Carrotcake

Ik heb al tijden het plan om carrotcake (in het Nederlands ook wel wortelcake genoemd) te bakken, maar het kwam er steeds niet van. In de vakantie had ik er wel tijd voor, dus vandaar dat ik aan het kokkerellen ben gegaan.
Carrotcake vind ik echt super lekker. Er zit inderdaad wortel in deze cake, maar daar proef je echt niks van. Het is gewoon een heerlijk zoete cake die met de frosting erop nóg lekkerder is. Bij Starbucks hebben ze bijvoorbeeld goddelijke carrotcake, maar het is natuurlijk net zo leuk om het zelf te maken! Dat heb ik gedaan, en wel met het recept van AH.nl.

Maar nu komt het. Ik had alle stappen netjes gevolgd, de juiste hoeveelheden gebruikt en toch was de cake niet zoals verwacht. De binnenkant was bijvoorbeeld best ‘nat’, te ‘nat’ voor een cake. Ik heb de oven zelfs nog langer aangezet maar dit mocht niet baten. Ook vond ik het uiteindelijk best weinig beslag, ik heb een ronde bakvorm gebruikt en de cake was uiteindelijk nét 1 cm dik. Van mij mocht ‘ie wel iets dikker zijn, want hij viel zo haast uit elkaar!

Maar gelukkig was de carrotcake uiteindelijk toch heel erg lekker. En niet alleen ik vond dat, mijn moeder vond ‘m ook heerlijk! Hij smaakte precies zoals een carrotcake, maar dan was de substantie iets anders. Ik heb er natuurlijk foto’s van gemaakt en die wilde ik even aan jullie laten zien.

DELEN:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *