Max Factor Xperience Weightless Foundation

Zoals beloofd: een review over een product uit de Xperience collectie van Max Factor. Ik begin met de foundation, deze belooft een egale dekking, die verassend licht aanvoelt.

Deze foundation is geschikt voor ieder huidtype, dus ook voor gevoelige huidjes! Wat ik ook erg goed vind, is dat er SPF 10 in dit product zit. Het is namelijk belangrijk dat je huid altijd beschermd is. Maar wat deze foundation nou echt bijzonder maakt zijn de ingrediënten die hun oorsprong in de natuur hebben. Zo bevat deze foundation komkommerwater, wat zorgt voor een verfrissend gevoel. Ook zit er jojoba in, dat is een struik die olie bevat. Deze olie zorgt voor de crèmige structuur van deze foundation, zonder dat hij vet aanvoelt. De ingrediënt die dit product tot een ware vitaminebom maakt is de rozenbottel. Er zitten verschillende rozenbottelextracten in deze foundation en die zorgen voor een hoge concentratie van vitamine C.

De verpakking is simpel, maar door het zwarte oogt het toch wel wat chique. Ik vind de groene ‘X’ erop goed gekozen, wat dat past helemaal bij de collectie! Het uiteinde, waar het product uitkomt is ook helemaal hygiënisch dus je kunt er goed mee werken. De foundation bevat 30 ml, wat een redelijke hoeveelheid is.

Ik heb de lichtste kleur gekozen, maar omdat het nog geen winter is (en ik dus nog een zomerse kleur heb) is hij nog wel te licht. Als ik het goed uitblend dan gaat het wel dus zo kon ik hem toch voor jullie testen! Wat me als allereerste opviel: deze foundation ruikt enorm lekker! Heel fris, dat vind ik echt wel wat toevoegen. De foundation dekt erg goed, terwijl hij helemaal niet zo dik van structuur is. Daarom voelt het ook niet als een masker aan, perfect toch? Deze foundation verstopt de poriën ook niet, dus da’s ook nog eens mooi meegenomen. Van de vitaminen merk ik niet erg veel, mijn huid is niet droog, maar ook net vet. Gewoon precies goed. Maar ik denk niet dat dit aan de foundation ligt, maar gewoon aan mijn gezichtsverzorging.

Deze foundation van Max Factor ga ik in het najaar heel erg veel gebruiken! Ik heb er nog één van M.A.C., de Studio Sculpt foundation. Die van MAC dekt wel ietsje meer en is daarom dus ook perfect voor dagen wanneer mijn huid niet zo egaal is. Oftewel: als ik veel rode vlekjes en onzuiverheden heb.

De Weightless Foundation is verkrijgbaar in 5 kleuren: Raw Silk, Beige Linen, Sandlewood, Brown en Dark Gypsum en kost €16,99.

DELEN:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *