Tijd voor tentamens

Jippie ja jee, ik heb vakantie! Ofja, vakantie… De komende 1,5 week hoef ik niet naar school, maar daarna beginnen wel mijn tentamens. Je raadt het dus al: die vakantie breng ik vooral door met mijn neus in de boeken. Maar omdat ik het ook belangrijk vind om leuke dingen te blijven doen, zal ik heus geen kluizenaarsleven gaan leiden en zul je nog iedere dag terecht kunnen voor een nieuwe post op mijn blog.  Maar goed, tentamens dus. Ik zit alweer zo’n 7 weken op school en dit leek me het perfecte moment om er wat meer over te vertellen.

Zoals jullie weten (of misschien ook wel niet) studeer ik momenteel Commerciële Economie aan de Hogeschool Utrecht. Ik ben dus van universiteit overgestapt op hbo en dit was voor mij echt een hele goede keuze. Doordat ik ziek ben geweest is mijn lichaam nog niet 100% en ik heb ook veel last van concentratieproblemen. Ik kan het nu wat rustiger aan doen en dit brengt veel rust. Heel erg fijn! Daarnaast vind ik deze studie ook een stuk leuker dan mijn vorige studie, en dat is natuurlijk het belangrijkste! Ik vind marketing heel interessant en wil misschien later ook wel de reclamewereld in. Ik kan nog alle kanten op, maar dat is ook het fijne aan deze opleiding.

Komende tentamenweek heb ik 5 tentamens. Ik begin met marketing, dit vind ik een heel leuk vak. Afgelopen weken moesten we iedere week een presentatie houden over een bedrijf, merk en product en daarvoor had ik met mijn groepje de L’Oréal Group gekozen. Het was heel interessant om er meer over te leren en de theorie toe te passen en de docent was er ook over te spreken. Iedere week werd het beoordeeld en we zijn geëindigd met een 8,1 als gemiddelde. Dit telt voor 50% en vormt samen met het tentamen mijn eindcijfer voor marketing. Dat komt dus ook wel goed!

Daarnaast heb ik ook nog een Engels mail die ik moet schrijven en een ander tentamen voor Engels dat gaat over grammatica, woordjes en tekst. Het wordt ook wel Business English genoemd, omdat ze hebben gemerkt dat het niveau van Engels bij de studenten toch onder de maat was en het beheersen van de Engelse taal wel heel belangrijk is in het bedrijfsleven. Ik heb niet zo veel moeite met Engels omdat ik dat onlangs nog op de middelbare school heb gehad, maar zo’n opfrissing is eigenlijk wel fijn! Maar ik heb er wel vertrouwen in dat dat goed komt.

Ten slotte heb ik het vak Economie & Recht. Dit wordt opgesplitst in twee tentamens: economie en recht. Hier sta ik niet echt om te springen, want ik vind het allebei niet zo denderend. Maar ach, dat hou je altijd. Ik heb er in ieder geval allemaal wel vertrouwen in en dat is fijn. Ik ga de komende 1,5 week gewoon lekker hard aan de studie en ik ben heel benieuwd wat ik ervan ga bakken. Ik zal jullie op de hoogte houden!

Iedereen met tentamens/examens: succes! En iedereen met vakantie: geniet ervan, haha :)

 

24 Reacties

 1. Celeste 17 oktober 2014 / 06:54

  Heel veel succes met je tentamens! Wat een geluk dat je niet naar school hoeft. Ik moet helaas wel gewoon college’s en practica volgen (die je ook nog eens moet kennen voor je tentamen), terwijl mijn tentamen donderdag is. Beetje jammer natuurlijk ;)

 2. Manon 17 oktober 2014 / 07:40

  Mijn vriend doet die opleiding ook, alleen aan de HAN. Als ik al die vakken zo zie en door die boeken blader heb ik respect voor wat hij allemaal moet leren. Die opleiding is echt niet aan mij besteed!
  Heel erg veel succes met je tentamens. Het is fijn dat je weer beetje moet erin hebt en motivatie, dat maakt het natuurlijk wel iets makkelijker

 3. Charile 17 oktober 2014 / 09:21

  Heel veel succes! Ik heb twee weken na m’n vakantie tentamens.. Altijd niet zo’n leuke tijd

 4. Hesteranne 17 oktober 2014 / 10:17

  Het lijkt me een interessante studie. Fijn dat je even niet naar school moet, flink veel tijd om te leren dus. Veel succes!

 5. José 17 oktober 2014 / 11:33

  Veel succes met je tentamens! Ik heb volgende week toetsweek, bahhhh. :(

 6. Dagmar 17 oktober 2014 / 12:13

  Je gaat vlammen tijdens je tentamens! En wat supergoed van de presentatie, onwijs goed gedaan <3

 7. Roos 17 oktober 2014 / 12:51

  Heel veel succes, ‘t komt vast goed! X

 8. Milou 17 oktober 2014 / 13:53

  Heel veel succes met je tentamens maar ik denk dat dat absoluut wel goed komt!

 9. Amelie 17 oktober 2014 / 17:39

  Ik zit nu te studeren (niet nu op dit moment, maar wel vandaag), maandag beginnen mijn tentamens. Veel Succes!!

 10. Eva 17 oktober 2014 / 18:09

  Heel veel succes! Ik hou lekker vakantie.. (Op het leren van mijn auto theorie na. :P )

  Liefs!

 11. Eva 17 oktober 2014 / 18:10

  P.S: Super fijn dat je studie je zo enorm bevalt. Ik ben trots op je dat je het allemaal zo goed doet na het afgelopen jaar. U Go Girl!!! :D

 12. Mariëlle 17 oktober 2014 / 19:27

  Jij ook heel veel succes meid, ik moet over een maandje ook weer, dus in de vakantie even volle bak leren

 13. Eilish 17 oktober 2014 / 19:40

  Oh echt, ik vind Marketing zo`n hel! Gelukkig heb ik mn P. wel gehaald in 1 jaar en zit ik nu in mijn 2e jaar Communicatie! Ik heb nu wel Integrated Marketing Communications, nog pittig lastig! Ik ken het, heb nu ook vakantie, maar daarna tentamens…. ook 1 van excel/spss…. wat een rot programma’s! haha!

 14. Maaike 18 oktober 2014 / 10:33

  Alvast heel veel succes met je tentamens! Klinkt als een leuke studie, want hij heeft veel overeen met mijn studie haha!

 15. Fleur 18 oktober 2014 / 13:38

  Ik heb precies hetzelfde. Nu een week ‘vakantie’ en daarna tentamens (bah) Succes met jouw eerste tentamens! :)

 16. Laura 18 oktober 2014 / 16:18

  Leuk!! Misschien een idee voor een artikel: iets over plannen??

 17. Anneleen 19 oktober 2014 / 09:45

  Heel veel succes met studeren! Je gaat dat goed doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *