Let’s cook: enchilada’s

Nadat ik het recept over enchilada’s op de persoonlijke blog van Mascha zag, wist ik dat ik het een keer moest maken! Vorige week donderdag was het zo ver: ik wilde mama verrassen met lekker eten (normaal kook ik nooit) en het was zeer geslaagd!

Het hele recept ga ik hier niet neer zetten, Mascha legt het allemaal duidelijk uit een in filmpje die je op hier kunt bekijken. Hieronder zie je mijn resultaat.
Uiteindelijk ben ik er nog best lang mee bezig geweest. De kip moet koken, je moet een saus maken, de tortilla’s gedrenkt in saus bakken, en dan de tortilla’s opvullen met het kip/saus-mengsel. Vervolgens moet het gerecht ook nog in de oven dus zo ben je wel minstens een uur verder! Maar het was het wel waard.

Mama vond het zo fijn dat ik een keer kookte, dat we samen wat hebben afgesproken. Iedere maand kook ik vier keer, dus één keer per week. Dan vaak op een dinsdag of donderdag, en daar krijg ik iedere maand 10 euro voor. Niet veel, maar ach, ik vind koken wel leuk dus ik hoef er eigenlijk niks voor en toch is 10 euro altijd mooi meegenomen!

Koken jullie ook wel eens? En zoja, wat?

DELEN:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *