Voornemens 2012

Voornemens: ze komen en gaan ieder jaar. Mijn voornemens lijken ieder jaar heel erg veel op elkaar, maar dat komt gewoon omdat deze voor mij lastig vol te houden zijn. Ik neem het lijstje van vorig jaar even met jullie door en daarna volgen mijn goede voornemens voor 2012! Ik zeg niet dat ik me overal aan ga houden, maar het zou fijn zijn. En dat geldt ook voor jullie, of jullie je nou aan je voornemens houden of niet, doe waar jij je goed bij voelt. Volg je hart! En dan weet ik zeker dat het ook voor jullie een fashionable en liefdevol 2012 wordt!

Voornemens voor 2011
1. Gaan sporten
Ik heb in februari een abonnement op de sportschool genomen en ik ben daar in het begin ook regelmatig naartoe geweest. Maar de laatste maanden… De drempel is gewoon té groot om er naartoe te gaan. Ik zou graag willen sporten, maar omdat ik iedere keer alleen moet werkt dat zo demotiverend. Ik zou graag bij vriendinnen gaan sporten, maar zij wonen in Veldhoven dus dat schiet ook niet op. Ik wil de draad wel weer oppakken, dus hopelijk gaat dat wat beter in 2012. Er is namelijk genoeg wat ik leuk vind, dat is het probleem niet.
2. Beter omgaan met mijn geld en goed sparen
Ik kan zeggen dat ik hier in geslaagd ben. Van al het geld dat ik ontvang spaar ik de helft en daarmee heb ik mijn tripje naar Londen en vakantie met vriendinnen van kunnen betalen. Ook na deze vakanties ben ik doorgegaan met sparen waardoor ik onder andere een mooie filmcamera heb kunnen kopen. Momenteel staan er weer wat centjes op mijn spaarrekening die zijn voor de volgende vakantie! Op werkgebied ging het met ups & downs, ik vond een bijbaantje bij de Etos, maar door drukte ben ik hiermee gestopt. De webshop staat momenteel op een laag pitje, maar ik verdien wel meer met mijn blog. Het is dus een beetje afwisselend. Ik hoop dat in 2012 de webshop goed gaat lopen zodat ik een wat stabieler inkomen krijg.
3. Meer lezen
Dit is niet echt gelukt… En al helemaal niet op het gebied van boeken! Als ik een boek voor school moet lezen lukt het wel, maar anders kan ik nooit echt de rust vinden om een boek te gaan lezen. Dat besteed ik liever aan bloggen! Door de komst van social media ontvang ik al het nieuws al veel eerder door bijvoorbeeld Twitter. Ik heb dit jaar wel een abonnement op de Glamour genomen, maar dat is dan ook echt het enige wat ik lees.
4. Doordeweeks eerder gaan slapen
Ik kan me herinneren dat ik in 2010 bijna iedere dag om half 12 naar bed ging. Dit eiste echt zijn tol, dus daar heb ik in 2011 verandering in gebracht. Natuurlijk zijn er wel eens van die dagen dat door veel huiswerk het toch weer half 12 wordt, maar dit is dan ook echt mijn maximum. Ik ga nu altijd om half 10 aan mijn ‘avondritueel’ beginnen waardoor het me meestal lukt om om half 11 te gaan slapen. Dit wil ik zeker volhouden in 2012!
5. Iedere dag ‘leven’ alsof het mijn laatste is en plezier maken
Een mooi voornemen, maar het is makkelijker gezegd dan gedaan. Het leven gaat nu eenmaal niet altijd over rozen. Als ik een rotdag heb dan is het voor mij heel moeilijk om de knop meteen om te zetten. Het liefste kruip ik dan onder de dekens en blijf ik daar de hele dag liggen. Terwijl het juist belangrijk is om op dat moment het er gewoon lekker uit te gooien en er met iemand over te praten. Die dipjes heb ik dit jaar helaas veel gehad en ik hoop dat ik in 2012 wat lekkerder in mijn vel ga zitten. Hier heb ik geen voornemen voor, want ik kan mijn leven nou eenmaal niet plannen. Laten we gewoon het beste ervan maken en dan komt het vanzelf goed. Stay positive, zeg ik ook wel eens. Terwijl ik degene ben die daar zelf ook wel eens aan mag werken ;)

En dan nu mijn voornemens voor 2012!
1. Wéér gaan sporten
Staat hierboven uitgelegd. Moet erbij, want ik wil dat het gaat lukken!
2. Overgaan naar V6
Tot nu gaat het schooljaar hartstikke goed, ik heb zelfs een 9 voor wiskunde gehaald wat betekent dat ik eindelijk geen onvoldoende sta voor wiskunde! Maar we zijn er nog niet, dus ik moet het echt volhouden. Even doorbikkelen dus, blijven zitten lijkt me namelijk tien keer niks. Ik wil gewoon zo snel mogelijk gaan studeren! Lekker op kamers, mijn eigen ding doen…
3. Beter helpen in het huishouden
Ik poets keurig iedere week mijn kamer, laat bijna iedere dag de hond uit, ruim regelmatig de vaatwasser in en uit, dus het is niet zo dat ik niks doe. Maar die bergen kleding die ik iedere week in de was gooi, daar is mijn moeder minder blij mee. Ik beloof al maanden dat ik meer mijn eigen wasjes ga draaien, maar ik dénk er gewoon niet over na. Ik ben ook lui, maar ik vergeet het gewoon! Ik ga daar dus aan werken. Mama zal me dankbaar zijn!
4. Uitgaven bijhouden in Excel
Een paar jaar geleden hield ik mijn uitgaven al bij in Excel, alleen toen gaf ik nog niet zoveel uit. Wat ik me wel kan herinneren is dat het hartstikke handig is, dus ik wil het weer gaan doen. Dan weet ik waar mijn geld naartoe gaat. Ook wil ik bij gaan houden hoeveel ik ongeveer per maand verdien want daar heb ik momenteel ook geen idee van.
5. Blijven bloggen
Afgelopen september blogde ik alweer 3 jaar met OurFavourites en dit was me eigenlijk helemaal ontgaan. Ik heb voor deze blog al eerder andere blogs gehad dus ik ben echt al een hele tijd bezig met bloggen. Voor mijn gevoel ben ik er pas een jaartje of twee mee bezig, maar ik denk dat ik in totaal al ongeveer zo´n 4 jaar bezig ben met bloggen. Dat is lang! Ik vind het nog steeds super leuk om te doen, maar ik moet toegeven dat ik af en toe wel dipjes heb. Van die momenten dat ik geen inspiratie heb, dat de bezoekersaantallen enorm dalen… Dan heb ik er af en toe wel zin in om er met de pet naar te gooien. Maar dat wil ik nog helemaal niet! Door mijn blog heb ik al superleuke dingen mogen meemaken en wie weet brengt het nog wel meer!
6. Meer bloggers ontmoeten
Ik heb al veel bloggers ontmoet, maar nog lang niet allemaal! Zo zijn er bijvoorbeeld een aantal meiden die ik via internet inmiddels al jaren ken, maar die ik nog nooit heb ontmoet. Het lijkt me leuk om hun eens te meeten!

Dit was het dan. Wat een lap tekst hè? Hopelijk was het voor jullie nog enigszins interessant om te lezen. Misschien herken je sommige voornemens wel. Wat zijn jullie voornemens voor 2012?

DELEN:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *