Dingen om te doen op een vrije dag

Het is voor sommigen bijna vakantie en dat betekent…. vrijheid! Omdat niet iedereen vakantie heeft, of de hele week vrij(schoolwerk moet soms ook gebeuren), deel ik vandaag tips die je kunt doen op een vrije dag. Zo heeft iedereen er wat aan en sluit ik geen mensen buiten die helaas geen vakantie hebben. Ik vind een vrije dag zo nu en dan heerlijk en probeer dan altijd wat van mijn dag te maken. Ik werk dan aan mijn blog, ga sporten of kijk een leuke serie. Maar ik kan me ook voorstellen dat je soms zin hebt om wat te doen, maar geen inspiratie hebt voor een leuke activiteit. Daarom help ik je een handje met dingen om te doen op een vrije dag!

Buiten de deur lunchen of eten. Hier ben ik dol op! Ik vind het leuk om nieuwe lunchtentjes te ontdekken en als je samen met een vriendin gaat is het de perfecte gelegenheid om eens lekker bij te kletsen. En lekker eten is natuurlijk altijd een goed idee. Op mijn pagina met hotspots kun je wat tips vinden!

– Verwendagje houden. Soms is het zo lekker om niks te doen en gewoon wat tijd voor jezelf te besteden. Zeker als je een druk leven hebt, dan is zo’n moment van ontspanning extra fijn. Even nergens aan denken, een maskertje op, lekker badderen, een manicure bij jezelf doen… Waar jij vrolijk van wordt!

Een dagje weg met de auto. In de zomervakantie ben ik met mijn vriendinnen weggeweest met de auto. We zijn gewoon in Nederland gebleven en dan blijkt maar weer dat je zo ook een hele leuke tijd kan hebben! Vooral met de auto was het ontzettend handig, want je kunt precies doen wat je zelf wilt en bent niet afhankelijk van het openbaar vervoer. Zorg er wel voor dat je geen autopech krijgt, dus ben goed voorbereid. Gelukkig kun je tegenwoordig ook al zelfs auto-onderdelen online kopen, bijvoorbeeld via deze link.

– Dagje pretpark. Je bent nooit te oud voor een pretpark! Afgelopen zomer ben ik nog naar de Efteling geweest en het was super leuk. Niet omdat ik nou zo stond te springen omdat ik in de achtbaan wilde, maar het is leuk om er zo even tussenuit te gaan. Weer een beetje het kind in jezelf naar boven halen, lekker wandelen en leuke dingen doen. Waarom niet :)? – Nieuwe serie kijken. Dit heb ik laatst ook gedaan toen ik een weekje vrij had. Ik ben begonnen aan Pretty Little Liars en ik kijk het nu nog steeds. Netflix staat vol met leuke series zoals New Girl, Gossip Girl, Prison Break, Orange is the New Black en ga zo maar door. Hebben jullie nog aanraders?

– Tinderen. Voor de vrijgezelle dames onder ons: Tinder! Download de app, pak er wat lekkers bij en swipen maar! Er kunnen de leukste gesprekken uit voortvloeien en soms ook wel een date. Ik heb verschillende dates gehad via Tinder en ondanks dat het niet altijd boyfriend-material was, was het eigenlijk altijd wel gezellig. Niks mis mee toch!

 Iets leuks doen samen met je vriend(in). Oké, natuurlijk denk ik ook aan de meiden die al een relatie hebben! Ga wat leuks doen samen met je vriend en verras hem daar mee. Een spontaan uitje, een lekker driegangendiner of kaartjes voor een cabaretvoorstelling. De glimlach die je ervoor terug krijgt, is het zeker waard!

– DIY’s uitproberen. Internet staat tegenwoordig vol met DIY’s en zowel moeilijk als makkelijk. Voor iedereen wat, dus! Op het YouTube kanaal van FEMME zijn verschillende DIY video’s te vinden.

– Kamer restylen. Soms ben je beu met de inrichting van je kamer, of ben je uitgekeken op alle accessoires. Tijd om je kamer eens te restylen! Dit hoeft helemaal niet veel te kosten, een ander kleurtje op de muur kan bijvoorbeeld al heel veel doen. Sla ook zeker de Action niet over, hier vind je leuke dingen voor een laag prijsje.

– Karten. Ik vind karten echt super leuk! Ik heb het een keertje gedaan op een date, maar het is ook leuk met je vriendinnen. Lekker racen!

– Bananencake met dadels maken. Als je deze nog niet hebt geprobeerd, dan moet je dat echt nog eens doen. Super lekker en ook nog eens verantwoord. Wat wil je nog meer? Bekijk hier de video voor het recept.

– Nieuwe workouts uitproberen. Nu ik toch bezig ben met het schaamteloos promoten van BestFitFriendsNL…. Probeer eens één van onze workouts! Altijd leuk om een keer wat anders te proberen dan je standaard workout-routine. Verandering is namelijk ook heel goed!

– Een visionboard maken. Ik heb het vorig jaar ook gedaan en het is leuk om je doelen/motivatie op een rijtje te zetten door middel van leuke plaatjes. Een canvas scoor je goedkoop bij de Action en pak al je oude tijdschriften erbij voor mooie afbeeldingen en teksten. Lekker creatief bezig zijn!

– Nieuwe recepten proberen. Laat de keukenprinses in je los en duik de keuken in! Ik kijk regelmatig op Uitpaulineskeuken.nl als ik geen inspiratie heb, er staan hele lekkere en makkelijke recepten op. Er is ook een app, heel handig :)

Wat vinden jullie leuk om te doen als je een vrije dag hebt?

Deze blogpost is onderdeel van een samenwerking.

DELEN:

21 Reacties

  1. Tedje 9 februari 2015 / 16:32

    Hey that’s me!!! Leuke tips Liz. Even denken voor series. Ik zou Gossip Girl gewoon opnieuw gaan kijken ;) En Orange is the New Black is inderdaad écht een aanrader. En Suits! En The Vampire Diaries! Once Upon a Time is ook leuk. Ik geloof dat ik een beetje een seriefreak ben. Oeps.

  2. Demi 9 februari 2015 / 16:36

    Leuke ideetjes! Ik ga vaak lekker bloggen, winkelen of ook lekker series kijken! Mijn favorieten zijn op het moment Reign, Pretty little Liars en How to get away with murder! Ik ben dit weekend toevallig begonnen aan The Walking Dead en dat is een nieuwe favoriet denk ik zo haha.

  3. Dana 9 februari 2015 / 17:01

    Leuke tips allemaal voor al die vrije dagen die ik heb! Tinderen zit er niet meer in, mr cutiepie heb ik al gevonden via tinder ;)

  4. anouk 9 februari 2015 / 17:11

    Wat een ideeën! Leuk dat je ze deelt, ik ga dit artikel zeker bewaren

  5. Chantal 9 februari 2015 / 17:38

    Serieus? Nu zelfs reclame voor een site voor auto-onderdelen? Beetje jammer.

    • Lizzy 9 februari 2015 / 19:17

      Nu zelfs? De laatste keer dat ik een advertorial plaatste was 30 december. Ik denk dat dat nogal meevalt? Er komen sowieso niet veel gesponsorde artikelen online de laatste tijd en ik heb m’n best gedaan om wat van deze blogpost te maken. Ik kan het geld heel goed gebruiken, want ik werk er niet naast.

  6. tessa 9 februari 2015 / 19:12

    wat een leuke tips. ik ben de komende tijd meer vrij :). Tis alleen soms wel vervelend als ikzelf vrijben en bijvoorbeeld vriendinnen niet, haha! Koken is idd ook leuk om te doen:) Heerlijk met n muziekje en lekker rommelen.

  7. Nicole 9 februari 2015 / 19:28

    Wat een leuke tips! Ik sla hem even op, want op de dagen zelf weet ik nooit iets te doen en verveel ik me rot haha!

  8. Denise 9 februari 2015 / 19:36

    Wat een leuke lijst! Hebben we echt wat aan. Volgende week in de vakantie zeker even gebruik van maken :)

  9. Denise 9 februari 2015 / 19:55

    Meis, je hebt deze advertorial fantastisch gemaakt! Ik had helemaal niet in de gaten dat er een linkje gesponsord is en so what? We moeten allemaal leven toch. Toppertje! <3

  10. Mandy 9 februari 2015 / 20:16

    Leuke tips allemaal! “helaas’ heb ik mijn komende vakantie al volgepland (carnaval!) maar ik ga deze tips in de weekenden zeker gebruiken :) Karten is leuk trouwens, heb het pas 1x gedaan maar zou het graag weer eens doen!

  11. Beau 9 februari 2015 / 21:14

    Haha ik kan er juist wel om lachen hoe je de reclame in dit artikel hebt verwerkt! Leuk artikel ook!

  12. Amelie 9 februari 2015 / 22:00

    Super leuk!! Ik ga zelf vaak de stad in zonder pinpas (soms wel contant geld, maar anders ga ik los) en window shoppen. Net zo leuk als echt shoppen en ik koop minder.

  13. Anneleen 10 februari 2015 / 08:11

    Wat een leuke ideetjes! Vaak heb ik het meeste zin in gewoon een verwendagje… Als ik binnenkort wat meer tijd heb, wil ik graag wat DIY’s gaan uitproberen want er zijn er inderdaad zoveel leuke te vinden!

  14. jessie 10 februari 2015 / 11:36

    Once upon a time is heel leuk om te kijken!
    en top artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *