Brigittes Boutique kwastenset

Een tijdje geleden deed ik mee met een winactie op het YouTube kanaal van de webshop Brigittesboutique.com. Misschien kennen jullie deze webshop wel, en zoniet: op de webshop zijn merken zoals M.A.C., Dior, Lancôme, Stila, Maybelline en nog veel meer te koop. Voor ons, Nederlandse en Belgische meiden, is dat vooral aantrekkelijk omdat het goedkoper is door de dollar. Brigittes Boutique heeft sinds kort ook een lijn met eigen kwasten en ik won de kwastenset met 12 kwasten!

De kwastenset bevat 12 kwasten en wordt geleverd in een mooie brushroll. Deze brushroll is van nepleer en van goede kwaliteit. De kwastenset kost $45, dat komt neer op ongeveer €32,-. Dat is niet duur, je betaalt dan per kwast ongeveer €2,70 en dan heb ik de prijs van de brushroll nog niet meegerekend! Naast de kwastenset in het geheel zijn zowel de kwasten als de brushroll ($6,50) los te bestellen. Besef dan wel dat wanneer je de hele kwastenset koopt, dit veel voordeliger is!

Klik op ‘Lees meer’ als je wilt weten wat ik van de kwaliteit van de kwasten vind!

BB168 Large Angled Contour Brush  – $8,50
Deze kwast is van echt haar en ideaal voor het shapen en contouren. De kwast ligt lekker in de hand en de haren zijn ook superzacht. Ik gebruik hem voor het aanbrengen van highlighter en daar werkt deze kwast dan ook uitstekend voor. Helaas gaan de haren na het wassen wel iets uit elkaar staan, maar nog steeds kun je hem dan goed gebruiken. Aanrader!

BB150 Large Powder Brush – $10,-
Dit is een heerlijke grote poederkwast van lekker zacht, natuurlijk haar. Deze kwast neemt precies voldoende poeder op en door de grootte ben je ook zo klaar met het poederen van je gezicht. Na het wassen was deze kwast nog precies zoals ervoor en de kwast verhaart niet. Ben je dus opzoek naar een goede poederkwast? Dan is deze zeker wat voor jou!

BB187 Duo Fibre Brush – $?
Ik geloof dat deze kwast heel erg populair is want hij is los niet meer verkrijgbaar in de shop! Dat is jammer, want deze kwast is echt ge-wel-dig. Dit is mijn eerste kennismaking met een duo fibre brush en het werkt super. Niet alleen voor foundation, maar ik kan zelfs mijn supergepigmenteerde blush van Sleek hier mooi, natuurlijk mee aanbrengen. Deze kwast werkt precies zoals ik had verwacht en ook een wasbeurt overleeft ‘ie!

BB190 Foundation Brush – $9,-
Zacht, maar stevig: dat is de juiste omschrijving voor de haren van deze kwast. Ik heb al een foundationkwast van The Body Shop, maar ik vind deze echt veel fijner. Hij doet wat ‘ie moet doen en foundation aanbrengen was nog nooit zo leuk!

BB275 Medium Angled Shading Brush – $5,50

Ik vind dit denk ik wel de minste kwast uit de hele set. De haartjes zijn iets te fluffy waardoor je de oogschaduw niet mooi gericht aan kunt brengen. Voor highlighter onder je wenkbrauwen werkt deze kwast dan wel heel erg goed maar ik denk niet dat deze kwast daarvoor gemaakt is. Deze kwast is van hetzelfde materiaal als van de oogschaduwkwast en is dus ook lekker zacht. Opzich is er met deze kwast dus niks mis, maar wanneer je hem wilt gebruiken waarvoor hij bedoelt is werkt het niet zo goed.

BB217 Blending Brush – $6,-

Deze kwast is een exacte dupe van de M.A.C. 217. Ja, je ziet het, ook deze kwast bevat de cijfers 217… Toevallig, niet? De kwaliteit van de haren is bijna precies hetzelfde en de haren staan ook op dezelfde manier. Het enige verschil is dat de kwast van M.A.C. meer haren bevat. Voor de rest zouden ze moeilijk van elkaar te onderscheiden zijn als de verpakking hetzelfde was. Ook is deze kwast véél goedkoper, dus dat is ook nog eens mooi.

BB213 Fluff Brush – $5,50
Deze oogschaduwkast is fluffy, maar niet té. Oogschaduw kun je er dus prima mee aanbrengen en ik vind hem dan ook erg fijn om de basiskleuren op mijn gehele ooglid mee aan te brengen. Hij is precies groot genoeg en voor de prijs hoef je het ook niet te laten.

BB209 Pencil Brush -$5,50

Ik moet toegeven dat ik eigenlijk nooit lipstick aanbreng met een kwastje. Altijd lekker makkelijk en snel met de stick zelf. Ik weet dat het met een kwastje veel netter is, maar daar heb ik het geduld niet voor. Toch werkt dit kwastje wel heel erg goed maar ik gebruik hem niet zovaak door mijn luiheid!

BB263 Small Angle Brush – $5,50

Deze kwast is ideaal om gelliner aan te brengen! De haartjes zijn lekker zacht en ik kan er een mooi, strak, smal lijntje mee trekken. Ook kunnen de wenkbrauwen ermee gedaan worden maar dat heb ik niet geprobeerd. Ik heb verschillende schuin afgesneden kwastjes liggen maar sinds ik deze kwastenset heb gebruik alleen maar dit kwastje!
 
BB212 Flat Definer Brush -$6,-

Toen ik deze kwast voor het eerst zag wist ik er echt geen raad mee. Na een tijdje zoeken op Google kwam ik erachter dat je het voor eyeliner en je wenkbrauwen kunt gebruiken. Ook las ik op een site dat iemand het gebruikte om het witte randje van de French Manicure te maken. Slim! De kwast is erg hard dus je kunt er inderdaad strakke lijnen mee trekken. Echt een toevoeging vind ik het niet, want lijntjes kan ik ook al trekken met de Small Angle Brush.

BB194 Concealer Brush – $6,-
Dit is de concealerkwast waar ik het over had! Het is een prima kwast hoor, de haren zijn van goede kwaliteit en hij is precies ‘stug’ genoeg om er concealer mee aan te brengen. Maar waarom is ‘ie nou zo lang? De kwast vind ik verder erg goed, maar ik snap alleen het nut niet van de lengte.

BB242 Large Shader Brush – $5,50
Ik snap de naam van deze kwast eigenlijk niet zo, want ik vind dit eerder een concealerkwast. Ondanks dat er in deze kwastenset al een andere concealerkwast zit vind ik het fijner om deze daarvoor te gebruiken omdat hij zo lekker groot is en dat werkt fijn onder de ogen. Uiteraard kun je hier vast ook wel oogschaduw mee aanbrengen maar dat heb ik niet geprobeerd en hij lijkt me er ook te stug voor.

Al met al vind ik dit een hartstikke fijne en goede kwastenset, zeker voor de prijs die ervoor gevraagd wordt. De meeste kwasten gebruik ik haast iedere dag, alleen sommige vind ik een beetje overbodig of dubbel. Een lippenseel kun je vaak ook wel gebruiken als concealerkwast en die ene oogschaduwkwast lijkt ook veel op een concealerkwast. Wat ik wel mis is een creasebrush, maar dat is het dan ook. Het is vooral leuk dat er in deze kwastenset een duo fibre brush zit want dat kom je niet vaak tegen!

DELEN:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *