Zó krijg je sterke, gezonde nagels!

Dit is in plaats van de ‘Vraag het de expert’ van deze week. Ik heb besloten de rubriek minder vaak voor te laten komen, dus ik doe het gewoon wanneer ik leuke vragen binnen heb. Onder dit artikel kun je trouwens wel je vragen kwijt. Ik kreeg een vraag van iemand bij de comments over hoe je sterke, gezonde nagels kreeg. Ik was de vraag al aan het uittypen en ik kwam erachter dat het antwoord wel heel erg lang werd. Ik heb namelijk zelf echt superslappe nagels die snel inscheuren en heb daarom wel wat tips voor jullie.

Het is belangrijk om je nagels goed te verzorgen. Niet alleen je nagels, maar neem ook je nagelriemen mee. Dan zien die er ook mooi verzorgd uit.

Zorg ervoor dat je je nagels af en toe laat rusten. Daarmee bedoel ik dat je niet iedere dag je nagels lakt, maar gewoon 1 keer in de week. Als je ziet dat je nagellak gaat chippen, haal het er dan af. ‘Kale’ nagels is zó veel beter dan van die halfgelakte nagels!

Soms zorgt nagellak ervoor dat je nagels er geel uit gaan zien. Je kunt dat oplossen om je nagels ongeveer 5 minuten in een bakje met citroenwater te doen. Het werkt niet bij iedereen, en ook niet altijd binnen 5 minuten. Gewoon een kwestie van uitproberen dus.

Als je je nagelriemen insmeert met een speciale nagelriemcrème dan zul je zien dat die veel zachter worden en zonder velletjes. Nagelriemcrèmes zijn best moeilijk te vinden, maar als je gewoon zoekt bij de nagelspulletjes dan zul je er vast wel één vinden. Essence heeft er ook eentje. Ikzelf gebruik graag de Vaseline hand en nagelcreme. Deze crème kost ongeveer €4,- en ik ben er heel tevreden over! De crème zorgt ervoor dat je handen zacht en gevoed worden en dat je nagels sterker worden. Klinkt als complete onzin, maar ik merk echt verschil!
Heb je écht heel erge last van slappe nagels? Een goede nagelhardener kan jou redding zijn! Ik gebruik die van Herôme, die werkt met een soort kuur en ik vind hem erg goed. Hij is redelijk prijzig (rond de 10 euro?) maar hij is het geld dubbel en dwars waard. Als je slim bent gebruik je die als basecoat (niet te vaak gebruiken, want dat is niet goed voor je nagels) en doe je er daarna een mooie lichtroze French Manicure kleurtje op. Zo ziet het er niet echt uit alsof je nagellak op hebt, maar wel dat je nagels mooi verzorgd zijn. Je kunt eventueel dan ook nog met een tippainter een wit lijntje trekken, maar dit ziet er al snel fake uit. Mijn voorkeur gaat daarom ook uit naar de French Manicure potloden. Ik heb die van Rimmel en ik trek dan tegen de onderkant van mijn nagel een lijntje. Klinkt heel ingewikkeld maar dat is het zeker niet!

Je zult zien dat het effect heel natuurlijk is, veel mooier dan met een tippainter.

Dit zijn mijn tips, die bij mij heel goed helpen. Als jullie nog vragen hebben dan hoor ik ze graag en hopelijk hebben jullie er wat aan!

DELEN:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *