Hoe het nu gaat met mijn gezondheid

Precies twee jaar geleden ging ik naar de huisarts met een bult in mijn nek. In die tijd is er een hoop veranderd: ik leefde van onderzoek naar onderzoek, van chemo naar chemo en uiteindelijk van controle naar controle. Vandaag is weer zo’n dag dat ik naar het ziekenhuis moet voor controle. Gisteren heb ik bloed laten prikken en vanmiddag moet ik om 15:00 naar de internist. Ik vond vandaag een mooi moment om weer even te vertellen hoe het met mijn gezondheid gaat, ook omdat ik daar de laatste tijd wel weer wat vragen over kreeg.

Om het kort te houden: met mijn gezondheid gaat het heel erg goed. Gewoon normaal, zoals dat ook bij een 20 jarige hoort te zijn. Ik heb geen last meer van dingen die ik heb overgehouden aan mijn ziekte, bijvoorbeeld vermoeidheid. Ik doe mijn ding en je zou soms bijna vergeten dat ik wel eens ziek ben geweest. Alles voelt nu weer normaal, dat is echt zo fijn!

Vorig jaar had ik dat nog niet echt, het gevoel dat alles normaal was. Ik was dan wel beter, maar zoals ik al vaker heb gezegd maakte mijn haar me echt enorm onzeker. Vorige maand kwam er op RTL 5 een aflevering van Nederland in de Auto waarin ik op weg zat naar een afspraak in het ziekenhuis. Die opnames zijn echt al een jaar geleden geweest, maar kwamen nu pas op tv. Toen zag ik eigenlijk pas hoe veel ik weer ben veranderd. Mijn gezicht was daar een stuk voller en oh, wat was mijn haar kort! Je herkent me amper!

Momenteel is mijn haar voor mijn doen al echt lang en is het ook niet zo’n issue meer. Ook voor anderen niet, het is nu niet meer van ‘wow, jij hebt kort haar, daar zal wel een verhaal aan vast zitten’. In principe hoeft niemand te weten dat ik kanker heb gehad, maar het is natuurlijk wel gebeurd.

Het mentale stuk is ook iets waar ik vorig jaar veel mee bezig ben geweest, maar sinds dit schooljaar heb ik het gevoel alles eindelijk een plekje te hebben geven. Het is weer een normaal schooljaar, mijn ziekte is echt iets wat ik achter me heb gelaten. Het is een stuk van mijn verleden wat ik nooit zal vergeten en me heeft gevormd tot de persoon die ik nu ben, en daar ben ik trots op. Ik ben ook niet meer zenuwachtig of bang voor de controles in het ziekenhuis, het is fijn dat het gebeurt maar meer ook niet. Het is goed zo. Ik verwacht dan ook dat de afspraak vanmiddag geen bijzonderheden heeft en ik nog steeds als de gezonde blije Lizzy verder kan genieten van mijn leven!

23 Reacties

 1. Susan | susanblogt.nl 8 december 2015 / 06:28

  Wat fijn om te lezen dat alles zo goed gaat! Het stuk is echt geschreven met een positieve toon :) Ik kijk altijd op je blog maar reageer eigenlijk nooit (over het algemeen niet vaak bij blogs, oeps?) maar zo’n fijne update als deze wil ik er wel wat over kwijt.
  Liefs, Susan

 2. Sophie 8 december 2015 / 07:18

  Ik vind je haar nu echt prachtig en absurd goed zitten! Ben enorm blij voor je dat het nu al zo’n stuk beter gaat. Hopelijk na de controle weer fluitend verder!

 3. Marloes 8 december 2015 / 07:24

  Wat fijn dat het zo goed gaat. Gelukkig maar! Positief stukje om te lezen :), fijn. Succes vanmiddag! X

 4. Simone 8 december 2015 / 07:47

  Zo’n fijn, leuk, positief stukje om te lezen! Succes vanmiddag, maar dat komt vast helemaal goed!

 5. Josie 8 december 2015 / 08:33

  Wat super fijn om dit stukje te lezen :)!

 6. Nienke 8 december 2015 / 08:57

  Fijn om weer even een update te lezen, zeker als hij zo positief is! Fijn dat het weer zo goed met je gaat en succes vanmiddag :)

 7. Tea 8 december 2015 / 11:02

  Wat een super fijne update, heel mooi ook dat je er zelf zo instaat! Veel succes in ieder geval! :)

 8. Tedje 8 december 2015 / 13:12

  Je bent echt een kanjer! Heb alles samen met je meegemaakt en je bent altijd zo sterk geweest, en dat ben je nu nog steeds! Ben trots op jou, Liz!

 9. Marijke 8 december 2015 / 13:36

  Ik kijk echt enorm naar jou op, je bent zo sterk geweest tijdens een periode die heel erg moeilijk moet geweest zijn. Je ziet er echt goed uit en je haren zijn duidelijk goed aan het groeien! xx

 10. Miranda 8 december 2015 / 14:59

  Wat fijn om te lezen!

 11. Susa 8 december 2015 / 21:13

  Wat fijn dat het goed met je gaat! Ik weet nog goed dat ik op je blog kwam en las dat je kanker had, je wist het toen nog niet zo lang en ik heb toen echt achter m’n laptop zitten huilen… Sindsdien volg ik je en ik ben zo blij om te lezen dat het goed met je gaat <3

  • Lizzy 11 december 2015 / 23:11

   Ah echt! Wel heel leuk dat je me bent blijven volgen <3

 12. Jolien 9 december 2015 / 10:44

  Wat een topper ben je toch! En eerlijk? Ik ben jaloers op je haar! Het is prachtig!

 13. Marjolein 9 december 2015 / 20:43

  Ik vind ik het nog steeds zo ontzettend knap hoe jij je door zoiets heftigs hebt gesleept! Je ziet er fantastisch uit en je straalt :) Fijn dat het helemaal goed gaat met je gezondheid!

 14. Marleen 11 december 2015 / 10:03

  Superfijn om te horen dat het zo goed met je gaat. Toen je twee jaar geleden vertelde dat je ziek was schrok ik echt heel erg. Ik heb alle updates bijgehouden om te lezen hoe alles ging en dat was zo heftig! Ik ben blij dat je alles nu achter je kan laten en eindelijk na twee jaar weer optimaal kunt genieten van alles in je leven, want inderdaad zoals je al zei, zo hoort dat bij een meid van 20! Geniet ervan :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *