Veranderingen aan mijn lichaam door chemo

Ik zit steeds beter in mijn vel. Niet alleen mentaal, maar ook fysiek! Dit was het afgelopen halfjaar namelijk wel anders. Door de chemotherapie had ik veel meer honger waardoor ik al het ongezonde eten maar moeilijk kon laten staan, want ik had het idee dat mijn lichaam dat nodig had. Ook de medicijnen zorgden ervoor dat ik flinke veranderingen in mijn lichaam zag, ik voelde me echt heel erg opgeblazen en dat kon je vooral goed zien in mijn gezicht. Ik wilde wel sporten, maar mijn lichaam was te zwak en mijn conditie was om te huilen. Nu heb ik het sporten weer opgepakt en ga ik zo’n 3 keer per week naar de sportschool. Ik eet ook gezonder en ik voel me echt top! Ik ben er nog niet, maar het begin is er en het leek me leuk om er wat over te schrijven.

Maart – september. Ik schaam me bijna om deze foto’s te delen. Links maakte ik op een avond dat ik er echt doorheen zat en vooral baalde van mijn lichaam. Ik had die avond zitten snoepen, maar voelde me er niet beter door en vooral van het beeld wat ik in de spiegel zag kon ik wel kotsen. Het was een paar dagen na mijn chemo en dan was het altijd het ergst. Ik ben blij dat dit voorbij is, want het deed ook niet veel goeds voor mijn zelfvertrouwen.

Het is moeilijk als je veranderingen in je lichaam ziet en je kan er weinig aan doen. Ik merkte dat mijn broeken strakker gingen zitten en mijn gezicht begon voor mijn gevoel steeds meer op een ballon te lijken. Ik probeerde de tweede week na mijn chemo altijd wat oefeningen te doen, maar ik hield het amper vol en ik merkte dat mijn spierkracht ook erg was afgenomen. Heel frustrerend! Om nog maar niet te spreken van mijn conditie… Mama vertelde me dat dit allemaal wel goed kwam, maar voor mijn gevoel was het ‘eerst zien, dan geloven’. Dat soort dingen hebben tijd nodig en het was dan ook zeker niet zo dat al dat vocht van de een op de andere dag weg was. Maar ik ben nu goed op weg!

Juni – September. Mijn gezicht wat minder opgeblazen en ik heb mijn wenkbrauwen en wimpers weer helemaal terug!

In juli ben ik begonnen met sporten. Ik deed dit thuis, want ik droeg mijn pruik nog en met sporten is dat veel te warm. Ik deed dus lekker oefeningen op een matje met wat gewichtjes. Het ging steeds beter en ik merkte dat ik alles ook al wat langer vol kon houden. Op een gegeven moment kreeg ik ook van anderen te horen dat mijn gezicht minder opgeblazen was, en beetje bij beetje zag ik ook wat veranderingen in mijn lichaam. Ik sportte toen helemaal niet zo veel, maar het hielp wel een beetje. Nu ben ik op het punt dat ik iedere week ongeveer drie keer ga sporten. Ik ga weer naar de sportschool en dat is een heerlijke afleiding, want ik heb echt last van concentratieproblemen en dat zorgt ervoor dat er weer wat ruimte in mijn hoofd komt. Ik volg lessen pump, bootcamp & shape en doe ook aan cardio en losse oefeningen voor mijn spieren. Daarnaast doe ik nog steeds af en toe thuis een work-out van een uur. Ik merk dat mijn conditie steeds beter wordt en ik zie zelfs weer wat spieren komen! En dat terwijl ik nog maar een kleine twee maandjes bezig ben. Je kunt het vooral goed zien op de eerste foto: de eerste foto is in juli, de tweede in augustus en de laatste is van oktober.

Ik sport vooral omdat ik het leuk vind en dat ik mezelf er veel beter door voel. Daarnaast eet ik ook gezonder. Het voelt heel fijn om weer een sterker lichaam te krijgen, want ik kan je vertellen: het is heel kut als je na 10 minuten fietsen al buiten adem bent. Gelukkig is dat niet meer en gaat het allemaal steeds beter. Ik hoop dat ik me volgend jaar helemaal top voel in bikini en daar ga ik hard aan werken. Ik kom sterker terug dan ooit, haha :D

Als jullie het leuk vinden kan ik wel wat meer gaan schrijven over sporten en een gezondere lifestyle. Ik kreeg namelijk laatst al verzoekjes voor een artikel over thuis sporten. Ik ben niet iemand die nu allemaal aan de superfoods gaat en niks slechts meer gaat eten, want daar ben ik het persoon niet voor. Ik wil jullie vooral meegeven dat sporten gewoon heel leuk kan zijn en dat het ook veel makkelijker vol te houden is als je geen te hogen eisen aan jezelf stelt. 

49 Reacties

 1. Janouk redfashionhead.nl 10 oktober 2014 / 14:32

  Je was al mooi, maar vind het heel knap dat je weer lekker aan het sporten bent! Ik zie het op foto’s vooral in je gezicht :)

 2. Britt 10 oktober 2014 / 14:33

  Je ziet er goed uit! Ik ben zeker voor het schrijven van artikelen over sporten en gezond eten! :)

 3. Amelie 10 oktober 2014 / 14:37

  Fijn dat je weer lekker in je vel zit! Ga zo door!

 4. marleen 10 oktober 2014 / 14:55

  Wat deed je allemaal voor oefeningen wanneer je thuis sportte?
  Je bent echt goed bezig!! X

 5. Gabriëla 10 oktober 2014 / 14:56

  Goed bezig lizzy! Fijn dat je nu weer lekker in je vel zit.

  Kan je ons vertellen wat voor oefeningen je thuis doet? zodat wij die ook kunnen doen.

  xxx

  • Lizzy 10 oktober 2014 / 14:57

   Daar kan ik wel een blogpost over maken!

 6. Isabelle 10 oktober 2014 / 15:00

  Wauw, je ziet er heel goed uit! Ik ben ook benieuwd naar wat voor oefeningen je thuis doet! :)

 7. Kim 10 oktober 2014 / 15:00

  Wat zie je er goed uit Lizzy! Je ziet er stralend uit. Wat fijn dat je je weer beter voelt.

  Liefs,
  Kim/

 8. Marjolein 10 oktober 2014 / 15:05

  Ik vind het zo fijn voor je dat niet alleen je lichaam, maar ook je conditie en je gevoel vooruit gaat :D Je straalt, en dat is prachtig.

 9. Demi 10 oktober 2014 / 15:06

  Goed bezig! Ik hou ook van gezond eten, maar niet te want genieten hoort er ook bij vind ik! Misschien een keer leuk om een artikeltje daarover te maken? De meeste artikelen over eten zijn namelijk zo extreem gezond dat ik vaak het idee heb dat dit niet heel realistisch is voor meiden van onze leeftijd, en vrouwen in het algemeen!
  Je bent onwijs sterk en ik heb echt heel veel respect voor jouw levenshouding!

  liefs, Demi

  • Lizzy 10 oktober 2014 / 15:09

   Haha helemaal met je eens! Dat is inderdaad wel een leuk idee! Tegenwoordig wordt gezond eten alleen gezien als je clean eet en superfoods door je yoghurt knalt, maar ik kan dit als student ook echt niet betalen. Normaal gezond eten wordt dan soms wel een beetje vergeten inderdaad! Dankjewel Demi :)

 10. Suze 10 oktober 2014 / 15:06

  Wauw! Super die vooruit gang zeg, heel knap dat je dit met ons wil delen. Ga zo door meid!!

 11. Marleen 10 oktober 2014 / 15:19

  Super Lizzy! je ziet er zo goed uit en ik ben echt heel trots op je! xx

 12. Shirley 10 oktober 2014 / 15:21

  Wauw wat knap! Je ziet echt al duidelijk verschil!
  Misschien heb je ook tips om gezonder te eten? En gezonde tussendoortjes misschien?
  Ben ik heel benieuwd naar!

 13. Laura 10 oktober 2014 / 15:29

  Gave blogpost! Ik zou het leuk vinden om een blogpost te lezen over gezond eten :)

 14. Mariëlle 10 oktober 2014 / 15:36

  Wat geweldig dat je je weer goed voelt, misschien nu wel beter dan ooit door alles wat je hebt mee gemaakt :)

 15. Nena 10 oktober 2014 / 15:46

  Goed bezig, je ziet er geweldig uit! Lekker zo doorgaan!

 16. Femke 10 oktober 2014 / 15:56

  Wat fijn dat je nu zo lekker in je vel zit! Je ziet er stralend uit!
  Ja, ik zou het super leuk vinden om te zien wat voor oefeningen je thuis doet!

 17. Amy 10 oktober 2014 / 15:57

  Echt knap dat je de foto’s hebt gedeeld, ik heb dit laatst ook gedaan van mijn verandering in levensstijl en het blijft lastig! Ik sport voornamelijk thuis omdat ik de sportschool niet zo fijn vind, maar ben wel heel nieuwsgierig naar die groepslessen! Wie weet ga ik dat ook eens proberen..

  In ieder geval een mooi verschil, zeker omdat je je er sterker door voelt!

  • Lizzy 10 oktober 2014 / 16:25

   Ik vind groepslessen heel leuk, omdat je het met z’n allen doet is het ook heel motiverend als je eigenlijk geen zin meer hebt.

 18. tessa 10 oktober 2014 / 16:29

  waaauw goed bezig lizz!
  ja zou er graag meer over willen lezen, voornamelijk wat jij doet aan krachttraining in de sportschool haha!
  ik kan er echt niet mee beginnen, iedereen die je aangaapt.. ik doe zelf vooral spinnig maar wil ook aan de gang met kracht thuis en in de sportschool, misschien een idee om daar iets over te schrijven? (alleen als je dat zelf ook leuk vindt natuurlijk;))
  xx

 19. Milou 10 oktober 2014 / 16:30

  Fijn dat je weer lekker in je vel zit. Mooi artikel!!

 20. Eva 10 oktober 2014 / 18:22

  Leuk om te lezen! Ik ben het sporten ook weer aan het oppakken, dat is de bedoeling.
  Sport je eigenlijk samen of alleen? Als je alleen sport, hoe hou je het dan vol om zo vaak naar de sportschool te gaan? Motivatie was bij mij altijd een probleem… Hihi, misschien heb jij tips Lizzy? ;-)
  Fijn weekend! Liefs!

  • Lizzy 10 oktober 2014 / 18:42

   Ik sport zowel samen als alleen! Maar ik kan daar ook wel een keer wat over schrijven!

 21. Renate 10 oktober 2014 / 18:45

  Wow wat goed dat je dit in twee maandjes voor elkaar gekregen hebt! En ook fijn dat je je weer beter in je vel voelt! Ik heb voor de zomervakantie veel gesport en kreeg ook meer spieren en werd dunner, maar als de zomervakantie dan begint dan word dat weer minder en ik moet er nu toch echt wel weer aan beginnen haha! (:
  Ik zou sowieso leuk vinden om artikelen met tips te lezen hoe jij het doet! En ik vind trouwens ook niet te doen om altijd maar gezond te eten, ik geloof er in dat je voor 80% gezond moet leven en de overige 20% gewoon moet eten/drinken waar je zin in hebt! Het is ook niet gezond om altijd maar je rot over te voelen dat je nooit een keer iets ‘ongezonds’ mag eten (stress is ook niet bepaald goed voor je lichaam haha!).

 22. roos 10 oktober 2014 / 19:23

  Knap van je dat je deze foto’s durft te delen, ondanks dat je je er bijna voor schaamt. Het is namelijk echt niet nodig om je er voor te schamen.
  Erg goed van je ook dat je het allemaal weer op hebt gepakt. Ik zou het wel leuk vinden om meer posts te lezen over gezonde voeding en sporten. :)

 23. Hesteranne 10 oktober 2014 / 20:39

  Fijn dat het zo goed met je gaat. Je ziet er toen en nu prachtig uit!

 24. Annemiek 10 oktober 2014 / 20:59

  Knap van je! En ook tof dat je gewoon deze foto’s met ons deelt! Je ziet er goed uit :)
  Doe je wel eens Body Attack? Dat doe ik altijd in mijn gym en is super leuk!

 25. Karin 10 oktober 2014 / 21:09

  Wow mooi dat je hier zo open over praat! Fijn dat deze leefstijl werkt voor jou. Ik zou het inderdaad wel leuk vinden om over de thuisoefeningen en gezonde leefstijl te lezen! Keep up the good job!

 26. Samantha 10 oktober 2014 / 21:23

  Ik vind het echt heel knap van je, niet alleen dat het zo goed gaat, maar ook dat je er zo open over praat. Ik heb overgewicht, maar door school écht geen tijd (en geld) om te sporten in een sportschool en dat maakt me verdrietig. Ik zou het daarom erg leuk vinden om over de thuisoefeningen enzovoorts te lezen. Misschien dat ik het dan ook weer kan oppakken.

 27. Denise 10 oktober 2014 / 21:32

  Wat ontzettend goed van je! Ik heb zelf een hartafwijking waardoor mijn conditie heel slecht is. Ik weet er dus alles van hoe het is om na een stukje fietsen al helemaal kapot te zijn. En dat het zo frustrerend is dat je er niks aan kan doen ( Ben 3 maanden opgenomen geweest in een revalidatiecentrum met het eindoordeel dat er niks aan te doen was). Ondanks dat wil ik wel heel erg graag weer gaan sporten. Ik heb heel lang gedanst maar dat ging niet meer. Dus nu wil ik graag weer proberen te sporten in de sportschool. Dan is er niemand naar wie ik me schuldig hoef te voelen als het even niet meer gaat en ik kan er heen gaan als ik een goede dag heb. Soms is de motivatie ver te zoeken, omdat ik heel weinig energie heb, maar jouw foto’s ( wat een verschil, echt diep respect) maken dat ik weer even de motivatie voel om meer te worden als foto 2 ipv die foto 1 hoe ik er nu uitzie. Go Lizzy!

 28. Jeanne 10 oktober 2014 / 21:40

  Super knap van je! Het verschil is inderdaad goed te zien, dus lekker bezig. (; Ik zou wel meer artikelen over sport en een gezonde lifestyle à la Lizzy willen lezen! :)

 29. Stephanie 10 oktober 2014 / 22:12

  Mooi figuurtje! Het verschil is heel goed te zien. Super goed bezig jij, blijf zo doorgaan!!
  Ik vind het heel knap :D

 30. Mireille 10 oktober 2014 / 23:20

  Wat super goed! Mooi lichaam, ga zo door!!

  xoxo Mireille

 31. Andrea 11 oktober 2014 / 07:01

  Wat een prachtige resultaten! Goed bezig meid! Fijn dat je je weer zekerder kan voelen over jezelf!

 32. Celeste 11 oktober 2014 / 07:59

  Je ziet er echt prachtig uit! En het belangrijkste is natuurlijk dat jij jezelf er beter en fitter bij voelt!

 33. Michelle 11 oktober 2014 / 10:32

  Wauw super mooi!!! Misschien ook leuk om een keer een soort eetdagboek en sport schema bij te houden? Want zoals eerder al gezegd werd, wordt er vaak gedaan alsof je alleen maar gezonder kan worden door geen brood te eten en nooit wat chocolade te pakken terwijl ik daar echt heeeeel erg veel van houd, en niet zonder kan!!

 34. Michelle 11 oktober 2014 / 10:37

  Huh is de rest nu niet verstuurd? In ieder geval lijkt het me leuk om te zien hoe jij zo’n mooi figuurtje krijgt maar wel lekker kunt eten! Want dat lijkt soms niet realistisch meer in deze maatschappij. En verder wil ik zeggen dat je de meest krachtige persoon bent die ik ‘ken’, en het heel erg knap vind dat je jouw verhaal telkens weer met ons wilt delen, en zo’n positieve houding blijft hebben. Je bent echt een enorme doorzetter, super krachtig, een voorbeeld, en een héél mooi iemand!!! Nogmaals: óók met kort haar blijf je net zo prachtig! Keep your chin up!!!

 35. Stien 11 oktober 2014 / 15:34

  Een artikel over thuis sporten zou ik heel interessant en nuttig vinden.
  Net wat ik nodig heb momenteel ;)

 36. Eilish 12 oktober 2014 / 16:03

  Wauw respect! Pfoe… ik zou er ook zoo graag zo uit willen zien als jou! Helaas kan ik nu niet meer dan naar school & mn vriend fietsen, wat ik al bijna niet meer trek…. fijn zo`n lichaam!

 37. Anneleen 12 oktober 2014 / 17:58

  Wauw wat doe je dat goed! Heel fijn om te lezen dat je terug beter in je vel zit! Doe zo verder!

 38. Anna 14 oktober 2014 / 13:05

  Wow, wat een verandering! Echt knap dat je het sporten weer oppakt, lijkt me erg wennen en hard werken vooral in het begin. Fijn om te lezen dat je beter in je vel zit meid!

 39. jorienke 15 oktober 2014 / 15:46

  Knap van je! Ik doe ook echt mijn best weer met sporten, het klopt echt dat gevoel wanneer je in de spiegel kijkt en je ziet je buikje.. Als ik gesport heb kijk ik trotser in de spiegel, en denk ik .. ja er komt wel verandering.. Maar het kost tijd.

  Ik vind het leuk als je meer schrijft over sporten en motivatie etc. Kan ik wel gebruiken:)

  Liefs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *