10 Food confessions

Leonie van Gewoon Wat een Studentje ‘s Avonds Eet heeft een tijdje geleden een tag bedacht. Het gaat om het delen van food confessions, dus vandaag ga ik met de billen bloot en vertel ik wat leuke feitjes over mij op het gebied van eten. Ik hoop dat jullie het leuk vinden om te lezen!

1. Ik heb altijd super hard geroepen wat voor onzin ik superfoods vond, maar nu eet ik ze zelf ook. Ik ben nog steeds niet overtuigd van de heilige werking en ben ook van mening dat je prima zonder kunt, maar zo nu en dan maken wat gojibessen en lijnzaad een food foto echt een stukje leuker… It’s all about the details, right?

2. Ik kan het me zelf gelukkig niet meer herinneren, maar ik at vroeger hondenbrokken… Toen ik een jaar of 2/3 was hadden we een hond thuis en mama moest af en toe echt de voerbak aan de kant zetten. Ik vond het dus blijkbaar nog lekker ook! Mama vertelde dat ik dan nonchalant met mijn arm over de bank hing en die brokjes zat te eten. Echt raar haha!

3. Dit jaar heb ik een soort Nutella obsessie ontwikkeld. Nutella vond ik altijd ‘wel lekker’, maar sinds dit jaar ben ik hooked. Misschien omdat ik nu bewuster bezig ben met gezond eten, en dan is Nutella echt een goede treat! Hoewel ik het nog steeds meerdere keren per week eet. Love it!

4. Ik ben DOL op avocado. Altijd al geweest, maar tijdens mijn ziekte-periode lustte ik het niet. Door chemotherapie kan je smaak veranderde en ik had er weinig last van, maar avocado’s vond ik echt niet te pruimen. Ik begreep niet hoe ik ze ooit zo lekker vond, maar gelukkig vind ik het nu weer super lekker! Door een salade, op crackers… Allemaal goed!

5. Ik bestel tijdens uit eten vaak twee voorgerechten in plaats van een voor- én hoofdgerecht. Ik vind voorgerechten vaak lekkerder dan hoofdgerechten en ik zit anders altijd zo propvol! Er moet natuurlijk wel genoeg plek overblijven voor een lekker dessert, haha.

6. Als ik een rol Oreo’s koop, gaat die dezelfde dag ook op. Idem dito voor Tony Chocolonely Salted Caramel. Hoewel die tweede obsessie is momenteel wel wat minder. Maar met Oreo daarentegen… Ik kocht laatst bij de Jamin een rol met Oreo’s met een dubbele laag vulling. Zo’n rol kostte 5 euro (echt belachelijk), maar het was het waard. So good! Ik wilde er langzaam over doen, maar toen ik eenmaal begon met eten kon ik niet meer stoppen. Woeps.

7. Deze zag ik ook bij anderen: wat ik ook opschep, het gaat op. Klinkt logisch, maar in mijn hoofd zit geprogrammeerd dat ik genoeg heb gegeten als mijn bord leeg is, terwijl ik eigenlijk zou moeten stoppen met eten als ik genoeg heb gegeten. Ik kook soms te veel, maar dan gaat het alsnog op. Ik ben dan ook een grote eter, dus echt veel moeite kost het me ook niet.

8. Over desserts gesproken… Ik eet iedere avond een toetje. Ik vond dit altijd heel normaal, maar blijkbaar doet niet iedereen dat. Vaak is het gewoon kwark met fruit of de Griekse stijl yoghurt van Optimel. Ik probeer altijd een beetje gezond te blijven, maar zo nu en dan verwen ik mezelf ook wel hoor! Zo vind ik ijs bijvoorbeeld echt super lekker.

9. Als ik uit eten ga bestel ik bijna altijd wel wat anders. Ik hou van variatie! Om een voorbeeld te noemen: bij één van onze favoriete lunchtentjes bestelt mijn moeder áltijd carpaccio. Ik vind die carpaccio daar ook heel lekker, maar ik vind het leuk om zo veel mogelijk van de kaart te proberen! Ik ben dan ook wel een makkelijke eter, dus ik vind veel verschillende dingen lekker.

10. Mijn gouden tip om het ongezonde eten te kunnen laten staan: niks in huis halen. In het weekend als ik bij mijn moeder ben, ga ik daarom ook vaak snel de mist in. Ik ben dan zwak, omdat we altijd wel iets lekkers in huis hebben. In Utrecht als ik boodschappen ga doen, koop ik altijd gezonde dingen. ‘s Avonds op de bank krijg ik vaak zin in slechte dingen, maar dan ben ik toch te lui om naar de Albert Heijn te lopen. Dat heb ik nu ik deze blogpost schrijft ook: ik heb zo veel zin in Oreo’s (what’s new)!!

 Wat zijn jullie food confessions?

13 Reacties

 1. Tessa | Raspberry & Ripped Jeans 27 mei 2015 / 07:49

  Hahah, super leuk om te lezen! Ik eet ook elke dag een toetje hoor! Super lekker toch :) En avocado is inderdaad ook echt een favoriet van mij! Wat grappig die nutella-addiction om het zo maar even te noemen! Ik had dat een tijdje geleden ook, maar het is nu echt helemaal over, haha! Liefs

 2. Anna 27 mei 2015 / 08:18

  Ik heb precies hetzelfde als jij in je laatste confession! Als het er is, gaat het op haha

 3. Marieke 27 mei 2015 / 09:42

  Haha ik herken er heel veel! Leuk artikel weer :)

 4. Rowan I My Pink Fairytale 27 mei 2015 / 10:52

  Hahaha dat van die hondenbrokken, daar heb ik echt nog nooit van gehoord! Ik vind dit zo’n leuke tag om te lezen en ik heb hem zelf ook al gedaan!

  • Lizzy 28 mei 2015 / 12:14

   Ik kan ‘m niet vinden op je blog! Of kijk ik er overheen haha?

 5. Manon 27 mei 2015 / 14:03

  Hahahah oh my awkward ik at ook hondenbrokken vroeger! ”schaam’ Zijn wij nu een beetje gek :$? Als ik ga uiteten wil ik ook altijd zoveel mogelijk varieren want ja je gaat immers toch niet uiteten om hetzelfde te eten hahaha

 6. Beau 27 mei 2015 / 15:42

  Ik eet ook iedere avond een toetje, hoort er voor mijn gevoel echt gewoon bij, haha. En ik heb dat ook met opscheppen: dan stop ik pas met eten.

 7. Marjolein 28 mei 2015 / 15:25

  Hilarisch dat je vroeger hondenbrokjes at! En avocado is inderdaad zó lekker. Het maakt echt niet uit op welke manier ik het eet (oké, laatst deed ik het op een tosti en dat was vies) en het is ook nog super gezond :D ik geloof niet echt in superfoods, en heb er vaak ook het geld niet voor over.

 8. Anneleen 6 juni 2015 / 20:24

  Haha zo grappig van die hondenbrokken, maar ook wel vies ;)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *