Nieuwe inrichting van mijn studentenkamer

Toen ik nog thuis woonde, vond ik het leuk om eens in de zoveel tijd mijn kamer anders in te richten. Dan leek het net of je weer een nieuwe kamer had! Ik zit nu bijna weer een jaar in mijn studentenkamer in Utrecht en het kriebelde om ook hier iets aan de inrichting te doen. Mijn voornaamste reden: ik heb meer ruimte nodig voor mijn kleding! Een luxe-probleem zullen we het maar noemen. Ik vond de vorige inrichting van mijn kamer wel leuk (zie hier), maar de afstand tussen mijn bank en tv was heel groot waardoor ik veel ruimte verspilde. Ik heb het nu wat anders gedaan en ik ben er heel erg blij mee!

Wat hetzelfde is gebleven? De plek van mijn eettafel en mijn bed. Ik krijg altijd super veel vragen over mijn bed, of ik er niet uit val en hoe het is gemaakt. Onder mijn bed zit het trappengat, dus ze hebben gewoon efficiënt gebruik gemaakt van de ruimte die ze hadden. Ik vind het er nog steeds leuk uit zien, je ziet het niet vaak. En nee, ik ben nog nooit uit mijn bed gevallen haha! Mijn vader heeft eronder een schoenenrek gemaakt, waar ik ook wat servies bewaar (te veel spullen haha).

Wat mijn idee was om wat extra ruimte voor kleding te creëren: een extra kledingrek! Deze heb ik al besteld bij Ikea dus deze komt volgende week. Ik had eigenlijk het idee om een hangend kledingrek te maken, zoals je altijd zo heel cool op Pinterest ziet. Maar helaas, daar is het plafond niet stevig genoeg voor. Er komen dan dus twee kledingrekken naast elkaar: heel veel kleding! Misschien niet de meest mooie optie, maar wel de makkelijkste en de goedkoopste! Daarnaast staat mijn vakjeskast. Deze past daar echt precies!

Dit is wat je ziet als je mijn kamer binnenkomt. Ik ben nog steeds blij met mijn koeienhuid, want die vult de ruimte lekker op. Anders was het zo kaal. Doordat mijn bank in het midden van de kamer staat, is dat een beetje een scheidingslijn tussen het chill en eet/werk gedeelte. Dat vind ik ook het fijne aan mijn kamer: hij is best groot en daardoor voelt het meer als een studio dan een kamer voor mij.

Dit is mijn zithoek! De bank staat een stuk dichter bij de tv maar dat vind ik eigenlijk wel fijn. Het nadeel is alleen wel dat de aansluiting voor de tv precies aan de andere kant zit en de kabel dus veel te kort is. Gelukkig heb ik een chromecast waardoor ik alles op mijn tv vanaf mijn laptop/telefoon kan streamen. Echt tv programma’s kijken deed ik toch al nooit zo vaak! Oja en er is ook een voordeel: ik kan zo tv kijken vanuit mijn bed! Ik heb ook twee nieuwe kussentjes bij de Xenos gekocht (7 euro per stuk), want het leek me leuk om wat details in mijn kamer te veranderen. Ik ben er nog niet, want ik wil de lampenkap van die lamp eigenlijk ook vervangen. Alles op z’n tijd…

Zoals je kunt zien staat mijn tafel nog wel op dezelfde plek, maar dan een kwartslag gedraaid. En het klinkt misschien raar, maar dit maakt echt een wereld van verschil! De laatste tijd at ik eigenlijk alleen maar voor de tv en was mijn tafel eerder een plek om zooi neer te dumpen. Nu heb ik er weer lekker aan gewerkt en ook gegeten. Goed bezig, dus!

We sluiten af met mijn nieuwe favoriete hoekje. Klinkt een beetje raar, maar ik vind deze combinatie van spullen zo leuk op die kast staan! Ik kocht bij de Xenos een koperen lijst voor mijn tekening en ik vond ook een mooie schaal om wat kaarsen en geurstokjes op te zetten. De zwarte fotolijst had ik nog, daar zitten allemaal nog oude foto’s in. Die wil ik binnenkort gaan vervangen, maar voor nu vind ik het heel leuk staan zo!

Wat vinden jullie van de nieuwe inrichting van mijn kamer?

33 Reacties

 1. Charile 1 september 2015 / 07:21

  superleuk zeg! Dat laatste hoekje is inderdaad erg mooi :)

 2. Dionne 1 september 2015 / 07:37

  Ik vind je kamer er echt heel tof en gezellig uit zien! Mooi!

 3. Kelly 1 september 2015 / 08:07

  Echt super gaaf ingericht! Ook de kleuren combi en t ziet er gezellig uit!

 4. Eva 1 september 2015 / 10:27

  Super mooi Liz! X

 5. Kim | Kimsbloglife 1 september 2015 / 10:47

  Wauw, ik had je kamer nog niet gezien en vind het heel erg leuk ingericht! Ik hou er ook altijd van om mijn kamer eens opnieuw in te richten! :-) Ik heb het pas ook gedaan, alles wit geverfd en een nieuwe open kledingkast gecreëerd, I love it!

 6. Sincerely Lara 1 september 2015 / 11:19

  Super gezellig kamertje! Ik vind dat verhoogde element waar je bed op staat juist heel leuk!

 7. Beau 1 september 2015 / 11:31

  Ohhh wauw ik vind jouw kamer altijd zó mooi! Ik woon zelf ook op kamers in Utrecht maar ik moet het met de helft van die van jou doen, haha ;)

 8. Luna 1 september 2015 / 12:02

  Jouw kamer is echt zo mooi ingericht! Dat bed is ook tof, had ik inderdaad nog niet eerder gezien!

 9. Fleur 1 september 2015 / 12:52

  Echt super mooi en strak! Ik ben vooral weg van je huid en lamp!

 10. Loes 1 september 2015 / 14:44

  Woah wat een toffe kamer. Niet te strak en niet te rommelig, en wel heel gezellig. En wat een gaaf bed inderdaad! Voegt iets bijzonders toe aan je kamer :)

 11. Anouk 1 september 2015 / 16:09

  Je hebt echt een hele mooie kamer, super leuk ingericht

 12. Evelien 1 september 2015 / 16:39

  Wat een mooie kamer. Erg leuk ingericht en gezellig ook.

 13. Manouk 1 september 2015 / 19:51

  Je hebt echt een pareltje van een kamer voor Utrecht haha! De meeste zijn zo krakkemikkig. Word je nooit wakker van mensen op de trap? Aangezien het trappengat eronder zit. Mooi ingericht meid!

  • Lizzy 2 september 2015 / 10:35

   Dankjewel! Ben er ook heel blij mee. Nou ik zit helemaal op zolder en deel mijn verdieping met 1 iemand. Dus eigenlijk helemaal geen last van! Nadeel is dat ik iedere dag drie trappen op moet, maargoed ik mag niet klagen haha!

 14. Susa 1 september 2015 / 20:37

  Wat een leuke inrichting zo! Echt iets wat je op Pinterest tegenkomt, haha, zo leuk. Mooi stijltje ook met dat zwart, wit en koperkleurtje.

  • Lizzy 2 september 2015 / 10:34

   Haha ah dat vind ik echt een compliment!

 15. Marjolein 1 september 2015 / 20:54

  Ik vind je kamer er nog steeds super geweldig uitzien. Je hebt maar geluk met zo’n plekje :D je nieuwe inrichting vind ik ook erg leuk!

 16. Iris 2 september 2015 / 02:04

  Heel leuk!! Ik ga mijn kamer binnenkort ook veranderen :)

 17. Léonie 2 september 2015 / 09:58

  Wauw, wat heb jij een mooie studentenkamer! Echt super vet hoe ze dat hebben gedaan met je bed, staat zo gezellig.

 18. Nadia 2 september 2015 / 22:08

  Heel erg leuk gedaan zo Liz, echt optimaal gebruik van de ruimte :)

 19. Anneleen 18 september 2015 / 14:43

  Ziet er heel mooi, gezellig en licht uit! Helemaal mijn stijl! :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *