Hotspot: Frietwinkel in Utrecht

Sinds augustus is Utrecht een leuke hotspot rijker: de Frietwinkel! Ik loop er iedere week wel een paar keer langs als ik naar mijn kamer ga, en mijn aandacht werd al een tijdje getrokken. Tijd om het eens uit te proberen! Maandag was het zover en ging ik met Tedje een lekker biologisch frietje scoren. Ik kon het niet laten om er wat foto’s van te maken, want ik moest deze tip met jullie delen!

De Frietwinkel is een uitbreiding op de frietfiets. Dit concept bestaat al langer, maar een vaste locatie biedt de mogelijkheid om zeven dagen per week klanten te ontvangen. Het wordt dan ook een Frietwinkel genoemd, en niet een snackbar, omdat ze een totaal andere beleving willen bieden. En dat is ze wat mij betreft goed gelukt! Het ziet er niet uit als een snackbar en daarnaast is het aanbod ook simpel: biologische friet, vier soorten kroketten en een seizoenssalade. Het ziet er allemaal zo leuk uit en het is echt een aanwinst in de binnenstad van Utrecht.

Maar niet geheel onbelangrijk: het smaakt ook nog eens heerlijk! De friet is super vers en wordt gesneden waar je bij staat. Ik ging voor een grote friet en deze kostte 3 euro. Ook nam ik er nog wat mayonaise bij, waar ze een hele handige oplossing voor hadden. Geen geknoei met die puntzakken dus!

Dus: heb je zin in een lekker frietje? Dan raad ik je zeker aan om even langs de Frietwinkel te gaan. Je kunt het daar opeten, maar er is ook een mogelijkheid om het mee te nemen. Daarnaast is het biologische natuurlijk ook een groot pluspunt!

Vinkenburgstraat 10 in Utrecht (tussen de Oudegracht en het Neude)
Maandag t/m zaterdag van 11.30 tot 21.00
Zondag van 11.30 tot 19.00

21 Reacties

 1. Felicia Rodrigues dos Santos 11 september 2014 / 06:43

  Oeh die friet ziet er echt ontzettend lekker uit! Alhoewel ik wel een gezonde levensstijl erop na wil houden, mag een frietje soms wel tussendoor. En dan lijkt me dit een super leuk plek om naar toe te gaan!

 2. Tessa 11 september 2014 / 06:57

  Het ziet er daar echt leuk uit! Niet gelijk zo’n snackbar sfeer! En het is biologisch!
  Liefs, Tessa

 3. Lisanne 11 september 2014 / 10:46

  Dat ziet er heerlijk uit! Heel leuk dat je dit soort biologische winkeltjes steeds meer in de grote steden ziet!

 4. Melissa 11 september 2014 / 11:21

  Oeh lekker zeg! Ga ik onthouden voor als ik weer eens in Utrecht ben. Ik hoop wel dat het beter smaakt dan festivalfriet, ik heb al vaak meegemaakt dat er dan van die biologische ‘hipster’ (vind ik, haha) tentjes staan met friet en daar zit dan de schil nog aan, zit geen zout op en de mayonaise is zuur. Het zal ongetwijfeld beter zijn dan gewone friet maar ik heb dan toch liever de vette hap haha. Maargoed dit ziet er al beter uit haha! ;-)

 5. Eilish 11 september 2014 / 12:46

  Die friet ziet er goed uit! Niet zo ‘vet’, waarbij je meteen denkt, bah! Dit ga ik onthouden!

 6. Beau 11 september 2014 / 12:50

  Ohhh ziet er superlekker en gezellig uit! Ik loop er ook dagelijks langs en er komt vast een moment dat ik me écht niet meer in kan houden, haha.

 7. Soesja 11 september 2014 / 14:39

  Ah, hier wil ik een keer heen. Ziet er superlekker uit! Mag ook wel in Amsterdam / Den Haag komen wat mij betreft :D

 8. Annebelle 11 september 2014 / 15:16

  Wat handig met die saus in een apart kuipje. Meestal zit ik tot aan mijn elleboog in de mayonaise, haha!

 9. José 11 september 2014 / 19:01

  Want een leuk concept! Ik krijg gelijk zin aan friet, haha.

 10. Danique 11 september 2014 / 19:42

  Daar moet ik maar eens gauw heengaan, want het ziet er zo lekker uit!

  xx

 11. Maaike 12 september 2014 / 11:02

  Een frietje kan er bij mij altijd wel in, haha!

 12. Suuz 13 september 2014 / 12:38

  aaaaaah dat ziet er lekker uit! ik ben iedere dag in utrecht, ga dus gauw even langs!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *