The questions of life

Denk je wel eens na over ‘het leven’? Hoe je nu in het leven staat of hoe de toekomst er voor jou uit ziet? Een paar jaar geleden was ik daar altijd heel erg mee bezig. Later, ja dan is het leven leuk. Maar doordat ik ziek ben geweest, heb ik juist geleerd meer te genieten van het moment. Want van de één op de andere dag kan het zomaar anders zijn. Ik werd een tijdje geleden getagd voor deze tag en het leek me leuk om hem te doen!

Welke herinnering van afgelopen jaar geeft je de grootste glimlach op je gezicht?
Daar hoef ik niet lang over na te denken: het moment dat het ziekenhuis me belde om te vertellen dat ik helemaal schoon was. Ik denk dat er weinig andere dingen dat kunnen overtreffen. Je staat er niet altijd zo bij stil, maar je gezondheid is echt heilig.

Wat heb je altijd al eens willen doen sinds je kindertijd?
Ik roep echt al sinds ik klein ben dat ik wil trouwen op het strand. Ik hoef helemaal niet per se te trouwen en met de kerk heb ik ook vrij weinig. Maar áls het dan ooit eens zover komt, doe het dan maar in een warm land op het strand. Ook wil ik nog een keertje parachute springen.

Wat zou je doen in het leven als er totaal geen beperkingen waren?
Als niks moet, dan zou ik alleen maar leuke dingen doen. Dingen waar ik vrolijk van word. Dat kunnen grote dingen zijn, of kleine dingen. Ik zou veel leuke dingen met mijn moeder willen doen, lekker veel op vakantie en naar heel veel feestjes gaan. Enjoy life!

Wat heb je voor het laatst over jezelf geleerd?
Damn, ik heb het afgelopen jaar heel veel over mezelf geleerd! Ik was altijd best wel een pessimist, terwijl ik dat niet eens heel erg doorhad. Ofja, zo zag ik mezelf niet echt. Ik zeurde makkelijk over dingen en vooral thuis deed ik het veel. Ik heb nu geleerd dingen meer los te laten. Je kunt niet alles altijd 100% goed doen en de zon kan niet iedere dag schijnen. Soms heb je baaldagen, zit even iets tegen, maar ik onthoud altijd dat het dan relatief is en het altijd nog erger kan. Een beetje positiviteit doet een mens zoveel goed! Een quote die ik nu vaak ook tegen anderen vertel als ze het rot hebben: You can’t have a rainbow without a little rain.

Als je aan het dagdromen bent, waar gaan die dromen dan over?
Ik zou heel graag willen reizen. Gewoon weg van studie, de dagelijkse sleur en het weer in Nederland. Doe mij maar een heerlijke trip naar Australië of Zuid-Oost Azië. Genieten van het weer, nieuwe dingen proberen en tijd om lekker tot rust te komen. Als ik het geld had en het zou kunnen wat betreft tijd, vertrok ik vandaag nog!

Welke verandering wil je het komende jaar het liefste toepassen in je leven?
Poe, goede vraag. Ik wil het liefste eigenlijk zo min mogelijk veranderingen in mijn leven, ik ben blij dat het nu even constant is. Ik ben iemand die het liefste heel veel dingen doet en aanpakt, maar soms is rust ook wel eens goed. Mijn moeder is dan altijd degene die me een wijze les moet leren, anders ga ik gewoon door. De laatste tijd doe ik het daarom bewust ook wat rustiger aan en dat bevalt eigenlijk heel goed. Voor jezelf kiezen is ook belangrijk!

Dat was mijn ‘The questions of life’ tag. Deze is gemaakt door Xaviera. Hopelijk vonden jullie het leuk om te lezen!

19 Reacties

 1. Dagmar 10 maart 2015 / 07:25

  Wauw wat inspirerend en mooi geschreven, prachtig om te lezen! Je antwoorden zijn echt heel mooi en sterke afsluiter ‘voor jezelf kiezen is ook belangrijk’. So true!

 2. Suzanne 10 maart 2015 / 09:21

  Wat goed om dit te lezen. Ik ben heel blij dat je hier zo open over kunt zijn.

 3. Jasmijn 10 maart 2015 / 10:21

  Geweldige tag! Ik vind m erg inspirerend. Je hebt de tag tof ingevuld! Mooi geschreven!

 4. Wendy 10 maart 2015 / 14:04

  Leuk dat jij hem ook hebt ingevuld! En wat een mooie antwoorden heb je gegeven!

 5. Janne 10 maart 2015 / 16:32

  mooie inspirerende tag!

 6. Xaviera 11 maart 2015 / 10:09

  Ik zag net via Anne Solveig dat je ook mijn tag hebt ingevuld, prachtig om te lezen! Wat mooi en krachtig dat je zo positief in het leven staat na alles wat je hebt meegemaakt met je gezondheid, daar heb ik veel bewondering voor. You can’t have a rainbow without a little rain is een hele mooie quote, goed om te onthouden! Ik hoop dat je droom van het reizen mag uitkomen meis. :)

  Ik zou het trouwens heel lief vinden als je er nog even bij wilt zetten dat de tag door mij is gemaakt. Alvast bedankt!

 7. Anna 11 maart 2015 / 11:25

  Mooie antwoorden, wat krachtig zeg! Ik heb de antwoorden net bij Anne Solveig gezien, maar hier is het verhaal toch weer heel anders. Leuk!

 8. Roos 11 maart 2015 / 14:05

  Ik ben nog steeds zo blij voor je dat je helemaal genezen bent :)

 9. Léonie 11 maart 2015 / 17:45

  Wat een leuke tag! Doe mij ook maar zo’n reis naar Australië! x

 10. Nadia 11 maart 2015 / 18:19

  Ik ben juist wel bezig in het nu, en denk niet zo ontzettend veel na over hoe het over 5 jaar is oid. Of wat ik later ga doen. Ik zie wel hoe het loopt haha

 11. Sandra 11 maart 2015 / 22:28

  Deze tag vind ik echt heel mooi! Ik ben het zeker eens met dat je gezondheid heilig is. Als je gezondheid niet oke is geweest, dan weet je pas écht hoe belangrijk het is. Mooi hoe je hier over schrijft. Enne… Naar Australië of Azië klinkt heel goed haha!

 12. Marloes 12 maart 2015 / 08:55

  Wauw, wat een onwijs mooie tag Lizzy! Prachtig om te lezen ook. Enjoying life to the max <3!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *