Easy student food

Hoewel ik koken wel steeds leuker vind, ben ik nog steeds niet de persoon om uren in de keuken te staan. Doe mij maar iets makkelijks! Ik probeer bij iedere maaltijd groenten te eten en ik ben nu een beetje aan het ontdekken wat ik lekker vind en wat makkelijk is om te maken. Vandaag deel ik mijn tips met jullie!

Wat ik ideaal vind: van die zakken met roerbakgroenten! Lekker veel verschillende groenten door elkaar, lekker in combinatie met vlees en bijvoorbeeld gebakken aardappelen. Ik koop altijd een zak en daar kan ik ongeveer twee keer mee doen. Als je geen zin in hebt in hetzelfde eten, kan je natuurlijk ook gewoon dingen vervangen, zoals bijvoorbeeld geen aardappelen, maar wraps! Dat is ook heel lekker.

Ook altijd lekker om te maken: pasta! Hiermee kun je veel variëren, maar deze is gewoon lekker simpel. Je koopt spaghetti (of een andere soort), gehakt, pastasaus en eventueel kaas en je hebt een maaltijd die goed vult. Ik zou dit zo een paar keer in de week kunnen eten, maar ik ben dan ook wel een echte pasta fan!

Wat ik regelmatig koop: kipschnitzels. Deze worden vaak per twee verkocht en je kunt deze ook nog goed bewaren. Kipschnitzels kun je met alles wel eten, ik koos deze keer weer voor gebakken aardappeltjes (die had ik nog over van de vorige keer) en rode kool met stukjes appel. Dat is me toch een lekkere combinatie! Je moet wel van rode kool houden (ik vind het persoonlijk heerlijk), maar in combinatie met die appel is het zo lekker! Heerlijk zoet en ook nog eens gezond :)

Budgettip: vissticks! Je krijgt veel voor weinig, en ik vind ze erg lekker. Dit was zo’n dag dat ik een beetje at wat ik nog in huis at. Macaroni past er ook niet echt bij, maar dat was pure luiheid. Ondanks dat was het wel lekker!

Dit was eigenlijk de bedoeling om weer een eetdagboek te worden, maar ik heb geen idee meer van de prijzen. Ik neem het me iedere keer voor, maar ik vergeet het steeds. Hopelijk vonden jullie het toch leuk om dit zo te zien!

DELEN:

21 Reacties

  1. Anne Solveig 2 november 2013 / 06:53

    Ik vind het grappig dat je allemaal dingen maakt waarvan ik denk.. Als ik het huis uit ga dan maak ik dat nooooit meer voor mezelf klaar.. Haha.

    • Lizzy 2 november 2013 / 14:29

      Haha :P maar ik heb ook geen oven en als je iets makkelijks en goedkoop wilt, kom je toch snel bij dit soort dingen uit haha

  2. Milou 2 november 2013 / 07:53

    Lekkerrrrrr! :) Goed hoor! Ziet er allemaal goed en gezond uit! :)

  3. Kimberly 2 november 2013 / 11:06

    Die pakken met allemaal groente zijn inderdaad ideaal! Ik gebruik ze ook vaak :-)

  4. Marjolein 2 november 2013 / 11:45

    Aaaah vissticks vind ik zo lekker! Ik had ze echt tien jaar niet gegeten, en een paar weken geleden gingen we die ineens eten <3 Je bent echt gezond bezig als student, zeg! En fijn dat je het koken ook leuker begint te vinden. Wie weet ben je over een jaar wel een chefkok ;)

  5. Selina 2 november 2013 / 11:48

    Ziet er allemaal lekker uit. En vissticks zijn gewoon té fijn, zou ik iedere dag wel lusten :)

  6. Linda 2 november 2013 / 14:45

    Ik zou je als tip mee willen geven om vaak samen met anderen te eten, gezellig en bespaart in de kosten!

    • Lizzy 2 november 2013 / 16:45

      Doe ik ook regelmatig! Maar gaat niet altijd :)

  7. Esmay 2 november 2013 / 15:56

    Ik hou van food artikels haha :”D En pasta zou ik ook vaak kunnen eten, ik hou daar zo erg van haha. En kipschnitzels, ja yum!!

  8. wies 2 november 2013 / 16:04

    Goede ideetjes.
    Ik blijf voorlopig nog ewl thuiswonen though!

  9. Vera 2 november 2013 / 17:48

    Rodekool gemengd met aardappelpuree is ook een verrassend goede combi (en ook nog eens low-budget!). Misschien iets voor jou?

  10. Charlotte 2 november 2013 / 18:03

    Superleuk artikel! Inderdaad budget food.
    I love pastaaa, en je kan het met zoveel lekkers combineren ^^
    Die roerbak groenten is inderdaad ook zo lekker. Leuke blog! ik volg je nu x

  11. Charlotte 2 november 2013 / 18:03

    Superleuk artikel! Inderdaad budget food.
    I love pastaaa, en je kan het met zoveel lekkers combineren ^^
    Die roerbak groenten is inderdaad ook zo lekker. Leuke blog! ik volg je nu

  12. Catho 2 november 2013 / 19:50

    Ziet er allemaal heerlijk uit, en ik vind dat je het heel gezond doet als student!
    Ik zou het superleuk vinden als je weer je eetdagboek bijhoudt en met ons deelt, want ik hou echt van dit soort artikels en ik haal er veel inspiratie uit, en zo te zien houdt iedereen wel van deze artikels ;)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *