Tips voor thuis sporten

Wauw, wat kwamen er veel reacties op de blogpost van afgelopen week. Bedankt voor alle lieve reacties en leuke suggesties! Het blijkt dat jullie het interessant vinden om er meer over te lezen dus vandaag het eerste artikel met tips voor thuis sporten. Ik sport momenteel liever in de sportschool (die is ook maar 2 minuten lopen voor mij), maar het was heel fijn om thuis te beginnen met sporten. Niemand die naar je kijkt als je moeite hebt met bepaalde oefeningen, maar je kan het rustig opbouwen. Ik sport nu nog steeds thuis, maar wel minder vaak dan eerst. Het leek me leuk om mijn ervaringen met jullie te delen!

Allereerst tip 1: investeer in wat goede basisdingen. Een stevig matje is heel belangrijk, want zo kun je comfortabel je oefeningen uitvoeren en heb je minder last van klachten. Daarnaast is het ook slim om wat dumbells in huis te nemen. Bij de Action heb je gewichtjes van 1 kg, maar ik zou wat verder zoeken en verschillende gewichten in huis nemen. Je zult namelijk merken dat je snel gewend raakt aan 1 kg en het is juist leuk als je vooruitgang merkt dat je dan met zwaardere gewichten kan trainen. Dit houdt je ook gemotiveerd! Wij hebben thuis die van 1.5, 3 en 5 kg. Ik gebruik die van 1,5 kg het meeste, maar bij sommige oefeningen is een wat zwaarder gewicht ook fijn. Je moet dat een beetje aftasten! Maar het belangrijkste: als je wat goede basisdingen hebt, ben je daarna ook klaar. En het is uiteindelijk ook een stuk goedkoper dan een sportschool abonnement!

Ten tweede, de vraag die ik heel vaak krijg: wat doe je dan? Thuis sporten kan misschien wat suf klinken, maar geloof me: ik sta aan het eind van mijn workout echt te zweten. Ik schuif alle spullen in mijn kamer aan de kant, zet het raam open (ventilatie is belangrijk haha), pak een flesje water & een handdoek en zet mijn laptop op een tafeltje. Ik ben persoonlijk helemaal fan van de filmpjes van Jillian Michaels. Je kent haar misschien wel van 30 day shred, maar er is meer! Mijn favoriete workout is de No More Trouble Zones Workout. Deze duurt zo’n 50 minuten en je neemt daarin je hele lichaam mee. Je begint met wat cardio en vervolgens is de rest van het lichaam aan de beurt. Ik vond deze workout in het begin heel zwaar (kan ook aan mijn belabberde conditie liggen), maar inmiddels vind ik hem goed vol te houden. Er zijn daarnaast nog heel veel andere filmpjes te vinden, maar ik vind die van Jillian het fijnste en meest effectief.

Wat ik zo fijn vind aan thuis sporten, is dat je het helemaal zelf kan inplannen. Ook al zie je er niet uit, is het 11 uur ‘s avonds, als jij zin hebt in je workout: gewoon doen! Lekker muziekje op en gaan met die banaan! Ik vind het heerlijk om te doen.

Sporten jullie wel eens thuis? Zoja, wat doe je dan precies?

17 Reacties

 1. Dagmar 16 oktober 2014 / 07:47

  Aah wat een fijne tips! Heerlijke inspiratie om aan de slag te gaan, maar nu echt :D

 2. Celeste 16 oktober 2014 / 07:55

  Zeker een handige post voor iemand die thuis wil gaan sporten! Ik doe het zelf ook al jaren. Werkt erg goed. Ben een paar maanden geleden begonnen met boksen en alles wat erbij hoort. Dus heb toevallig laatst in een bokszak en standaard etc. geïnvesteerd! ;)

 3. Jaimy en Laura 16 oktober 2014 / 08:22

  Fijne inspiratie! Ik deed thuis Insanity en doe nu nog wel eens 8 minute abs in de reclame van GTST.

 4. Martina 16 oktober 2014 / 08:36

  Ik sport zeker weten graag thuis, scheelt weer reistijd!

 5. Desmain 16 oktober 2014 / 09:07

  Fijne tips! Ik heb niet heel veel ruimte op mijn kamer, maar probeer zoveel mogelijk te sporten!

 6. Manon 16 oktober 2014 / 09:28

  Dit zou ik wat vaker moeten doen. Ik ben gestopt met sporten en heb momenteel pfeiffer, maar dat vind de weegschaal geen geldig excuus!

 7. Manon 16 oktober 2014 / 09:31

  Ik vind thuis sporten heerlijk maar je moet er wel tijd voor maken en ik sla het eerder over als ik er geen zin in heb. Maar daarom is het belangrijk dat je iets doet wat je leuk vind :)

 8. Marloes 16 oktober 2014 / 09:38

  Wat een leuk artikel met fijne tips. Thuis sporten vind ik heerlijk! Ik doe het graag op mijn yogamatje! Zo’n 2/3 x per week!

 9. Femke 16 oktober 2014 / 13:23

  Wat een goede tips! Ik ga zeker even naar haar filmpjes kijken!

 10. Renate 16 oktober 2014 / 15:28

  Goede tips! Ik had nog niet aan zo’n matje gedacht (ik heb wel een yoga matje, is dat het zelfde of is het toch iets anders?). Ik sport het liefste thuis met workouts op YouTube! Ik ga ook is kijken naar de workout die jij in het artikel vermeld!

 11. Stephanie 16 oktober 2014 / 15:56

  Fijne tips! Ik sport ook af en toe thuis, maar ik heb een doorzettingsvermogen van 0 geloof ik tegenwoordig..

 12. Melissa 17 oktober 2014 / 19:59

  Fijne tips! Waar kun je zo’n matje kopen?

 13. Floor Daasvand 31 oktober 2014 / 16:35

  Ik wil heel graag thuis gaan sporten, maar moet mezelf alleen nog even motiveren daartoe en goede work-outs vinden die bij me passen :)

 14. Lianne 4 november 2014 / 15:45

  Waar kan je zo’n matje kopen?

  • Lizzy 9 november 2014 / 11:21

   Die van mij hadden we thuis al, maar ik denk dat ze op bijv. Wehkamp ook matjes verkopen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *