Trend Report: Oversized Tweed

Niks tuttig, gewoon hartstikke stoer! Ik heb het over tweed. De stof is terug van weggeweest, en dan ook nog eens in de oversized versie.

Nog nooit van tweed gehoord? Dat zou kunnen… Ik weet zeker dat als je het ziet dat je de stof herkent, maar ik zal het toch even uitleggen. Tweed is een soort stof gemaakt van ruw geweven wol. Vaak zien we in de stof een twill patroon en vooral de visgraat is dan populair. Het ziet er dus misschien een beetje stoffig en oudbollig uit, maar dat kun je er ook naar maken. Op een jeans zal het waarschijnlijk hartstikke leuk staan! Op de catwalk zagen we het vooral in jassen en dan ook nog eens oversized. Gewaagd, dat zeker. Maar daar is de catwalk nou eenmaal voor!

How to wear?
– Raar maar waar, op de catwalk liepen alle modellen met een tweed-jas aan met daaronder blote benen. Laten we zeggen dat dat nou niet echt comfy is voor in de winter, dus draag dan panty’s!
– Tweed ziet er al een betje ouderwets uit, dus vermijd de kleuren beige of bruin. Ga dan liever voor grijs, met zwart en witte accenten.
– Ben je nou niet bepaald de grootste? Laat dat oversized dan maar voor wat het is en ga voor iets dat je gewoon goed past. Tweed kan nogal zwaar overkomen en je wilt natuurlijk niet dat mensen zeggen ‘Hé, waar gaat die jas (of een ander tweedstuk) met dat meisje naartoe?’

Our Favourite of No Favourite? Laat je horen!

Wat mij betreft No Favourite. Een colbertje kan ik nog wel leuk vinden, maar ik vind het echt te oudbollig. De modellen staat het allemaal prachtig, maar voor mezelf? No no baby!

DELEN:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *