GETTING IN SHAPE

Mijn plan voor 2013 was: werken aan een killer body. Nu moet ik eerlijk bekennen dat ik daar nog niet zo heel erg mee bezig was, al ging ik wel al vaker sporten. Ik wilde ook gaan hardlopen, maar met dit weer zie je mij dat nog niet zo snel doen. Ik houd het dus voorlopig bij de sportschool en daarnaast doe ik iets nieuws: 30 day shred. Ik had hier al eerder over gelezen, maar me er nooit echt in verdiept. Laatst kwam ik het weer tegen op de blog van Sharon, en toen dacht ik: ik ga het gewoon doen!

Wat het nu precies is? Ik zal het even kort voor je uitleggen. Je doet 30 dagen lang iedere dag een workout. De eerste 10 dagen doe je elke dag level one, de volgende 10 dagen level two en de laatste 10 dagen level three. Deze workouts duren een halfuurtje, dus het neemt weinig tijd in beslag. Je doet oefeningen gericht op je hele lichaam: buikspieren, armspieren, benen en billen. Daarnaast wordt het afgewisseld met cardio, wat weer goed is voor de vetverbranding.

Alleen nu is het niet zo dat ik wil afvallen. No worries! Ik heb eigenlijk niks te klagen over mijn lichaam, behalve dat het allemaal wat strakker mag. Ik wil gewoon een platte buik en minder chubby armen. Ik wil gewoon in vorm zijn, daar voel ik me beter bij. Ook al scheelt het dan weinig, het gaat erom dat ik me prettig voel met mijn lichaam. Op de bovenste foto zie je ook een soort van voor-foto van mijn buik, alleen hier lijkt ‘ie al best plat. Het is ook niet dat ik echt een dikke buik heb, maar het vetpercentage daar mag wel wat minder worden, haha.

Ik heb nu 7 workouts erop zitten, en ik voel me nu al een stuk beter. Simpelweg omdat ik gewoon iets doe, in plaats van alleen maar achter mijn laptop te zitten. En het is maar een halfuurtje, dus dat vind ik een fijne afsluiter van de dag voordat ik ga douchen en in bed kruip met wat fijne series. Daarnaast eet ik ook gewoon gezond, zodat het optimaal effect heeft. Natuurlijk zondig ik wel eens, en dat mag ik ook van mezelf, maar wel met mate. Gewoon genieten, en een lekkere healthy lifestyle!

Ik ben benieuwd hoe lang ik het vol ga houden, want ik heb altijd hele mooie plannen maar ze worden niet altijd werkelijkheid. Echter is die buikfoto wel een stok achter de deur (zeg je dat zo?), want als ik dan over een tijdje een na-foto plaats, is het wel een beetje een faal als je geen verschil ziet. Ik ga dus m’n best doen!

DELEN:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *