Tip: boek ‘Gewoon K’ en super lekkere chocolade

Een goed boek en chocolade: wat heb je nog meer nodig om de koude maanden doorheen te komen? Ik lees zelf veel te weinig maar ik heb onlangs een boek gelezen wat ik graag met jullie wilde delen. Daarnaast heb ik hele lekkere chocolaatjes gekocht die ook de moeite waard zijn. But first things first: het boek. 

Een tijdje geleden kreeg ik een persbericht met als titel ‘Het leukste boek over kanker’. Ik vond het eerlijk gezegd een beetje een rare kop, want kanker is helemaal niet leuk en laat staan dat je er een leuk boek over gaat schrijven. Toch werd mijn interesse gewekt. Het boek is geschreven door de 46 jarige Chantal Deen en ze beschrijft in het boek haar strijd tegen borstkanker. Het is een bundeling van blogs die ze destijds heeft bijgehouden.

Ik vond het boek heel interessant om te lezen, omdat het voor mezelf heel herkenbaar was. En het leuke aan dit boek begrijp ik nu ook: Chantal  schrijft positief, vlot en met hier en daar een grap. Ik had het boek zelf kunnen schrijven, echt waar. Heerlijk die zelfspot ook af en toe. Zo deelt ze bijvoorbeeld dingen die je wel en niet bij iemand met doen die is gediagnosticeerd met kanker. Gewoon de realiteit, zonder blikken of blozen. Het blijft natuurlijk een rotziekte, maar het is maar al te fijn als iemand er een beetje een luchtige kijk op heeft. Echt een aanrader, ook als je zelf niet (in)direct iets met de ziekte te maken hebt. Het boek is trouwens te koop voor 15 euro.

Dan een wat luchtiger onderwerp: chocolade. Als je me goed kent weet je dat ik dol ben op salted caramel. Ik denk dat die verslaving is gekomen door Tony’s, maar tegenwoordig vind ik alles lekker met salted caramel. Ik had deze week nog een stroopwafel met zeezout op. Yum dat was zo lekker! Anyway, bij Stach liep ik tegen dit leuke doosje aan. Het ziet er een beetje kinderachtig uit, maar er zitten drie chocolaatjes in van pure chocolade met daarin een salted caramel vulling. Je betaalt 3 euro voor 3 chocolaatjes maar geloof me: het is een traktatie voor je mond. Wilde ik even delen, haha.

 

10 Reacties

 1. Denise 27 november 2015 / 22:17

  Lijkt me fijn om herkenning te vinden in zo’n boek. Al is het onderwerp natuurlijk geen pretje. Goed dat ze het wel op een positieve manier heeft geschreven. Lijkt me een interessant boek! En die chocolaatjes lijken me heel lekker. Ik heb verder nog nooit wat gehad met salted caramel. Maar Tony’s is inderdaad érg lekker haha.

 2. Melissa 28 november 2015 / 10:57

  Wat bijzonder, dat boek. Lijkt me heel fijn om zo’n luchtig geschreven boek te lezen over een toch wel zwaar onderwerp. En die chocola lijkt me heerlijk! Ik heb nu 2x de Tony Chocolonely zeezout karamel op en sindsdien wil ik MEER. Haha.

 3. Charlotte 28 november 2015 / 11:01

  Wauw wat een mooi inspirerend boek!! Ik denk dat je je wel herkent in sommige dingen. Hmm die chocolade klinkt heel erg lekker!

 4. Fleur 28 november 2015 / 14:02

  Lijkt me een heel apart maar ook bijzonder boek! Ga ik even bekijken als ik weer in de boekenwinkel kom..

 5. Nadia 28 november 2015 / 21:07

  Oeh die smaak chocola van Tony vond ik zo vies hahaha. Dat boek trekt mij toch niet zo, lees toch liever iets minder zwaars qua onderwerp.

 6. Marleen 30 november 2015 / 20:55

  De chocola lijkt me heerlijk en wat een bijzonder boek! Ik snap heel goed dat je je daar eerst wat raar bij voelde maar dat het uiteindelijk wel fijn is om te lezen wat jij ook hebt doorgemaakt. Hoe gaat het nu trouwens met je?

  • Lizzy 1 december 2015 / 14:04

   Lief dat je het vraagt! Het gaat goed. Volgende week moet ik weer naar het ziekenhuis voor controle. Zal er wel een update over schrijven!

 7. Chantal 2 december 2015 / 17:39

  Dankjewel voor je toffe reactie/recensie van mijn boek. Blijft altijd spannend wat iemand anders van je verhaal vindt. Succes met je controle in het ziekenhuis. Is toch altijd weer een dingetje.

  Liefs,
  Chantal

  • Lizzy 2 december 2015 / 21:56

   Hee Chantal, wat leuk dat je reageert! Dankjewel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *