaat het snel! Voordat ik het weet heb ik straks examenweek (oké, pas eind oktober maar dan nog!) en ga ik naar Berlijn. Het duurt allemaal nog even, maar je leest het goed: ik ga weer naar Berlijn! Dit keer in het kader van mijn profielwerkstuk. Ik doe het samen met een vriendin over ostalgie in de DDR en twee andere vriendinnen doen hun profielwerkstuk over de Berlijnse muur. En tja, als docenten aanbieden om naar Berlijn te gaan, dan zeg ik daar geen nee tegen! Eigenlijk is het deze week officieel geworden dat we er echt naartoe gaan, super leuk. We gaan daar dus gewoon onderzoek doen! Tegen de tijd dat ik er naartoe ga, zal ik er nog wel wat over schrijven.

Voor de rest was deze week niet heel bijzonder. Maandag had ik een kort dagje school, dinsdag moest ik oppassen, woensdag ging ik uit eten met mama en mijn zusje (andere zusje was op brugklaskamp) en donderdag heb ik aan school gewerkt. Ik hoefde namelijk niet te werken en dat kwam eigenlijk wel goed uit. Vrijdag heb ik heerlijk geluncht met mama en mijn stiefvader en zaterdag heb ik vooral veel 90210 gekeken. ‘s Avonds de film Extremely loud and incredibly close gekeken (aanrader) en zondag was een poets/school/blog-dagje, zoals altijd.

Maandag maakte ik pasta met zalm. Viel goed in de smaak!

Dinsdag moest ik weer eens oppassen. Dus lekker met de luiers in de weer! Hoort er helaas ook bij, maar ben het inmiddels al gewend. Ik zeg maar zo: jong geleerd, oud gedaan.

Woensdag uiteten. We gingen eerst bij de Tweede Kamer een carpaccio eten (zoals gewoonlijk), maar omdat dit een lunchcafé is, en het om 6 uur sluit, zijn we even de stad in gegaan en daarna ons diner voorgezet bij…

Cooks! Daar had ik heel veel zin in en we aten tapas. Lekker!

En als toetje koos ik voor frozen yoghurt met aardbeien bij Starbubble in de stad. Ik proefde daar voor het eerst bubbletea (zonder stukjes) en dat was eigenlijk heel lekker! Hij maakte het vers met een soort van aardbeiencocktail, ijsklontjes en munt en dat was zeker voor herhaling vatbaar. Had ik niet verwacht, want had veel negatieve verhalen gehoord. Maar deze was dus wel lekker!

Economie op school. Ik verveelde me…

Pizza op donderdag!

En ik kreeg mama en stiefvader eindelijk zover om mee te gaan lunchen bij de Kreeftenbar, waar ze de lekkerste sushi ooit hebben (samen met Sushi Home). Ik had mijn stiefvader namelijk getrakteerd op Sushi Home en daarom zou hij mij trakteren op de Kreeftenbar. Mama ging dus ook mee, en het was weer voortreffelijk!

Daarna gingen we mijn zusje opwachten op haar school, want ze kwam terug van brugklaskamp. Zoas altijd duurde dat langer dan gepland en zaten we een dik halfuur te wachten. En ja, dan ga je uit verveling foto’s maken van jezelf :P

Omdat we zin hadden in ijskoffie maar na de Kreeftenbar geen tijd meer hadden, reden we daarna nog even langs de Douwe Egberts. Kan gewoon joh! Dus even voor het hele gezin ijskoffie (en warma chocolademelk) halen.

Toevallig weer een foto van ijskoffie! Nu lijkt het net alsof ik het iedere dag drink, maar Douwe Egberts was vrijdag en dit was zondag. Heb dit weekend niet veel foto’s gemaakt (niks boeiends gedaan), dus vandaar. Maar mama maakte zondag zelf ijskoffie en die kwam ze brengen. Lieve mama :D Ik heb echt al maanden in de planning om een filmpje te maken hoe je het zelf kunt maken, maar wij hebben van die speciale poeder die je bij de Sligro kunt kopen (bijna dezelfde als ze bij de Hema hebben), dus ik denk niet echt dat dat handig is. Het kan overigens ook gewoon met slagroomijs en espresso. Ook lekker:)

Oja, helemaal vergeten te vertellen: misschien zag je het al op Twitter of Facebook, maar ik ben geïnterviewd door Janouk. Ik vind het zelf een leuk interview, dus als je geïnteresseerd bent moet je zeker even hier kijken.

DELEN:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *