Summer 2013

Drie maanden zomervakantie, ik geloof dat een vakantie nog nooit zolang heeft geduurd! 23 mei begon mijn vakantie, want toen waren mijn examens voorbij. In de tussentijd is er veel gebeurd en veranderd en heb ik een hoop leuke dingen meegemaakt. Het leek me leuk om even op alles terug te blikken. En daardoor kom ik tot de conclusie dat ik echt de meest geweldige vakantie ooit heb gehad. Kijk je mee?

23 mei begon mijn vakantie dus. Mijn eindexamens waren net achter de rug, en ik had ein-de-lijk vakantie. De maanden ervoor was ik veel in de stress voor school, ik was heel bang dat ik het niet zou halen en ik was alleen maar met school bezig. Niet alleen aan het leren, maar ook in mijn hoofd. Maar goed, die 23e was het allemaal eindelijk voorbij. Ik was heel opgelucht! Wat ik jullie niet heb verteld is dat diezelfde dag het uit ging met mijn vriend. Ik was er kapot van en het heeft lang geduurd voordat ik daar echt helemaal over heen was. Nu zijn we meer dan 3 maanden verder en het gaat heel goed met me. Ik heb een geweldige tijd gehad, leuke dingen gedaan met vriendinnen en echt genoten van de vakantie. Nu ben ik klaar voor de volgende stap: wonen en studeren in Utrecht. Ik vind het heel spannend, maar ik heb er tegelijkertijd ook heel veel zin in! Ik zie het als een nieuw avontuur en ik kan niet wachten om het te gaan ontdekken. Maar tot die tijd… blikken we nog heel even terug!

Wat als eerste om de deur kwam kijken was mijn gala. Ik had dus onverwachts geen date meer, maar gelukkig heb ik super lieve vrienden en vriendinnen en het is uiteindelijk goed gekomen. Ik moet zeggen, die dag was echt heel moeilijk voor me en best wel confronterend. Uiteindelijk was het gala heel leuk en gezellig en heb ik ondanks de stress en alles wat erbij kwam kijken een mooie avond/nacht gehad. Ik ben mijn lieve vriendinnen dan ook heel dankbaar, want wat er ook is, ze staan altijd voor me klaar. You’re the best!

Het weekend erna zaten we alweer in het vliegtuig naar Mallorca. Vorig jaar zijn we naar Sunny Beach geweest, maar Mallorca… Ik heb er geen woorden voor! Ik zou zo weer terug willen, zo leuk vond ik het. Ik ging met drie andere vriendinnen en we hebben flink gefeest, gechilld aan het strand en leuke mensen ontmoet. Ik weet verder niet wat ik er nog over kan zeggen, dit is typisch zo’n geval van ‘bijzijn is meemaken’.

Linksonder: ik heb ook meer outfit foto’s gemaakt! De laatste tijd is het weer wat minder, maar dat komt door mijn verhuizen. Hopelijk vinden jullie het wel leuk dat ik er meer plaats, want ik ben van plan er mee door te gaan.

In de week erna kregen we de uitslag van het eindexamen. En ja hoor, ik was gewoon geslaagd. Al mijn cijfers vielen enorm mee, en na 6 jaar vwo had ik dan echt mijn diploma op zak. Dit was ook de eerste keer dat echt trots op mezelf was. Hard werken wordt beloond, en het is echt zo! Super blij was ik.

Nu klinkt het alsof mijn vakantie al niet meer beter kon, maar het is wel zo! Ik ben naar de diploma uitreiking geweest, wezen zwemmen met vriendinnen, veel opstap geweest (en hoe!) en ik heb ook gewerkt. Ik heb heel wat uren gedraaid bij een kledingwinkel in Eindhoven en dat was ook heel leuk. Ik moest iets met mijn tijd en daarnaast kon ik het geld goed gebruiken voor het volgende wat er aan zat te komen…

Solar! Dit was mijn eerste festival en we gingen er met een groep van 7 man naartoe. Het was super warm, echt even back to basics (dixies en niet kunnen douchen…), maar de geweldige sfeer en de chille muziek maakten alles goed. Ik heb gesprongen, gedanst, noem het maar op… Vermoeiend was het zeker, maar het is zeker voor herhaling vatbaar!

Ondertussen ging de zoektocht naar een kamer in Utrecht verder. Ik dacht dat het me niet zou lukken, maar ik heb veel geluk gehad en heb momenteel een prachtige grote kamer in de binnenstad van Utrecht. Beter kan niet! Ik ben hier eigenlijk nog de hele maand augustus druk mee bezig geweest en dat verklaart ook het ontbreken van blogposts. Ik kon simpelweg nergens anders aan denken! Gelukkig is het nu zo goed als klaar en jullie zien binnenkort een roomtour!

Lekker eten, dat hoorde er ook bij! Veel buiten de deur gegeten, en niet altijd even gezond. Maar goed, ik heb nu weer een aantal maanden om aan een killer body te werken. Benieuwd hoe dat gaat verlopen als student zijnde, maar dat komt vast goed!

Maar Mallorca was niet het enige Spaanse eiland dat ik bezocht, ik ging namelijk na Solar ook nog een weekje naar Gran Canaria! Dit was de ultieme chill vakantie. Ik heb veel aan het zwembad gelegen, lekker gegeten, veel gelezen en helemaal tot rust gekomen. Ik ben geloof ik ook nog nooit zo bruin geweest (vooral op mijn buik en benen, maarja daar zie je nu helaas niks meer van). Niet dat ik het daar om doe, maar een kleurtje is toch een leuke bijkomstigheid aangezien ik in de winter als een half spook door het leven ga.

En sja, dat was het wel (kort samengevat!). Jullie hebben het natuurlijk allemaal wel kunnen volgen in de My life as Liz op mijn blog, maar deze post is toch wat persoonlijker. Als ik er zo over nadenk is mijn leven best wel veranderd in drie maanden. Ik woon nu niet meer in Eindhoven, maar in Utrecht. Ik ga studeren aan de universiteit en een hoop nieuwe mensen ontmoeten. Natuurlijk blijf ik mijn vriendinnen gewoon zien, daar ga ik alles voor doen. En door deze zomervakantie ben ik er des te meer achter gekomen hoe belangrijk ze voor mij zijn. Én hoe leuk ik het bloggen vind. Want ondanks dat het wat onregelmatiger was, ik vind bloggen nog steeds super leuk en ben ook van plan meer filmpjes te maken.

Om het nog even af te sluiten… Ik op mijn charmantst. Deze foto’s zijn allemaal van deze zomer. Ik sta af en toe echt van mezelf versteld, maarja goed, daar heet je Lizzy van der Hofstad voor. Want hoe gek en onhandig ik soms ook ben, ik ben eigenlijk best aardig! OK. Haha!

Ik hoop dat jullie allemaal ook een superleuke zomervakantie hebben gehad, ook al is het misschien al even geleden. En ik ben wel benieuwd: wat gaan jullie dit jaar doen? Zit je nog op de middelbare school, neem je een tussenjaar, ga je ook aan een nieuwe studie beginnen, volg je al een studie of misschien werk je al. Laat het horen, ik ben nieuwsgierig :)

DELEN:

29 Reacties

  1. Jeske 31 augustus 2013 / 22:21

    Klinkt als een top vakantie! Heel leuk artikel en veel plezier/succes met je studie, spannend!:-)

  2. Lisa 31 augustus 2013 / 23:10

    Wat een leuk en mooi artikel! Volgens mij heb je echt genoten van je vakantie. Goed van je dat je wat meer over jezelf wil vertellen,in plaats van alleen wat je hebt gedaan. Vind ik toch het leukst om te lezen. Ik wens je heel veel succes komend jaar in Utrecht met je studie! Eigenlijk moet er snel een meet komen in Utrecht nu jij en Marieke daar wonen. Ik ga volgend jaar naar 6VWO, nog een jaartje dus. :)

    • Lizzy 31 augustus 2013 / 23:17

      Dankjewel, leuk om te horen! Haha ja dat zou leuk zijn, kunnen we ook nog bij chillen. Iedereen is welkom :D 6 vwo… Tijd gaat snel, maar gaat helemaal goed komen :)

  3. Jasmijn 1 september 2013 / 07:57

    Superleuk artikel!! X

  4. Kimberly 1 september 2013 / 08:11

    Ik vind het leuk om te lezen was je hebt gedaan in je vakantie en hoe je je hebt vermaakt! Heel erg balen dat het vlak ervoor uitging met je vriend, maar de ware komt vast nog op je pad! Solar lijkt me trouwens echt geweldig, wil ik ook wel een keer meemaken. Ik wens je dit jaar heel veel succes en plezier op school en in je mooie kamertje :D

  5. Sophie 1 september 2013 / 08:19

    Wat kut hé, dat het net voor de vakantie uitging met je vriend.. bij mij ging het dus uit in de week dat ik jarig was, een .nl kreeg en een jaar blogde. Heel erg vervelend maar zulke dingen zijn niet te timen. Mijn vakantie was niet al te best maar ik heb het beste ervan proberen te maken:) Je hebt echt toffe dingen gedaan, Solar ziet er echt zo vet uit:) En je jurk met je gala, ik heb het al ooit eens gezegd maar wat staat hij je mooi! Hahah, die laatste foto’s zijn echt geweldig:) Ik zit nu in 5vwo, ben het harde werken nu al zat na twee weken maar we gaan door. Over twee weken weer iets inleveren voor mijn examen dus het moet wel haha. Geniet van je zondag. Liefs!

    • Lizzy 1 september 2013 / 09:46

      Dat is ook heel vervelend, maar valt idd niks aan te doen…. Veel succes in vwo5, je kan het!

  6. Inge 1 september 2013 / 08:59

    Ik ga alweer 2 weken naar school. Ik zit nu in vwo 5 nog 2 jaartjes dus!

  7. Michèle 1 september 2013 / 09:20

    Heel erg leuk artikel. Dat het zo persoonlijk is, maakt het net leuk om te lezen. Veel succes met je studie!

  8. Floor 1 september 2013 / 09:21

    Leuk zo’n overzicht, zo te lezen heb je inderdaad de geweldigste vakantie ooit gehad! Dit jaar zit ik in vwo 6, en ik vind het wel spannend moet ik zeggen, hoewel ik er ook heel veel zin in heb!

    • Lizzy 1 september 2013 / 09:47

      Is ook spannend, maar als je je best doet dan komt het goed. Je bent niet voor niks zover gekomen!

  9. Anna 1 september 2013 / 09:44

    Wat een fijn artikel, leuk dat je zo’n geweldige vakantie hebt gehad! Wel heel jammer dat het uitging met je vriend, maar gelukkig gaat het al beter met je! Veel succes en plezier in Utrecht :)

  10. Ingeborg 1 september 2013 / 11:35

    Wat een heerlijk artikel! <3 Ik volg je blog pas sinds kort, maar vind hem echt heel leuk! Ook super dat je in Utrecht gaat wonen, ik woon er 20 min vandaan en vind het een heerlijke stad! Zie het maar als een nieuw begin, je gaat het vast super doen! Ben benieuwd naar je roomtour :)

  11. Esther 1 september 2013 / 12:23

    Heel leuk artikel! Ik heb je blog pas een week geleden ‘ontdekt’, maar hij behoort nu al tot mijn favorieten haha. Je artikelen spreken me heel erg aan en je schrijft erg fijn!

    En om je vraag uit dit artikel te beantwoorden: ik heb afgelopen februari mijn MBO-opleiding afgerond en was van plan om dit jaar te beginnen aan een HBO-studie, maar omdat ik er nog niet helemaal uit was welke studie het moest worden heb ik besloten een tussenjaar te nemen en er volgend jaar pas mee te starten. In dit tussenjaar ga ik aan het werk en kom ik er hopelijk achter welke studie ik wil gaan doen.

    Veel succes met je studie trouwens!

    • Lizzy 1 september 2013 / 12:31

      Thanks Esther! En slim dat je een tussenjaar neemt, je moet zeker geen overhaaste beslissingen nemen. Nu heb je idd alle tijd om je goed te oriënteren. Succes!

  12. Robin 1 september 2013 / 12:56

    Heerlijk om te lezen. Klinkt als een geweldige vakantie!
    Veel succes en geluk met deze nieuwe stap in je leven!

  13. Soesja 1 september 2013 / 14:11

    Goed artikel Lizzy! Heel fijn om te lezen dat je er ondanks alles toch nog een geweldige zomer van hebt gemaakt. Alle dingen die je hebt gedaan klinken heerlijk! Ik wil snel een keer je huisje in Utrecht komen bezichtigen :)

  14. Esmay 1 september 2013 / 16:11

    Jij hebt echt een heerlijke zomervakantie gehad haha :D Superleuke dingen heb je gedaan!

  15. Naomi 2 september 2013 / 13:36

    Ik ben eigenlijk altijd een stille lezer geweest, maar wil toch even reageren. Ik heb respect voor het feit dat je je zo bloot geeft. Daarnaast wilde ik even zeggen dat je een onwijs mooie meid bent, zowel van binnen en buiten!
    Trouwens als ik jouw kamer zie, dan denk ik soms ook van, zal ik maar op kamers gaan haha. Heel veel succes op jouw nieuwe opleiding!

  16. Iris 2 september 2013 / 14:51

    Wat een leuk artikel! Ook leuk dat je jezelf zo bloot geeft.
    Erg vervelend dat het uit is gegaan met je vriend, bah. Nooit leuk. Hoelang hadden jullie een relatie?
    Zo te zien heb je verder wel heel erg genoten van je vakantie! Geniet ook van dit jaar en veel succes. XX

    • Lizzy 2 september 2013 / 19:29

      Ik leerde hem in maart kennen en in april kregen we iets. Niet lang dus, maar hij was de eerste jongen waar ik echt helemaal verliefd op was, dus dat deed veel pijn :p

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *