Babor Complex C Tinted Day Cream

Babor is een luxemerk met make-up en verzorgingsproducten. Sinds kort hebben ze iets nieuws: de Complex C Tinted Day Cream. Ik was hier erg benieuwd naar, en testte hem daarom voor jullie uit.

De crème kwam verpakt in een luxe doosje, wat me alleen al een heerlijk gevoel gaf. De verpakking ziet er simpel, maar mooi uit, en het product ruikt lekker fris. Daarom werd ik alleen al nog nieuwsgieriger naar de werking van deze crème!

De Babor Complex C Tinted Day Cream is een getinte dagcrème met SPF8. Ideaal, zo’n factor, want zo wordt je huid goed beschermd. De crème zit vol vitamines zodat je huidje gevoed wordt, maar er zitten ook microcapsules in. What?!! Dat zijn capsules met kleurpigment die bij het aanbrengen van de crème voor een kleurtje zorgen. Hoe langer je de crème inmasseert, hoe donkerder de kleur. Zo voorkom je dus een oranje hoofd, maar is de kleur lekker natuurlijk, en op jouw oorspronkelijke huidskleur afgestemd.
Na een week gebruik merkte ik al verschil: mijn huid is zachter dan ooit tevoren! Hij voelt gevoed en gezond aan, en mijn onzuiverheden zijn niet onrustig geworden. Daar was ik wel bang voor, want een nieuwe crème is ook voor je huid even wennen. Op deze crème reageert mijn gecombineerde huid erg goed. De crème is iets vetter dan de meeste crèmes die ik heb (ik heb bijna altijd gelcrèmes) maar mijn huid wordt er niet vetter van.

Een getinte dagcrème, ik vind het toch nog altijd even risky. Je weet immers maar nooit hoe het uitpakt op je huid. Eerlijk gezegd valt het resultaat me van deze crème een beetje tegen. Ik zie nauwelijks verschil! Met het aanbrengen en inmasseren ben ik in het begin een beetje voorzichtig geweest (wat als mijn hele gezicht dadelijk een fake Hollywood tan heeft?) maar dat voorzichtig zijn was eigenlijk nergens voor nodig. Het geeft een piep klein beetje meer kleur aan mijn gezicht, verder niks.
Ik heb op mijn hand wat crème aangebracht, en het flink ingemasseerd. Ook daar werd de kleur niet echt donkerder. Jammer, want dat wordt er wel beloofd.

De crème kost €39 voor 50 ml, en dat vind ik dan eigenlijk wel teveel voor een crème die niet nakomt wat hij belooft. Toch ben ik erg blij met deze crème, want mijn huid is nog nooit zo zacht geweest, en dat er een beschermingsfactor in zit is natuurlijk ook super fijn!

DELEN:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *