I love food – tag

I love food! Dat vond ik wel een toepasselijke naam voor deze blogpost. Want ja, ik ben dol op eten! Ik ben niet iemand die snel op een dieet zou gaan, want dat houd ik echt niet vol. Ik zou het liefste iedere dag buiten de deur eten. Ontbijt, lunch, diner… Ik vind het allemaal heerlijk en omdat ik wel uren over eten kan praten (maar dat niet ga doen), vul ik vandaag voor jullie een leuke tag in. Ik ben een tijdje geleden getagd door Nicole en ik vond hem zeker de moeite waard om even over te nemen. Dus ben je benieuwd naar mijn favoriete ontbijt en wat ik echt niet lust? Lees dan verder!

Wat is je favoriete ontbijt?
Hotelontbijtjes! Ik ontbijt zelf nooit zo heel bijzonder, vaak kwark met banaan of een simpele boterham. Soms bak ik wel eens een eitje, maar daar heb ik niet altijd tijd voor. Maar een hotelontbijt… Daar maak ik zeker tijd voor! Juist omdat dat niet andere dag is, blijft het zo lekker. Verse croissantjes, chocoladebroodjes, yoghurt met fruit en cruesli… Verse jus en een cappuccino erbij en ik ben een gelukkig mens.

Hoe drink je je koffie?
Ik drink thuis nooit koffie, dan ga ik altijd voor thee. Maar buiten de deur bestel ik graag een cappuccino. Ik hou niet zo van zwarte koffie, maar cappuccino’s zijn top! Ik ben wel kieskeurig, want in veel cappuccino’s moet ik eerst een kilo suiker gooien voordat ik het te drinken vind.

Wat zit er op je lievelingsbroodje?
Carpaccio! Ik hou van carpaccio en ik denk dat ik die liefde van mijn moeder heb. Zij bestelt het altijd als het op de kaart staat. Ik wil nog wel eens wat afwisseling, maar daar doet mijn moeder niet aan haha.

Soep of salade?
Ik ben dol op salades! Ik voel me dan ook altijd mega gezond. Zelf maak ik vaak een salade met kip, avocado, tomaat, paprika en komkommer. Lekker veel groentes dus! Maar ook gamba’s doen het bij mij altijd goed in een salade.

Nooit meer zoet of nooit meer hartig?
Nooit meer zoet. Hoewel het wel lastig is, want ik houd wel van een beetje afwisseling en ik vind zo veel dingen lekker. Maar ik houd denk ik toch meer van hartige dan van zoete dingen! Ik eet ook bijna nooit snoep.

Welke keuken is je favoriet?
Jemig, moet ik hier echt uit kiezen? Ik ben GEK op sushi, maar Italiaans kan ik ook zeker waarderen. En een Indische rijsttafel? Daar mag je me wakker voor maken. Dus ehm, een echt antwoord op deze vraag geven, kan ik niet.

Wat is je favo foodfilm?
Ik heb niet echt veel foodfilms gezien, maar de eerste die me te binnen schiet is Chef. Dit is echt een hele leuke film en voor het gemak heb ik meteen even de trailer toegevoegd. Echt het kijken waard! Pas op: je krijgt er honger van.

Wat is je meest ultieme guilty pleasure?
Tony Chocolonely Salted Caramel. OMG! En ik ben eigenlijk niet eens zo’n mega chocoladeliefhebber. Ik vind het lekker, maar ik kan prima zonder. Maar de Salted Caramel reep van Tony Chocolonely die eet ik met gemak in één keer op. Wat is die toch lekker! En tja, het is Fairtrade dus dat vind ik ook een behoorlijk goed excuus.

Thuis koken of uit eten gaan?
Uit eten gaan!!!!!! En ja, lekker veel uitroeptekens want ik zou iedere dag wel uit eten kunnen gaan. Plus ik vind koken niet zo heel erg leuk. Misschien komt dat ook wel een beetje doordat ik gewoon heel erg onhandig ben, er altijd wel iets fout gaat en de keuken er vervolgens uit ziet alsof er een bom is ontploft.

Wat is je lievelings restaurant?
Dan moet ik toch echt voor de Kreeftenbar in Eindhoven kiezen. Ik heb er nog nooit iets anders gegeten dan sushi, maar geloof me: die sushi is to die for. Het is niet goedkoop maar ooooohhh als ik nog maar 1 dag te leven zou hebben dan zou ik daar gaan eten. Wie gaat er mee?

Boodschappen doe ik bij…
Albert Heijn. Puur omdat deze 10 meter lopen is vanaf mijn huis. Luiheid? Welnee…

Het lekkerste dat ik ooit gegeten heb is..
Oei, lastig. Ik heb zo veel lekkere dingen gegeten! Ik denk momenteel aan de verse wafel met aardbeien en slagroom die ik een tijdje geleden bij Winterpark heb gegeten. Maar ik had toen ook wel gedronken en dan smaakt alles 10 keer beter omdat je zo’n honger hebt.

Wat is je favo cocktail?
Ik heb niet één favoriet, ik lust ze allemaal! Haha nee oke. Ik vind een Strawberry Mojito super lekker! Maar ook de wat apartere cocktails doen het bij mij goed. Als ze maar lekker zoet zijn!

Wat mag niet ontbreken in jouw keuken?
Ik ben niet echt veeleisend als het op keukenartikelen aankomt. Maar een blender is wel ideaal voor het maken van lekkere smoothies! Die ontbreekt alleen nog wel in Utrecht dus daar moet maar eens snel verandering in komen…

Mijn favo snack is…
Ik snack de laatste tijd vaak elitehaver, omdat ik nootjes lekker vind en het gezond is. Score! Verder vind ik de blauwe Doritos heeeeerlijk! Je gaat er gelukkig ook niet van uit je mond stinken :P

Wat zit er op jouw pizza?
Lekker veel groenten! Dat maakt een pizza naar mijn mening extra lekker. Maar ik ga ook vaak voor de Ristorante Mozzerella pizza. Dat is echt mijn favoriete diepvriespizza!

Wat lust je echt niet?
Bleekselderij. Het zal vast heel gezond zijn maar echt… ULGH. Ik vind het echt zo vies! Ik eet het ook nooit op als het in een salade zit. Voor de rest lust ik bijna alles!

Mijn favoriete foodblog is…
Oei, ik heb niet echt een favoriete foodblog… Ik lees gewoon niet zoveel foodblogs! Dan zie ik namelijk allemaal lekkere dingen die ik zelf toch niet kan maken omdat het allemaal veel te moeilijk of gedoe is haha. Daarom ben ik ook zo blij met Leonie van Gewoon wat een studentje ‘s avonds eet. Ze is in het echt ook nog eens een hele leuke meid en ik ben zeker van plan het kookboek wat ze heeft uitgebracht in huis te halen.

Het gekste dat ik ooit gegeten heb is..
Ik vind die inktvissen die je in het buitenland altijd bij hotels hebt er al vreselijk vies uit zien, maar die heb ik wel een keertje gegeten. Maar opzich is het niet heel raar, want inktvisringen vind ik heel lekker! Wel staan op sushi kaarten soms ook van die rare soorten vis, en daar ben ik ook niet altijd even fan van. Maar of dat heel gek is? Het valt wel mee! Saai he?

Wat staat er op je food bucket list?
Eten bij een sterrenrestaurant. Het kost wat, maar dan heb je ook wat! Het lijkt me echt een geweldige ervaring. Urenlang tafelen, allemaal lekkere aparte gerechten… Ik ben er wel voor in! Nog een leuke vriend erbij en het perfecte plaatje heb ik al helemaal in mijn hoofd zitten. Hehe!

Dat was de tag! Ik vond het leuk om hem in te vullen, hopelijk vonden jullie het leuk om te lezen! Wat eten jullie het aller- allerliefste?

16 Reacties

 1. Manon 19 november 2014 / 09:53

  Jaa salted caramel hmm zo lekker! Leuk ingevuld!

 2. Eva 19 november 2014 / 10:35

  Haha het was erg leuk om te lezen. Leuke tag!

  Ik ben toch echt wel een chocolade liefhebber of beter gezegd: Verslaafde! En wat betreft het eten, dan ben ik dol op vleesgerechten. :)

  xx

 3. Lisa 19 november 2014 / 10:45

  Het is maar goed dat ik net stevig ontbeten heb want die foto’s…. Ik vind bleekselderij ook echt zo vies, haha.

 4. Laura 19 november 2014 / 14:04

  Leuke tag om te lezen en leuke antwoorden! Krijg er spontaan honger van.

 5. Milou 19 november 2014 / 15:08

  Zo leuk ingevuld. Loooooove salted caramel<3

 6. Eilish 20 november 2014 / 15:10

  Ik houd van soep! Zeker nu het zo koud is, lekker warm! <3 En vis, omnomnom!

 7. Anna 20 november 2014 / 20:48

  Wat leuk om te lezen! Ik zou ook echt wel elke dag uit eten kunnen gaan… Zo erg haha. X

 8. Melissa 21 november 2014 / 14:47

  Leuk om te lezen! En omg bleekselderij vind ik ook echt om te kotsen! Als het in een gerecht zit hoef ik het echt niet, die geur alleen al vind ik zo vies haha.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *