Aan alles komt een einde

Op 11 december 2013 plaatste ik dit filmpje op mijn blog. Ik ontdekte een bult in mijn hals en ging ermee naar de huisarts. Ik kwam in een achtbaan van ziekenhuisonderzoeken terecht en mijn arts vreesde het ergste: ziekte van Hodgkin, lymfeklierkanker. De hoop dat het toch iets anders zou zijn bleef, maar op 30 december kreeg ik dan toch de diagnose kanker. Op 18 jarige leeftijd, in de bloei van mijn leven. Ik woonde net een paar maanden op kamers in Utrecht en het leven leek me toe te lachen. De grond werd onder mijn voeten vandaan getrokken. 12 chemotherapie behandelingen stonden op de planning, over de bijwerkingen nog maar niet te spreken. Ik was bang, maar ik zou er voor gaan vechten. Nu zijn we 9 maanden verder en kan ik zeggen: I kicked cancers ass!

Afgelopen week zijn er geen blogposts online gekomen. Deze blogpost stond eigenlijk voor maandag op de planning, maar dat viel tegen. Maandag moest ik namelijk naar het ziekenhuis voor de uitslag van de PET scan en in principe was die uitslag goed. Er was alleen nog wat activiteit te zien op mijn tumorplek, maar dat was ‘waarschijnlijk’ niks. Toch wilde mijn arts het overleggen en voelde ik me niet opgelucht, waar ik wel zo had gehoopt. Dat was dus een teleurstelling, maar vandaag kreeg ik dan eindelijk het verlossende telefoontje met het goede nieuws. Ik hoef me geen zorgen meer te maken, alles is goed en ik hoef pas over 3 maanden weer terug te komen. Dat betekent dat ik dus officieel van die rotziekte af ben. Ik ben schoon! En ik hoop dit nooit meer te hoeven meemaken.

De afgelopen maanden waren niet makkelijk. Doodziek ben ik gelukkig niet geweest, maar mentaal was het zwaar. Veel onzekerheid en angst. Er waren weken dat ik niet makkelijk kon slapen omdat ik alle mogelijke rampscenario’s in mijn hoofd aan het bedenken was. Mijn vriendinnen gingen door met school & werk en ik stond stil. Ik stopte met mijn studie en zat thuis op de bank. Mijn grootste redding was mijn blog, hier kon ik mijn creativiteit in kwijt en het was de enige houvast die ik had. Ik heb ook veel gehuild. De chemo’s waren lang niet altijd een pretje en dan wilde ik het liefste gewoon stoppen. Maar stoppen was geen optie. En wat dacht je van mijn haar? Ik werd kaal. Heel confronterend. Maar ik kocht een mooie pruik, waarmee ook mijn zelfvertrouwen groeide.

Gelukkig heb ik dit jaar ook veel gelachen. Mijn vriendinnen en familie zorgden er regelmatig voor dat ik de situatie gewoon even vergat. Wat ik alleen maar fijn vond, want ik wilde graag normaal behandeld worden en geen medelijden. Mensen weten vaak niet hoe ze moeten reageren als je vertelt dat je kanker hebt, dat is iets wat ik het afgelopen jaar wel heb gemerkt. Logisch ook, maar dat maakte het er voor mij niet altijd makkelijk op. Ik ben altijd heel open over mijn ziekte geweest en probeerde het zelf ook luchtig te houden. Ik ben dan ook zo iemand die van die hele onpasselijke grapjes kan maken. Ik probeerde gewoon positief te blijven, zoveel mogelijk leuke dingen te doen. Hoe vaak ik de afgelopen maanden wel niet naar de stad ben geweest met vriendinnen, ik ben de tel  kwijt geraakt. Misschien ook niet altijd even verstandig, maar het was me meer dan waard.

Het afgelopen jaar was een levensles voor me. Ik ben heel anders naar bepaalde dingen gaan kijken en heb mezelf ook wel op een positieve manier ontwikkeld (als ik dat zo mag zeggen). Daarom vind ik de quote ‘What doesn’t kill you, makes you stronger’ ook zo mooi. Ik heb veel meegemaakt, maar ik heb het overleefd. Ik ben er nog steeds en vanaf nu wordt het alleen maar beter. Ik ga weer studeren en optimaal genieten van het leven. Alles komt goed, aan alles komt een einde!

Ik zou nog zo veel kunnen zeggen maar ik weet niet waar ik moet beginnen en waar ik moet eindigen. Dus om het kort te houden wil ik jullie ook nog bedanken. Bedankt voor alle lieve reacties en steun die ik heb gekregen. Het heeft me enorm geholpen en ik vond het fijn om bepaalde dingen te kunnen delen. Hierdoor kon ik alles goed verwerken en ik vind het ook fijn om dingen terug te kunnen lezen. Want wat ging de tijd toch snel… Gelukkig is dat positief en daar hebben jullie zeker aan bijgedragen.

THANKS A LOT! Liefs, Lizzy

88 Reacties

 1. Shar 29 augustus 2014 / 01:09

  Jaaa super!!! Wat fijn na die lange tijd knokken om dit nieuws te horen!

 2. Danique 29 augustus 2014 / 02:00

  Wauw wat een super goed nieuws! Zo blij dat het na al het harde knokken nu voorbij is! Supermooi om te zien hoe je altijd door bent gegaan. Heb toch wel een traantje gelaten bij dit bericht, maar heb echt heel veel respect voorje! never give up dat heb jij wel bewezen x

 3. Inge 29 augustus 2014 / 02:15

  Wat geweldig nieuws! Je bent echt een topper, ben heeeel blij voor je!

 4. bertine 29 augustus 2014 / 05:15

  Wat fijn! Geweldig! Je hebt hard gevochten en daar dit geweldige resultaat voor gekregen!

 5. Anneloes 29 augustus 2014 / 06:01

  Wat een fantastisch nieuws! WOOHOOO! Ik hoop dat komend jaar een fantastisch jaar voor je wordt <3.

 6. Marina 29 augustus 2014 / 06:01

  Wat een goed nieuws! Ik ben blij voor je!

 7. Benay Vaneese 29 augustus 2014 / 06:55

  Wat een geweldig nieuws! Je hebt die rotziekte verslagen! Wat een heerlijk gevoel moet dat je geven. GENIET van deze overwinning! Heel blij voor je.

 8. Naomi 29 augustus 2014 / 07:20

  Superfijn nieuws! Geniet er van, ik ben echt zoo blij voor je! :)

 9. Tessa 29 augustus 2014 / 07:28

  Ik volg je al een hele tijd, ik laat alleen bijna nooit en reactie achter. Ik vind het zo ontzettend knap van je hoe je het allemaal gedaan hebt, echt super!! Lekker gaan genieten nu!

 10. Inge 29 augustus 2014 / 07:35

  Geweldig nieuws. Ik vond het heel bijzonder dat je ons zo ‘meenam’

 11. Desmain 29 augustus 2014 / 07:45

  Geweldig nieuws! Ik mag je eigenlijk wel feliciteren! Fijn dat je weer lekker door kunt gaan, het is je gegund! Stay strong!

 12. De Beautykoffer 29 augustus 2014 / 07:48

  Sinds een paar maanden volg ik je blog en elke keer weer groeit mijn respect voor jou.
  Wat een stoere sterke meid ben jij!

 13. Ria 29 augustus 2014 / 07:53

  Hoi Lizzy, hartstikke goed dat je die ziekte hebt overwonnen. Succes met je studie in Utrecht!

 14. Anneke 29 augustus 2014 / 08:01

  Wat geweldig om te lezen! Ik heb je de afgelopen maanden gevolgd en gezien hoe rot de ziekenhuisbezoeken waren. Toch maakte je er een “leuke” tijd van door veel met vriendinnen af te spreken en gezellige dingen te doen. Ontzettend knap van je!

 15. Femke 29 augustus 2014 / 08:21

  Jaaaa, geweldig nieuws!!! Wauw. Wat een ontzettend fijn en geweldig gevoel moet dit zijn voor jou. Ik ben onwijs blij voor je, Lizzy!

 16. Martina 29 augustus 2014 / 08:26

  Jaaaaa Lizzy wat een goed nieuws! Ik ben heel erg blij voor je!!!!

 17. Nena 29 augustus 2014 / 08:28

  Wat een super goed nieuws! Het maakt me blij dat te lezen!

 18. Lars cazander 29 augustus 2014 / 08:41

  Sinds een paar maanden volg ik je blogs, geweldig nieuws Lizzy! Succes met je studie!

 19. beautydiarynl 29 augustus 2014 / 09:07

  Wat een mooie post, Lizzy! Heel mooi beschreven. Wat een goed nieuws, ben zo blij voor je! Wat ben jij sterk, daar kan ik alleen maar respect voor hebben.
  En nu weer lekker genieten!!!! Veel succes met je studie! Knuffel XXX

 20. tesss 29 augustus 2014 / 09:20

  traantje weggepinkt omdat ik zoooo blij ben dat je beter bent! Je bent echt super sterk liz! Succes met je studie en alles wat nog op je pad komt! xxxxx

 21. Linda 29 augustus 2014 / 09:50

  Wat ongelooflijk fijn dat je het verlossende telefoontje heb gehad, wat goed dat je deze kut ziekte heb overwonnen! Ik heb je verhalen met veel bewondering gelezen en heb er veel respect voor hoe jij ermee om bent gegaan, het lijkt mij zo’n waanzinnig moeilijk en zwaar traject. En wat fijn dat je weer opnieuw kunt beginnen, heel veel plezier en succes meis met het oppakken van de draad waar je gebleven was :)

 22. Fleur 29 augustus 2014 / 09:52

  Oh wauw Lizzy, ik ben zo ontzettend blij voor je!
  waar je voor hebt gevochten heb je gewonnen, ontzettend knap!
  Geniet er van dat je er nu van af bent, want dat heb je verdiend!

 23. Janouk redfashionhead.nl 29 augustus 2014 / 10:08

  Wat ontzettend fijn meis! Ik weet natuurlijk niet hoe het moet hebben gevoeld de laatste maanden, maar ik kan me voorstellen dat je on top of the world bent nu :D Ben super duper blij voor je! Kun je weer lekker genieten van het leven, studeren, lekker je eigen plekje in Utrecht… Je hebt het zo verdient!

 24. Nina 29 augustus 2014 / 10:10

  Als meelezer is dit het moment om te reageren: GEWELDIG nieuws! Je bent een sterke vrouw, echt heel knap hoe je hiervoor hebt gevochten. Op jonge leeftijd al zoiets meemaken is heel erg heftig.

 25. marie 29 augustus 2014 / 10:13

  We wisten allemaal.dat je het kon,proficiat meid!!! het was heel emotioneel om.je te volgen vanaf het begin van.dit alles maar wat een respect verdien.jij,echt geweldig

 26. Manon 29 augustus 2014 / 10:24

  Wat ontzettend fijn voor je! Heel veel respect! ♡

 27. Amy 29 augustus 2014 / 10:50

  Ahhhh zo fijn! Geweldig nieuws! En nu, zoals je zelf al zegt, kan het alleen maar beter worden (: Lekker weer studeren, hoe gek het ook is, soms kan je er zo naar uit kijken! Echt heel blij voor je dat je mentaal eindelijk weer tot rust kan komen. Heb de afgelopen tijd super veel respect gehad voor de manier hoe je er mee om ging. Maar, aan alles komt een einde (: Top!

 28. Maud 29 augustus 2014 / 10:52

  Oh Lizzy, wat ontzettend fijn voor je! Ik ben helemaal blij voor je en ik heb dan ook zeker een traantje moeten laten bij dit bericht.
  Heel veel succes met je nieuwe studie en geniet ervan dat je weer in Utrecht woont!

 29. Dina 29 augustus 2014 / 11:01

  Ik ben super super blij voor je!!!!

 30. Stella 29 augustus 2014 / 11:05

  YES. You did it! Wat super fijn -en dat is nog veel te zacht uitgedrukt-. Ik kan me bijna niet voorstellen hoe verschrikkelijk zoiets moet zijn. Als ik me bedenk dit morgen te horen te krijgen, dan weet ik niet of ik zo positief zou blijven als jij. We hebben het door jouw blog allemaal met jou mogen meemaken, een soort van. Het is ook inspirerend voor ons geweest, en ik ben veel meer stil gaan staan bij hoeveel geluk ik heb met mijn gezondheid. En gelukkig kunnen we zeggen dat jij nu ook weer 100% gezond bent. Geniet ervan, en heel veel knuffels! Stella.

 31. Janne 29 augustus 2014 / 11:16

  Wat een super nieuws!! Heel veel respect voor je en vooral dat je positief blijft!

 32. Manon 29 augustus 2014 / 11:27

  Wat een super goed nieuws ik ben heel blij voor je en wat heb je het mooi geschreven <3

 33. Lisanne 29 augustus 2014 / 11:31

  Wat geweldig! Je bent echt een topper, echt respect voor je dat je altijd zo positief blijft.

 34. Neeltje | Thoughts in Style 29 augustus 2014 / 11:34

  Echt geweldig nieuws! Je hebt dit zo mooi beschreven en ik heb echt respect voor je hoe positief je door dit alles heen bent gebleven en gewoon weer met je studie begint.

 35. Charissa 29 augustus 2014 / 11:38

  yes super goed gedaan en zo blij voor je,
  Geniet lekker van het leven, je bent een kanjer
  Heel mooi verteld. veel liefs.

 36. itisgoodinmyhood 29 augustus 2014 / 11:40

  Wat een mooi nieuws! Kicked it! Zet hem op met je studie en veeeeeeel gezondheid gewenst!

 37. Daphne 29 augustus 2014 / 11:57

  Ik heb al je berichtjes en filmpjes altijd op de voet gevolgd, wat een geweldig nieuws heb je nu gekregen. Topper! <3

 38. Sanne 29 augustus 2014 / 12:01

  Wat fijn meid! Eindelijk weer verder!

  Liefs Sanne

 39. Irma 29 augustus 2014 / 12:22

  Wauw, wat onwijs onwijs onwijs fijn! Ik wil nog wel meer zeggen en heel wat lieve woorden achter laten, maar ik vind het gewoon fijn voor je. Echt!

 40. amy 29 augustus 2014 / 12:22

  wat super! wat ben ik blij voor je =) en ik hoop op nog vele leuke artikelen ga zo door !

 41. Eva 29 augustus 2014 / 12:31

  Geweldig nieuws! Wat heb jij het goed gedaan en doorstaan zeg!

 42. Natasja 29 augustus 2014 / 13:08

  Mooi geschreven en ik vind het echt knap hoe je het hebt doorstaan, wat fijn dat het allemaal is afgelopen!

 43. Anouk 29 augustus 2014 / 13:57

  Wat een goed nieuws! Gefeliciteerd meis! Tijd voor een feestje!

 44. Kimberly 29 augustus 2014 / 14:17

  Echt geweldig nieuws wat je hebt gehad lieve Lizzy! Ik ben zooo ontzettend blij voor je dat je schoon bent! Nu weer heerlijk genieten van het leven en de komende tijd goed vieren dat je dit zo goed hebt doorstaan! Je bent een topper <3

 45. Emma 29 augustus 2014 / 14:17

  Geweldig dat je nu eindelijk beter bent! Gefeliciteerd Lizzy!<3 Ik heb zojuist een heel ingrijpend boek gelezen wat ook over een meisje gaat die kanker heeft; het heet Een lied voor Jackson.
  Heel veel succes met je studie!
  X Emma

 46. elize 29 augustus 2014 / 14:39

  Lizzy! Wat fijn en wat mooi geschreven!
  Nu lekker genieten!

 47. Melissa 29 augustus 2014 / 14:45

  <333 Ik ben zo blij voor je Liz! Ik heb intens met je meegeleefd de afgelopen maanden, omdat onze levens best wel op elkaar lijken (extra confronterend) en omdat ik je al heel lang 'ken' in het blog wereldje. Geweldig om te lezen dat je weer helemaal beter bent! Je zal de nasleep van die rotziekte (en vooral chemo's) nog wel even voelen denk ik, maar ik las op Twitter dat je al begonnen bent met een nieuwe studie, dus dat zal vast ook wel voor de nodige afleiding zorgen. Succes alvast daarmee! Ik vind het iig superknap hoe je je door de laatste maanden heen hebt geslagen. En binnenkort rock je een kort kapsel gewoon, dat weet ik zeker ;-)

 48. Isa 29 augustus 2014 / 14:55

  Wauw wat ontzettend fijn dat je helemaal schoon bent, Gefeliciteerd!

 49. Esmée 29 augustus 2014 / 15:26

  Ontzettend mooi nieuws! Je hebt het mooi geschreven, als je zo positief blijft dan kun je de hele wereld aan! x

 50. Manon 29 augustus 2014 / 15:54

  Super nieuws! Ontzettend fijn dat je helemaal schoon bent. Geniet van dit goede nieuws!!

 51. Carlien 29 augustus 2014 / 16:36

  Wauwww, wat ben je toch een stoer wijf, gefeliciteerd met deze prachtjge uitslag! Je hebt toch wel taart gegeten en een fijn borreltje gedronken om het te vieren??!
  Heb erg veel bewondering voor je! Ik heb zelf sinds een paar jaar MS en ben ook heel erg van de foute, zwarte humor…heerlijke manier om te relativeren en jezelf niet zo serieus te nemen.!!
  Geniet va het weekend!

 52. floor 29 augustus 2014 / 17:55

  super lizzy!! ik wist dat je het kon!! echt heel mooi geschreven en ik hoop dat je zelf nu aan de taart aan het eten bent want dat heb je zeker verdient!! x

 53. Yvonne 29 augustus 2014 / 18:15

  Wow, ik krijg gewoon kippenvel van dit bericht. Wat een super nieuws!

 54. Mariska 29 augustus 2014 / 18:58

  Wat fijn dat je officieel weer helemaal beter bent, geniet ervan! ♥

 55. Beau 29 augustus 2014 / 19:33

  You did it!! Je mag zoooo trots zijn op jezelf!

 56. Moniek 29 augustus 2014 / 19:39

  Wat een geweldig nieuws!!

 57. Ellen 29 augustus 2014 / 19:48

  Happy for you girl! You deserve the best <3

 58. Tineke 29 augustus 2014 / 20:01

  Wauw, wat een geweldig nieuws meid! Jouw kennende wordt dit vast gevierd! Ik ben zo blij voor je!
  Liefs

 59. Evelien 29 augustus 2014 / 20:04

  Super goed nieuws! Echt heel fijn voor je! Geniet ervan!!

 60. Eva 29 augustus 2014 / 21:32

  Wauw, wat een fantastisch nieuws!!!
  Zo fijn dat je de ziekte ovewonnen hebt. Geweldig gevoel moet dat geven.
  En je bent een hele krachtige vrouw! Geniet van dit moment lieve liz.
  En heel veel succes met je nieuwe studie en de leuke tijd in Utrecht! :)

  Liefs, Eva!

 61. Miranda 29 augustus 2014 / 22:21

  Brokje in mijn keel met het lezen van dit mooie nieuws. =)
  Wat een fijn gevoel moet het zijn om echt helemaal genezen te zijn van de kanker.
  Geniet van alle leuke momenten en het is je gegund.
  Liefs.

 62. Anouk 29 augustus 2014 / 22:24

  aahh zo ontroerend mooi dit nieuws!

  Je hebt het echt geweldig gedaan hoe je zo positief bleef!
  Het is je zo gegund! :)

 63. Esther 29 augustus 2014 / 22:38

  Door de vakantie je blog een tijd niet bezocht en wat mooi dat dit het eerste bericht is wat ik nu lees! Heel erg fijn voor je, ik wens je veel geluk en gezondheid toe!

 64. Lisa 29 augustus 2014 / 23:01

  Ik ben zó blij voor je! Ik weet nog dat ik je gezond (of nou ja, je was verkouden maar verder :P) had gezien op die proefstudeerdag en je dat weekend ontdekte dat er iets mis was. Toen was ik best wel geschrokken! Ik heb de afgelopen maanden, samen met mijn ouders en vriendinnen, erg met je meegeleefd en ik wil nog even een keer zeggen dat ik het superknap vind dat je er steeds zo open over was/bent. Geniet maar heel erg van dit nieuws en ik wens je veel succes en plezier in Utrecht!

 65. Martine Beijersbergen 30 augustus 2014 / 09:21

  Wauw, Lizzy!
  Ik heb wel even een traantje weggepinkt bij het lezen van deze post. Ook al ken ik je niet persoonlijk, door het lezen van je blog en de dingen die je met ‘ons’, je lezeressen, deelt heb ik toch het gevoel dat ik je heb leren kennen, en daarom heb ik al die tijd ook heel erg met je meegeleefd. Het is niet niets wat je hebt meegemaakt en ik ken niemand die zo positief in het leven staat als jij. Ik heb het al veel vaker gezegd: je bent een voorbeeld voor velen, er zijn heel veel mensen die van jou en je altijd positieve instelling kunnen leren. En nu wordt het tijd om lekker te genieten van het leven en alles achter je te kunnen laten! Ik wens je alle geluk, liefde en gezondheid toe voor de rest van je leven en dat je er van kunt gaan genieten! Het is je zó gegund. You’ve kicked cancers but!

 66. Marjolein 30 augustus 2014 / 11:44

  Yay, Lizzy! Ik ben zo blij voor je :D wat zal het fijn zijn dat je nu niet meer onzeker hoeft te zijn over je gezondheid, want je hebt het gewoon verslagen. Je bent sterk!

 67. Oum Feerozah 30 augustus 2014 / 12:53

  Super nieuws, op dit nieuws heb ik dus gehoopt deze vreselijke ziekte is je niet gegunt!

 68. Annemiek 30 augustus 2014 / 14:22

  Super goed nieuws Lizzy! Je mag super trots zijn op jezelf!
  Geniet van dit goede nieuws en veel plezier in Utrecht!

 69. Amelie 30 augustus 2014 / 15:22

  YAY!! Ik ben zo blij voor je! En ik vind het echt onwijs knap hoe je ons over je ziekte hebt verteld. Dit is toch wel een heel mooi begin van je nieuwe studie en het nieuwe schooljaar! Gefeliciteerd!!

 70. J 30 augustus 2014 / 19:49

  Wat een goed nieuws zeg. Geniet van dit moment! Mijn vriend heeft al 2 jaar ook Hodgkin en weet dus hoe moeilijk het is!

 71. Denise 31 augustus 2014 / 07:54

  Wat een top nieuws Lizzy! Ik ben heel erg blij voor je! Je mag trots zijn op jezelf!

 72. Estrella 31 augustus 2014 / 22:12

  Wat mooi geschreven. Zo fijn dat je nu weer gezond bent!

 73. Manon 1 september 2014 / 13:54

  Oh wauw wat een fantastisch nieuws! Ik lees het een paar dagen later maar ik zag je foto’s op Instagram voorbij komen en was benieuwd hoe het met je ging. Een beter blogje kon ik volgens mij niet aantreffen ^^. Geniet ervan Liz!

 74. Amy 1 september 2014 / 18:45

  Hey! Echt goed dat je nu gezond bent! Ik ben Amy en ik ben 15 jaar en ik ben er 3 weken geleden achter gekomen dat ik lymfeklierkanker heb. Ik krijg over een paar dagen m’n eerste chemokuur maar ik snap niet wat voel je als je een chemokuur krijgt? Want de dokters hebben het alleen maar vaag uitgelegd..

 75. Jasmin 3 september 2014 / 15:58

  Wat ben je een ontzettend sterk persoon! Ik heb je blog net ontdekt via ellegirl. Ik ga je zeker volgen;)

 76. Maaike 3 september 2014 / 18:05

  Lieve Liz, hier een berichtje van een stille volger (lurker), wat een fantastisch nieuws. :) Je bent een heel sterk persoon, en dat is hier aan ook te merken. Je mag trots zijn op jezelf en de strijd die je hebt gevoerd. Liefs!

 77. Eilish 5 september 2014 / 17:03

  Echt super fijn meis! Wauw! Je hebt zo hard gevochten!

 78. Patty 9 september 2014 / 10:35

  Wat fijn dit bericht!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *