Buitenlandse reis

Op verschillende blogs las ik al iets over buitenlandse reizen. Zo zijn bijvoorbeeld Sharon, Lilly en Soesja al op buitenlandse reis geweest. Ook ik ga dit jaar op buitenlandse reis met school, maar dan pas in mei, de week na de meivakantie.

Bij ons op school kon je kiezen voor Barcelona, Berlijn, Londen, Rome en Sevilla. Bij Sevilla ga je in een gastgezin en volg je Spaanse lessen en als je naar Rome gaat ben je vooral met gymnasiasten. Deze bestemmingen vielen voor mij dus al af. Mijn voorkeur ging dus uit naar Berlijn en Barcelona. Ook Londen stond in mijn top 3, maar aangezien ik hier de afgelopen twee jaren al ben geweest lijkt me dat minder leuk. Ik vind het nog steeds een geweldige stad, maar ik heb geen behoefte om nog een keer alle culturele bezienswaardigheden te zien. Berlijn en Barcelona vond ik eigenlijk allebei even leuk, maar gezien het weer zette ik met mijn vriendinnen Barcelona toch op 1 in de top drie. Helaas werden we verschillend ingeloot doordat het maximale aantal bij Barcelona werd bereikt (die reis is echt het populairste bij ons op school). Daarom hebben we wat geswitcht met andere mensen waardoor ik nu uiteindelijk met 4 andere vriendinnen in Berlijn zit.

De reis is pas in mei, maar ik kijk er nu al naar uit! Berlijn staat bekend om de reis met het fijnste hotel, het lekkerste eten en leuke begleiders. Het is dan misschien wel niet zo’n warme bestemming, maar in mei is het nooit echt slecht weer. Bovendien gaat het mij uiteindelijk om de gezelligheid met de rest van de groep, want daar ben je uiteindelijk toch 6 dagen lang mee.

Ik heb er dus heel erg veel zin in en wanneer het zo ver is lezen jullie er vanzelf wel wat over. Ik ben zelf nog nooit in Berlijn geweest, maar misschien een aantal bezoekers van me wel. Op buitenlandse reis heb je ook vrije tijd en mijn vriendinnen en ik willen deze tijd zeker benutten om eens te gaan shoppen. Ik vroeg me af of jullie wat leuke winkels wisten. Ik zou het erg fijn vinden, dus laat vooral een reactie achter!

DELEN:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *