Mijn helix piercing

Een tijdje geleden ontving ik een berichtje van een vriendin: “Ik vind dat jij een piercing moet”. Zonder dat ze daar verder iets bij zei, wist ik al welke ze bedoelde, namelijk een helix. Ze zei dat het me zo leuk leek onder andere met het korte haar en dat zette me aan het denken. Het leek mij zelf inderdaad ook wel leuk. Maar het leek me toch best pijnlijk en ik liet het idee een beetje varen. Tot vorige week, toen ik met mijn zusje in de stad aan het lunchen was. Het kwam weer ter sprake en nadat mijn zusje zei dat ik het gewoon moest doen, besloot ik toch even langs de tattoo- en piercingshop te gaan. En 5 minuten later had ik een helix piercing!

Ik heb hem laten piercen bij Dragon Tattoo in Eindhoven. Daar heb ik mijn twee tattoo’s laten zetten en ik vind het een hele fijne shop. Ik wist dat je daar ook terecht kon voor piercings, dus de keuze was zo gemaakt. De mensen zijn heel relaxed en aardig, dat zorgt ervoor dat je niet zenuwachtig bent. Omdat het zo’n spontane actie was, had ik eigenlijk geen tijd om er zenuwachtig voor te zijn, wat wel fijn was. Ik hoorde al dat de pijn best wel mee viel en dat is inderdaad zo. Ik was ontspannen en daardoor voelde ik vrijwel niks. Het was ook zo gedaan, binnen een paar seconden zat ‘ie er al in. Het meest zeer deed het eigenlijk daarna, mijn oor was super gevoelig en gloeide heel erg. Dit was de volgende dag ook al zo goed als weg.

Nu ik dit schrijf zijn we een paar dagen verder en ik heb er geen last meer van gehad. Ik kan zelfs op dat oor slapen dus dat is ook wel fijn. Ik moet de piercing nu twee keer per dag schoonmaken met antibacteriële zeep en nu maar hopen dat het snel geneest! Dat gaat namelijk nog wel even duren, je moet namelijk rekenen op zo’n 3 tot 9 maanden. We zullen het zien! Na 6 maanden mag er iets anders in, ik zou dan graag een ringetje erin willen. Die keuze had ik ook toen ik het liet piercen, maar het ringetje dat ze bij de shop hadden was echt super groot dus dan vond ik een staafje toch beter.

Ik ben in ieder geval heel blij met mijn piercing! Wil jij er nou ook eentje maar ben je bang dat het pijn doet? Daar zou ik je zéker niet door laten tegenhouden. Je moet er wel rekening mee houden dat het genezingsproces lang duurt en je daarom consequent moet zijn in het schoonhouden van je piercing. Is even wennen, maar als je het goed doet dan zit het zo in je routine.

Wat vinden jullie van piercings en heb je er zelf ook eentje? Laat het weten!

39 Reacties

 1. Daphne 21 april 2015 / 18:01

  staat je echt heel mooi. Het is idd het beste om het spontaan te zetten anders kan je er alleen maar tegenop zien. Hoeveel kostte het? Liefs x

 2. Amelie 21 april 2015 / 18:10

  Ik heb al een aantal jaar een helix, maar toendertijd wel laten schieten. Ik ben nog steeds iedere dag zo blij met mijn helix, ik vind m zo mooi!

 3. Chantal 21 april 2015 / 18:12

  ik heb ongeveer een jaar een helix piercing gehad. Laten zetten toen ik met vriendinnen op vakantie was een Barcelona, ook een spontane actie haha, wilde het al wel heel lang! Ik heb ‘m echt wel een half jaar lang twee keer per dag schoongemaakt en heel voorzichtig mee gedaan. Nooit geen problemen of pijn ofzo gehad, tot vorig jaar september. Toen opeens was m’n hele oor opgezwollen en rood en deed het super zeer. Ben toen bij de huisarts geweest en heb een antibiotica kuur gehad. Zwaar ontstoken… Bij mij leek het goed genezen te zijn, maar volgens mijn huisarts is dat geen garantie dat je er nooit wat mee hebt. Helaas heb ik de piercing er uit moeten halen :( voor mij geen helix piercing meer! Super jammer want ik vind het heel erg mooi. Hoop dat jij er meer geluk mee hebt! Staat je heel mooi!

  • Lizzy 21 april 2015 / 18:38

   Vind ik ook hoor, heb daar ook niet zoveel mee.

 4. Emmelie 21 april 2015 / 18:26

  Tof! Zeker in combinatie met kort haar, dan zie je hem goed! Ik heb zelf 1 helix, in elk oor een tragus en twee oorbellen. Ik heb ze nu ongeveer een jaar, het genezen heeft lang geduurd maar ik ben er erg blij mee! Ik zou er zelfs nog meer willen over een tijdje.. :)

 5. Inez 21 april 2015 / 18:30

  Ik heb hem ook gehad!
  Na een jaar maar weer eruit gehaald want het was toen nog steeds rood, opgezwollen en pijnlijk.

  • Lizzy 21 april 2015 / 18:37

   Ah balen zeg, ik heb er zo wel meerdere dingen inderdaad over gelezen..

   • Roos 21 april 2015 / 19:05

    haha die dingen kan je altijd beter niet lezen

    • Lizzy 21 april 2015 / 22:42

     Haha heb het ook niet echt opgezocht maar dat waren meer de reacties die ik er op kreeg :P

 6. anouk 21 april 2015 / 18:32

  Ik vind hem echt tof!! Ik heb een tragus piercing maar een helix zou er wel bij kunnen hoor, misschien wordt dat mijn volgende bezoekje aan een tattoo/piercingshop

 7. Manon 21 april 2015 / 18:51

  Ik vind het heel erg mooi bij je staan, ook vooral omdat je kort haar hebt dan zie je het heel goed. En kort haar vind ik trouwens heel erg mooi bij je staan!

 8. Roos 21 april 2015 / 19:04

  Wauw, staat je super goed! Ik vind het juist heel leuk dat er ook een balletje van achter uitsteekt, maar een ringetje heeft ook wel wat :) Ik heb een hip surface piercing en die pijn viel hartstikke mee. Daarnaast heb ik een tepel piercing en die deed veel meer pijn! Maar gelukkig niet zo pijnlijk als ik in mijn hoofd had. Het branden daarna was veel erger inderdaad! En dan moest ik nog terug naar huis fietsen in de kou, oeh. Maar, ik ben er super blij mee ook al wou ik hem op de tweede dag niet meer omdat ik er op had gelegen dus extra pijnlijk was haha. Ik wil nog wel een industrial piercing en/of een snug. Maar eerst m’n volgende tattoo! (Sorry voor het lange verhaal)

  • Lizzy 21 april 2015 / 22:44

   Ja ik vind een staafje ook wel leuk hoor! Maar een ringetje lijkt me ook cool. Een tepel piercing lijkt me inderdaad ook zo pijnlijk! Wat voor tattoo ga je laten zetten :)? Ik wil ook nog een tattoo, waarom is alles zo verslavend hahaha.

 9. Anna 21 april 2015 / 19:12

  Hij is heel gaaf! Ik denk niet dat het bij mij zou passen en ik draag eigenlijk ook altijd mijn haar los, maar wie weet ^^

  • Lizzy 21 april 2015 / 22:41

   Ik denk dat het bij iedereen wel past eigenlijk! En als je je haar bijv vast doet in een staart zie je het wel!

 10. Kelly 21 april 2015 / 19:51

  Super tof! Staat ook heel erg leuk bij je korte kapsel! :D

 11. Léonie 21 april 2015 / 19:57

  Het staat je echt heel goed! Mag je in die 6 maanden wel zwemmen? Ik wil er dus ook heel graag eentje laten zetten maar ik ga in de zomer wel op vakantie. Ik weet nog dat dat zo was toen ik mijn gaatjes liet schieten toen ik een jaar of 12 was. Toen baalde ik echt dat ik niet kon zwemmen! x

  • Lizzy 21 april 2015 / 22:41

   De eerste weken mag het niet, je mag bijv de eerste 4 weken ook niet onder de zonnebank. Ik zou wel heel erg uitkijken met chloor en het heel goed schoonhouden, dan kan het denk ik wel. Maar natuurlijk ook niet de eerste weken, zou daar echt mee oppassen.

 12. Bertine 21 april 2015 / 21:52

  I love it: en zeker met je korte haar valt het lekker op! Ik heb ook een helix piercing, maar bij mij duurde de genezing helaas 3 jaar.. dus in die 3 jaar kon ik er niet aanzitten en mocht ook niemand er naar wijzen. Maar het was het helemaal waard!

  • Lizzy 21 april 2015 / 22:39

   Wauw 3 jaar?! Dat lijkt me vervelend zeg. Maar goed, je moet er wat voor over hebben haha :D

 13. Natasja 21 april 2015 / 22:21

  Als ik ooit een piercing ga nemen is het waarschijnlijk een helix, want ik ben nog nooit iemand tegengekomen waarbij de helix hem niet stond!

 14. Ingeborg 22 april 2015 / 07:45

  Hahaha, heerlijk dat je zomaar even besluit om een piercing te nemen! Ik heb vorig jaar mijn beste vriendin een helix piercing voor haar verjaardag cadeau gegeven. Zij is er ook nog steeds heel blij mee. Het staat je goed!

 15. Romy 22 april 2015 / 12:29

  Hij staat je erg gaaf, vooral in combinatie met je korte haar! Ik heb er sinds een jaar ook een, ben er nog steeds erg blij mee, wil binnenkort nog graag een forward helix!

 16. Serena 22 april 2015 / 13:58

  wauw, hij staat je met dat korte haar echt geweldig!

  ik heb zelf nu al een aantal jaar een helix en ik heb er nooit last van gehad, echt helemaal niks, ook heb ik recht 5 normale gaatjes alleen de eerste is gerekt naar 14 mm en heb ik in dat oor dan een rook, conch, tragus en die helix.

  rechts heb ik 3 oorbel gaatjes de eerste ook 14 mm en mijn industrial!

  dan heb ik daarnaast mijn navelpiercing en in mijn linkerneus vleugel een dubbele piercing naast elkaar en dat zet mijn teller all weer op 17 haha maargoed het kan er zo weer uit natuurlijk!

  Liefs x

 17. Maxime 22 april 2015 / 14:54

  Mooi! :D

  Grappig om te lezen dat het qua pijn zo verschillend is bij iedereen. Bij mij deed ie namelijk echt suuuuper pijn bij het zetten. Ook kon ik 2 maanden niet op dat oor liggen en voelde ik er pas na 1 jaar helemaal niks meer van!

  Maar ben er nu heel blij mee :)

 18. Inge 22 april 2015 / 20:55

  Dit is echt de enige piercing die ik mooi vind, en die ik ook wel zou willen. Ik ben wel echt een schijtluis dus ik weet niet of het er echt ooit van komt.

 19. Anna 23 april 2015 / 09:07

  Haha, klopt inderdaad, dat zo’n piercing er zo in zit! Ik ben fan van de helix, heb er zelf twee in mijn oor! Staat je leuk! :)

 20. Anneleen 25 april 2015 / 21:45

  Jaa hij is zo leuk! :) staat je echt heel mooi! Ik ben helemaal fan hoor!

 21. Yamina 27 april 2015 / 11:17

  Staat je goed!
  Ik heb hem spontaan in Korea laten zetten. Ik wilde hem al echt heel lang (5 jaar, als het niet langer is) maar was altijd zo bang voor de pijn. De pijn viel gelukkig mee maar het duurt inderdaad lang voordat hij genezen is. Hij zit er nu vijf maanden in en wil inderdaad ook graag een ringetje. Het bolletje zit er alleen te strak op gedraaid..

 22. Anne 20 mei 2016 / 10:07

  Hoi Lizzy,

  Heb jij je helix piercing in je linker of rechter oor laten zetten? Ik twijfel erover!

  Liefs!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *