Trend Report: Seventies style

De seventies.. Da’s al weer een hele poos geleden! Maar het komt terug! Nouja, de mode van toen dan. Wijde broekspijpen, hoge coltruien en veel en opvallende accesoires zijn weer terug van weggeweest en de designers bevestigen dat. De modellen van onder andere Chloe en Paul & Joe konden we al spotten met een high waistline en smalle riempjes.

Met een béétje geluk heeft je moeder nog wat liggen van die tijd. Accessoires die toen hip waren, of een broek met wijde pijpen! Heeft je moeder niks meer hangen, niet getreurd! Tegenwoordig kunnen we ons ook loslaten gaan bij tweedehandswinkeltjes, daar vind je de allerleukste accessoires, en de kans is erg klein dat een ander met hetzelfde rondloopt. Coltruien zijn overal wel aan te slepen en de meeste grote modeketens volgen de catwalk dus het zal waarschijnlijk ook niet zo lang meer duren voordat de H&M met een broek komt waarvan de broekspijpen wijd zijn.

Vind je wijde broekspijpen én zo’n hoge taille een beetje teveel van het goede? Of houd je gewoon helemaal niet van wijde broekspijpen? Probeer dan gewoon een skinny jeans met een hoge taille. Misschien even wennen, maar naast dat fashionable is, lijken je benen er ook nog eens langer door! Hello sexy legs ;-)

How to wear?
– Het dragen van een coltrui zorgt ervoor dat je borsten kleiner lijken. Voor meiden met te groten borsten werkt dit in hun voordeel, maar voor meiden met kleine borsten niet, het is dan net of je niks hebt. (Tenzij het je niets kan schelen).
– Heb je een hoge taille broek? Stop de top of blouse -of wat je dan ook aan hebt- in de broek, anders zit het er heel raar uit en valt het hogetaille effect weg. Klinkt heel logisch, maar de fout wordt gemaakt!
– Hoge hakken zijn een must onder een broek met uitlopende pijpen. Wanneer je bijvoorbeeld sneakers draagt, heb je al snel zo’n skater-look, terwijl wanneer je hakken draag het juist heel vrouwelijk oogt.

Is deze trend Our Favourite of No Favourite? Laat je mening horen in de comments!

Aan een broek met wijde pijpen ga ik niet beginnen, dat staat me gewoon niet. De coltrui droeg ik vorig jaar al, dus daar ga ik dit jaar lekker mee door. De smalle riempjes zijn wel helemaal mijn ding, ik vind ze erg leuk en heel mooi in de taille. Echt helemaal in de Seventies style ga ik dus niet, maar de coltrui en riempjes hangen wel in mijn kast!

DELEN:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *