10 redenen waarom bloggen leuk is

Ik blog nu al meer dan 4 jaar. Het hoort dus echt bij me, en ik zou niet weten wat ik zonder zou moeten. Nu klinkt dat misschien een beetje dramatisch, maar bloggen neemt veel tijd in beslag en het is een grote hobby van me. Waar zou ik anders mijn vrije tijd mee vullen? Voorlopig blog ik nog vrolijk door, want ik vind het nog steeds super leuk om te doen. Waarom?

 1. Lieve reacties van bezoekers. Deze kunnen mijn dag helemaal maken! Zeker op persoonlijke stukken komen echt de liefste reacties voorbij en dat doet me heel goed.
 2. Medebloggers! Door het bloggen heb ik al super veel leuke meiden ontmoet die allemaal dezelfde passie hebben als ik. Als je elkaar dan tegenkomt is het altijd wel gezellig, omdat je iets gemeenschappelijks hebt waar je wel uren over door kan praten. En iedereen is ook altijd heel lief tegen elkaar :)
 3. Als één van de eerste op de hoogte zijn van nieuwe producten of gebeurtenissen. Lang niet alle persinformatie die ik ontvang vind ik interessant of bruikbaar, maar het is toch altijd wel leuk om te weten wat voor nieuwe dingen er zijn in de beauty & fashion wereld.
 4. Creatief bezig zijn. Nieuwe ideeën bedenken, fotograferen, collage’s samenstellen, op zoek naar inspiratievolle foto’s. Allemaal even leuk om te doen!
 5. Je maakt dingen mee die anders niet zo vanzelfsprekend zouden zijn geweest. Zoals naar de Amsterdam Fashion Week, een kijkje nemen bij een PR bureau of naar andere evenementen. Ik sta er nooit zo bij stil, maar dat heb ik ook allemaal te danken aan mijn blog.
 6. Herkend worden. Het gebeurt steeds vaker, maar het blijft grappig! Want ja, ik ben ook maar een mens en die anderen kennen mij via m’n blog. Hoe gek is dat? Soms zie ik meiden ook wel eens raar naar me kijken, ik weet dan nooit of ze me herkennen of dat ik er gewoon raar uit zie (kan ook he haha!). Maar als je me ooit ziet: stap op me af! Vind ik alleen maar leuk.
 7. Dingen kopen met als excuus voor je blog. ‘Ik ben dus echt zo benieuwd naar die lipstick, die is wel een review waard!’ ‘Ja ik heb die camera gewoon echt nodig om betere foto’s te maken’ Haha if you know what I mean ;) Misschien moet ik binnenkort maar een mopshond aanschaffen, want die maakt echt iedere outfit post beter…
 8. Ik doe het absoluut niet voor de gratis producten die ik soms wel eens ontvang, want toen ik begon met bloggen wist ik niet eens dat dat mogelijk was. Ik ben er ook van overtuigd dat je het nooit lang volhoudt als je het alleen daarvoor doet, want je moet het bloggen zelf gewoon echt leuk vinden. Maar ik ontken niet dat het tof is om dingen te ontvangen om te testen. Ik ontdek zo ook vaak dingen die ik heel fijn vind waarvan ik het niet had verwacht. En dat is dan weer leuk om met jullie te delen!
 9. Ik word blij van iedere nieuwe reactie, volger of wat dan ook. Of het nu op Bloglovin’, YouTube, Facebook, Twitter of Instagram is: het is leuk om te zien dat jullie het interessant vinden waar ik over schrijf of mee bezig ben. Althans, daar ga ik vanuit als je me volgt haha!
 10. De leuke reacties die je krijgt als je vertelt dat je hobby bloggen is. Ik kan me nog goed herinneren dat tijdens de introductieweek van m’n studie iedereen wat over zichzelf moest vertellen. Bij het onderwerp hobby’s antwoordden de meesten zoiets als sporten, uitgaan en winkelen. Als je dan vertelt dat je blogt, komen daar vaak wel leuke reacties op. Vroeger durfde ik het nooit te zeggen, maar nu ben ik er juist trots op! Ze komen er uiteindelijk toch wel achter en vaak vinden ze het allemaal interessant.

Dit waren 10 redenen die het eerste in me opkwamen. Misschien herkennen andere bloggers zich er ook wel in! Waarom vinden jullie bloggen leuk?

38 Reacties

 1. Dagmar 13 november 2013 / 07:01

  Aaah zo leuk om te lezen en heel herkenbaar! En ja die mopshond die maakt elke outfit compleet haha, geweldig! Leuk artikel en fijn om te lezen :) Ik vind het ook prachtig dat je er zoveel lieve mensen door leert kennen, dat is onbetaalbaar :)

 2. Josephine 13 november 2013 / 07:07

  Alle 10 redenen zijn zo herkenbaar! En dan niet een paar daarvan, maar allemaal. Iedereen heeft dus hetzelfde met bloggen :D

 3. Catho 13 november 2013 / 07:54

  Ah, als ik dat zo lees, ontdek ik toch écht dat ik misschien ook eindelijk maar eens m’n eigen blog moet starten!
  Wil het al zo lang, maar door één of andere reden word ik toch een beetje afgeschrikt… :(

 4. Stella 13 november 2013 / 07:55

  Wat een leuke post! Ik blog ook alweer 3 jaar (eerst in het Engels vanwege mijn studie, maar voor kort in het Nederlands). Ik ben bij lange na niet zo succesvol en/of populair als jij met jouw blog, maar dat maakt niet uit! Het is gewoon onwijs leuk om te doen! Ik vind je posts altijd erg leuk! Keep it up! Veel liefs, Stella.

 5. Nicole 13 november 2013 / 08:07

  Hahaha, zo herkenbaar inderdaad! Vooral dat “Ja, ik mag dit kopen want dit is voor mijn blog.” Ik zou zeker een mopshond kopen als ik jou was, dat maakt je foto’s écht beter. Ik denk dat ik een villa ga kopen want als ik die als achtergrond gebruik voor filmpjes is dat natuurlijk wel echt heel cool.

 6. Anne Solveig 13 november 2013 / 09:18

  Wat een super leuk artikel. Ik word ook helemaal happy van bloggen! :) Heel herkenbaar!

 7. Simone 13 november 2013 / 09:34

  Haha! Ik herken me er helemaal in, helaas had ik ”vroeger” nooit zoveel discipline en had ik ieder jaar een nieuwe blog, nu ben ik alweer 2 jaar lekker bezig en wil ik er ook echt verder mee! Ben er echt gek op en het is echt een fijne uitlaatklep.

 8. Kelly 13 november 2013 / 09:48

  Leuk om te lezen. Ik herken me in veel dingen!

 9. MySuperSweetlife 13 november 2013 / 10:45

  Echt alles is herkenbaar, erg leuk geschreven meid! Ik schaamde me er eerst ook wat voor hoor, om te vertellen dat ik een blog heb. Maar nu helemaal niet meer. Het is mijn grote hobby, waarom zou ik me er voor schamen?
  Liefs

 10. Stacey 13 november 2013 / 11:16

  Ik kan er stiekem nog wel 10 bedenken waarom het zo leuk is!

 11. hesteranne 13 november 2013 / 12:02

  Leuk artikel! Ik ben zelf net begonnen met bloggen. Ik wilde het altijd al doen maar verzon altijd een excuus om het niet te doen. Ik merk nu pas hoeveel plezier ik er in heb.

 12. Miranda 13 november 2013 / 12:29

  Super leuk om te lezen. Ik blog ook al 3 jaar en ik vind het ook zo leuk! Vooral de creativiteit wat je erin kwijt kan.

 13. Kimberly 13 november 2013 / 12:41

  Ik ben het helemaal met je 10 punten eens <3 Ik hou van bloggen en kan mijn leven lang denk niet meer zonder..

 14. What's with Wendy? 13 november 2013 / 13:18

  Ik vind bloggen onwijs leuk, omdat ik mijn gevoel en passie er in kwijt kan. De reacties die ik weleens op mijn blog krijg, vind ik ontzettend lief en tof!

 15. esmay 13 november 2013 / 13:24

  Hier ben ik heeelemaal mee eens!! Amen!

 16. Charlotte 13 november 2013 / 14:49

  Superleuk om te lezen. En alle punten zijn waar :D
  De reacties zijn altijd zo leuk, daar word ik helemaal vrolijk van.

 17. Sophie 13 november 2013 / 16:29

  Super leuk artikel! Ik ben het helemaal met je eens:)

 18. Jennifer 13 november 2013 / 16:40

  Ik ben een keer op je afgestapt maar je reageerde amper en niet zo enthousiast.
  Vond ik echt jammer! Ik vond het heel moeilijk om op je af te stappen en was beetje teleurgesteld. Terwijl je me zo’n leuke meid lijkt!

 19. Jennifer 13 november 2013 / 16:41

  Ik ben een keer op je afgestapt maar je reageerde amper en niet zo enthousiast.
  Vond ik echt jammer! Ik vond het heel moeilijk om op je af te stappen en was beetje teleurgesteld. Terwijl je me zo’n leuke meid lijkt!

  • Lizzy 13 november 2013 / 21:55

   Huh echt wanneer? Toch niet tijdens het uitgaan :P? Want kan me herinneren dat ik toen wel een paar meiden ben tegengekomen maar toen was ik niet altijd even nuchter.. Vervelend dat je dat idee hebt gekregen :(

   • Jennifer 13 november 2013 / 22:02

    Ja bij het uitgaan. In de sands. Jaa dat zal t wel zijn geweest. Vond het gewoon jammer!! Maar je bent volgens mij een schat van een meid hoor. I don’t blame you. Hoopte gewoon dat t anders was gelopen.

 20. Danique 13 november 2013 / 17:33

  Haha ik ben het echt overal mee eens. Super herkenbaar!

 21. Tjitske 16 november 2013 / 16:29

  Ik vindt bloggen leuk om het schrijven zelf! Je kunt schrijven over beauty, fashion en andere dingen. Maar af en toe een persoonlijke blogpost ertussendoor schrijven vind ik het allerleukst (en ook het leukst om te lezen bij andere blogs!)

 22. Suzanne 17 november 2013 / 22:36

  Helemaal mee eens, bloggen is het leukste wat er is!

 23. Shannen 23 november 2013 / 14:12

  Je hebt helemaal gelijk! Niets leuker dan je mening delen en die te lezen van anderen! Het is ook, vind ik, een geweldige manier om je te zien groeien!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *