Review Essence Pure Teint Compact Powder

Essence heeft al een tijdje de Pure Skin-producten in hun collectie. Dit zijn producten tegen de onzuivere huid met puistjes en mee-eters. Naast reinigingsproducten bevat deze collectie ook een concealer, foundation en poeder. Zelf had ik al veel goeds gehoord over de poeder en daarom besloot ik hem ook mee te nemen.

De poeder is anti-bacterieël en dat houdt in dat je minder snel last van puistjes en mee-eters krijgt. Hij belooft de huid te kalmeren, matteren en te voorzien van minder puistjes en mee-eters. Ik kan je nu al vertellen dat dat laatste niet klopt. Door deze poeder zijn mijn mee-eters of puistjes niet afgenomen. Het klonk eigenlijk ook wel te mooi om waar te zijn…

Ik heb de poeder in de lichtste kleur, 01 beige. Eigenlijk vind ik dit voor de lichtste kleur nog te donker, maar voor mijn huid is het goed. Wat wel jammer is, is dat er niet zoveel kleuren beschikbaar zijn. Als ik het goed heb dan zijn er slechts vier tinten en dat is een beetje jammer aangezien je dan nooit precies de juiste kleur kunt hebben.

De verpakking is simpel en past helemaal bij de rest van de Pure Skin. Dat is goed gekozen, maar ik ben eerlijk gezegd niet zo’n fan van de combinatie oranje en blauw. Maargoed, het gaat uiteindelijk wel om het product zelf dus laat ik het daar over hebben! Ik vind de poeder erg goed werken. Hij dekt goed en korrelt niet. Zo kan ik dus een mooi, matterend effect bereiken in plaats van een poederkop als resultaat te hebben. Ik vind het zelf prettig om de poeder aan te brengen met een poederkwast, maar deze poeder gaat ook goed samen met een powder-puff.

Ondanks dat deze poeder nog geen 4 euro kost, zal ik hem niet opnieuw kopen. Ik vind hem fijn, maar ik houd van het testen van nieuwe producten en ik wil dan liever een poeder die echt helemaal bij mijn huidskleur past. Deze poeder is namelijk toch wel een beetje te geel voor mijn huid en aangezien hij voor de winter dan ook ietsje te donker is, zul je dat toch sneller gaan zien.

DELEN:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *