Talkpoeder

Het is een wit poeder, dat ruikt naar baby’tjes en ik ben inmiddels alweer door mijn eerste fles heen: talkpoeder! Ik gebruik het voor mijn vette haar, maar je kunt er zó veel meer mee. Het is echt een must have en het is ook nog eens super goedkoop!

Talkpoeder wordt voornamelijk gebruikt voor baby’s, tegen huidirritaties. Ook houdt het de huid droog, soepel en glad.

Maar niet alleen baby’s kunnen er gebruik van maken: wij ook!

Talkpoeder werkt vochtabsorberend en is dus ideaal voor alle vette plekjes die je droog wilt hebben.
Het is precies hetzelfde als matterend poeder voor je gezicht. Het absorbeert het vette, waardoor je een mooie, egale anti-vette huid krijgt!

Omdat talkpoeder zo’n multi-tasking product is, heb ik voor jullie op een rijtje gezet waarvoor je het allemaal kunt gebruiken.
  • Last van vet haar? Strooi wat talkpoeder op je hoofdhuid en laat het intrekken. Vervolgens goed eruit wrijven met een handdoek. Het werkt ook als je het voor het slapen gaan inbrengt. De volgende dag zijn je haren dan namelijk niet meer vet!
  • Wanneer je na het scheren wat talkpoeder op de geschoren plekken strooit en vervolgens uitwrijft, zul je zien dat je minder snel last hebt van rode bultjes en stoppeltjes, en je huid wordt er ook nog eens mega zacht van.
  • No worries na het zonnen: talkpoeder werkt ook verkoelend, dus zo heb je minder last van je verbrande huid.
  • Breng wat talkpoeder aan op je voeten, en je hebt veel minder last van zweetvoeten! Misschien werkt het onder je oksels ook wel ;)
  • Als je de talkpoeder héél lichtjes over je gezicht aanbrengt, werkt het matterend. Bye bye vette huid!

En als jullie last van rode billetjes hebben, dan is het natuurlijk ook daar voor te gebruiken ;)

Talkpoeder heb je van verschillende merken. Je hebt de duurdere met geurtjes zoals menthol. Deze zijn gewoon verkrijgbaar bij drogisterijen. Ook Lush heeft zo’n soort poeders. Maar wat ik persoonlijk aanraad zijn de baby-talkpoeders. Deze zijn extra zacht voor je huid, ruiken lekker en zijn super goedkoop! Een fles van Kruidvat-merk kost €1,30 en je doet er zeker 2 tot 3 maanden mee. Je kunt ook nog navullingen kopen, die kosten ongeveer €0,90. Persoonlijk ben ik daar niet zo’n fan van aangezien het overbrengen in het flesje een heel karwei is!
DELEN:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *