Nieuwe haarstijlen uitproberen

Eerlijk? Ik ben mijn pruik helemaal beu! Met warm weer is het echt verschrikkelijk, het is heel erg warm en gaat snel in de knoop zitten. Helaas kan ik het ook niet echt in een staart doen, want dat ziet er gewoon niet uit. Ik doe het wel eens thuis, maar het is niet ideaal want het is alsnog warm. Mijn eigen haar is ook gaan groeien en dat is nu ongeveer 1 cm lang, maar het is nog wel heel dun. Dat zorgt ook weer voor extra warmte, maar ik wil het niet afscheren. Ik kan niet wachten tot ik mijn eigen haar weer lang is, ook al duurt dat nog even. Tot die tijd kan ik er maar beter het beste van maken, en daarom ben ik aan de slag gaan met een nieuwe haarstijl: vlechten!

Ik vond bij mezelf vlechten altijd heel moeilijk, ik ben er gewoon niet zo goed in. Maar nu ik heb een piepschuim hoofd waar ik mijn pruik op kan doen, en zo kan ik lekker oefenen! Afgelopen week ging ik aan de slag met de waterval vlecht en dit is het resultaat! Ik vind het heel leuk staan en daarnaast is het ook fijn dat m’n haar uit mijn gezicht is. Ik kreeg er al een aantal leuke reacties op bij een outfit post, toen had ik ook zoiets dergelijks gemaakt. Ik ga zeker nog meer dingen oefenen, maar het begin is er!

Hebben jullie nog tips voor leuke haarstijlen of vlechtjes die ik zou kunnen maken?

41 Reacties

 1. Tessa 22 juni 2014 / 07:41

  Wauw dat vlechtje staatje heel mooi! Ik snap dat je wat nieuwe dingen wil uitproberen, misschien 1 grote vlecht of 2 vlechtjes die achter samenkomen? :)
  Liefs, Tessa

 2. Desmain 22 juni 2014 / 08:40

  Super mooi! Zelf ben ik echt een verschrikking als het gaat om vlechten, ik kan dat echt totaal niet!

 3. Vera 22 juni 2014 / 09:04

  Heel leuk gedaan het vlechtje! Staat heel mooi. Als je nog meer hairstylen wilt moet je misschien eens op YouTube kijken. Zelf volg ik Abby Smith vind haar filmpjes heel duidelijk. Weet alleen niet of er echt hairstylen bij zitten voor jou maar misschien kun je daar eens op kijken.

 4. Tineke 22 juni 2014 / 09:23

  Die vlechtjes staan erg leuk! Ik ben ook verschrikkelijk slecht met kapsels, draag mijn haar eigenlijk altijd los.
  Liefs

 5. Yvonne 22 juni 2014 / 09:59

  Balen dat je pruik zo warm is! Gelukkig maak je er weer het beste van zoals we van je gewend zijn. Ik vind zo’n waterval vlecht echt prachtig staan!

 6. Suzanne 22 juni 2014 / 10:43

  Staat je echt prachtig! Je moet qua haarstijlen heel veel uitproberen, zo vind je misschien de perfecte haarstijl voor jezelf.

 7. Sarah 22 juni 2014 / 11:21

  Wauw, heel mooi! Ik kan me voorstellen dat je de pruik zat bent en ook af en toe wat anders wil met je haar. Dit is echt supermooi!

 8. Floor 22 juni 2014 / 11:30

  Ziet er heel cool uit Lizzy! Ik wil ook wat meer met mijn haar gaan doen, verder dan los of een knot kom ik helaas niet.

 9. Chantal 22 juni 2014 / 11:56

  Begrijpelijk dat je je pruik inmiddels zat bent! Helemaal als het warm is lijkt het me extra vervelend ja! Staat je wel echt super dit, vind het echt mooi zo’n watervalvlecht!

 10. Roos 22 juni 2014 / 12:02

  Misschien kan je een keer een Katniss vlecht proberen, een vlecht diagonaal tot over je schouder.
  Dan is je haar in ieder geval uit je nek, veel succes met vlechten !

  • Lizzy 22 juni 2014 / 12:20

   Ik ga er eens naar kijken, bedankt voor de tip’

 11. mirte 22 juni 2014 / 12:11

  oooh die bovenste foto is echt heeeel mooi!

 12. margriet 22 juni 2014 / 12:12

  mooi, ik kan het echt niet helaas en ik snap helemaal dat je niet kunt wachten tot je eigen haar weer lang genoeg is en je pruik af kan.

 13. Mirjam 22 juni 2014 / 12:26

  Ah dit staat je erg mooi! Heel leuk en makkelijk om te oefenen :)

 14. Anne Solveig 22 juni 2014 / 12:32

  Stiekem ergens een beetje handig dat je de luxe hebt om op een piepschuimhoofd je eigen haar te vlechten! Het staat heel mooi! Straks met je eigen haar ben je een pro!

 15. Anna 22 juni 2014 / 13:08

  Wat leuk zo’n vlecht! Ik weet ook nooit zo goed wat ik allemaal kan doen met mijn haar. Dit heb je echt mooi gedaan!

 16. Marieke 22 juni 2014 / 15:24

  Elsa (Frozen) vlecht! Die is zoo mooi :D of een visgraatvlecht.

 17. Tessa | Raspberry & Ripped Jeans 22 juni 2014 / 16:43

  Wat ziet dit er mooi uit! Heel vervelend dat je pruik zo warm is, maar nog even volhouden en dan kan je weer je eigen haar laten zien! Kan je ook geen vlecht aan een kant maken? Anders is dat misschien een optie, dan is het haar wel een beetje uit je nek! :)

 18. Charmaine 22 juni 2014 / 22:35

  Kan me goed voorstellen dat het erg warm is! Ik heb zelf een groten bos met kroes/krul haar en ik vind het chill om een bandana/sjaaltje om mijn hoofd te wikkelen en dan heel hoog een staart te maken. Ik denk als je het haar van te voren een beetje krult dat heel leuk kan zijn! Het is dan ook uit je gezicht en nek :)

 19. henna 23 juni 2014 / 22:23

  Volgens mij staat kort haar je fantastisch! Ben je van plan om met kort haar rond te lopen of nog niet direct? Ik kan me inbeelden dat die pruik echt irritant is maar eens je het gewoon wordt om zonder pruik rond te lopen vind je je kort haar misschien wel leuk! Ik ben alvast benieuwd! Succes met je laatste chemo morgen!

 20. Beau 24 juni 2014 / 23:42

  Ik vind dit je echt héél leuk staan! Ik lees net op je ‘about’ pagina dat je de studie CIW in Utrecht doet, leuk! Ga ik over een paar maanden ook doen :) daarbij wil ik ook nog zeggen dat ik bewonder hoe je over je ziekte schrijft en hoe je erin staat, heel knap!

  • Lizzy 25 juni 2014 / 17:20

   Ah in Utrecht? Ik ga iets anders doen maar als je nog boeken wilt voor een goedkopere prijs geef maar een gil! Sommige pagina’s zijn wel gemarkeerd maar heb ze heel weinig gebruikt verder. Mail maar als je interesse hebt!

 21. Tamara 25 juni 2014 / 16:25

  Lilith Dark Moon heeft ook hele goede haar tutorials. Ik moet stiekem zeggen, misschien is dat wel één van de weinig voordelen aan een haarstuk; het af kunnen zetten en dan er mooie looks mee maken. Ik vind het je echt erg mooi staan.

 22. Marlous 30 juni 2014 / 13:47

  Haha ik moest stiekem lachen. Ik ben ook echt motorisch niet helemaal ok wat mijn haar betreft, dus dat je je haar ‘af zet’ om het eens goed te kunnen vlechten is nog best handig ;-)
  Ik vind dit ook echt heel mooi, maar het lukt mij zelf echt niet..

 23. germina 2 oktober 2015 / 16:48

  hoi ik ben germina ben smoor verliefd op een jongen maar hij niet op mij en dat licht aan me uiterlijk denk ik en ik wil dus graag is anderen dingen proberen en wil ook anderen haar stijlen proberen want op school word ik ook geplaagd dat me haar raar is of zo iets en wou vragen als je nog leuken dingen voor me weet van haar stijlen gr germina

 24. Natalie 28 oktober 2020 / 11:37

  Heel creatief om zo met vlechten aan de slag te gaan. Ik was zelf altijd stiekem jaloers op het haar van Yulia Tymoshenko, de Oekraïense politica met zo’n mooie blonde vlecht om haar hoofd gewikkeld. Daar moet je een hoop haar en ook een hoop handigheid voor hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *