Tips tegen vet haar

Vet haar: het is héél vervelend en haast niet te verkomen. Je haar iedere dag wassen heeft ook geen zin, dus tips & tricks om het te verkomen of verdoezelen komen altijd van pas. Op mijn oude site heb ik hier ook al een keer wat over geschreven, maar veel meiden vroegen er nog om, dus een nieuw artikel!

Iedere huid maakt talg aan, maar bij mensen die echt extreem last hebben van vet haar (of een vette huid) is die talgproductie vaak wat groter. Hier kun je niks aan doen, maar het kan wel aan je puberteit liggen. Ook bij een warmere temperatuur heb je vaak ook sneller last van vet haar. De warmte zorgt namelijk voor een hogere aanmaak van talg.
Wanneer je dun en steil haar hebt zal het ook veel sneller opvallen als je vet haar hebt dan wanneer je dik of krullend haar hebt. De talg raakt dan namelijk minder snel verdeeld over je hele haar, en bij krullen gaat het ook niet zo makkelijk naar beneden.

Vaak vererger je je vette haar ook nog eens: door vaak met je vingers of handen door je haar te gaan of vaak je haren te kammen stimuleer je je talproductie alleen maar en wordt het nog vetter.

Je kunt ook een shampoo kopen tegen vet haar. Deze werkt natuurlijk niet perfect, maar het is een milde shampoo, en ze laten het in ieder geval niet erger worden. Agressieve shampoo’s stimuleren namelijk je talgproductie. Als een shampoo veel schuimt dan is hij agressief. Een andere vorm van een milde shampoo is babyshampoo, dat werkt ook prima (en ruikt ook heerlijk!). Het is niet zo slim om een crèmespoeling te gebruiken, aangezien daar je haar ook sneller vet van wordt. Wil je dat toch, doe het dan alleen in de puntjes.

Let er ook op dat je tijdens het haar wassen heel zachtjes over je hoofdhuid masseert, niet te hard, want dan gaat je talgproductie ook harder werken. Was je haar ook niet met te veel shampoo en ook niet met te heet water. Lauw water is het beste.

Te vaak borstelen is voor je haar echt een no-go. Je verspreidt hiermee de talg over je haar en het ziet er daarom alleen maar vetter uit. Doordat de uiteinden van de borstel ook op je haren komen is dat ook weer een stimulatie voor je talgproductie.

Nog wat andere tips:
  • Je kunt ook last hebben van vet haar door een tekort aan Vitamine B. Voeding met Zink kan de talgproductie ook beperken. Ook gezond eten helpt. Zo zie je dus maar dat je het ook van binnenuit kunt aanpakken.
  • Als je eenmaal last hebt van vet haar en je hebt geen tijd om het te wassen, dan is er nog een oplossing: droogshampoo. Een shampoo in spray vorm die je even moet laten inwerken en waarvan je vette haar verdwijnt. Je hebt al een spray voor 2 euro van het Kruidvat merk!
  • Geen droogshampoo in huis? Gebruik talkpoeder. Ik gebruik het zelf ook en het werkt prima! Schud gewoon een beetje talkpoeder op je vette haar, laat het inwerken en veeg het weg. Poeder absorbeert namelijk het vette (net als met gezichtspoeder!) en daardoor is je haar weer minder vet!
  • Ook geen talkpoeder in huis? Doe je haar in een staartje, dan valt het ook minder op. Je kunt ook nog altijd een mutsje of pet op doen, maar als je die af moet doen in de les, dan heb je wel een probleem!
DELEN:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *